salam all... hehehe.. bersempena dengan bulan puasa ni, pe kata kita cuba la resipi ni. sedap dan murah. kalau untuk yang bujang-bujang ni, boleh la cuba eh. hahahaha.. bukan pe tetiba rasa macam nak makan murtabak meggi lak. heheh ok, camni eh cara-caranya.... lalalala
Murtabak megi
Bahan2 :-
1. 3 bungkus Megi perasa kari (saya guna 3 bngkus utk mkn 1 family)
2. 6 biji telur (kalu masa gaul tu x lekat, tambah telur lg)
3. daging / ayam cincang (beli yg cap ramlee je)
4. bawang besar potong dadu kecit2
5. daun sup
6. daun bawang
Cara2:-
Rebus mi megi dlu, pastu toskan. rempah megi letak tepi dlu.
Gaulkan daging@ayam cincang + mi +rempah megi + bawang cincang + daun sup + daun bawang.
Gaul bahan2 di atas sehingga sebati kemudian masukkan telur dan gaul sehingga semua bahan betul2 sebati melekat. Kalu nmpak x brp nk lekat atau kering masuk sebiji lg telur.
Kemudian panaskan minyak dan goreng dlm ketebalan 1 inci.
Potong2 dan sedia utk di makan.
senang je nih, klu x silap ada dlm suratkhabar itu hari, tp cuba lah mmg puas hati sbb sndiri buat, daging pun bnyk, klu murtabak biasa tu rs bawang je lebih..huhuhu
0 EDITOR COMPLAINING:
Post a Comment
DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™