THE COCOON ™: Jul 5, 2010
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

05 July 2010

Merdeka!!!! 1 Malaysia

0 EDITOR COMPLAINING
salam all...

dah masuk 4 hari.. aku merdeka. hahahahaa... sebab pe, sebab dengan hati waja, die hard, terus aku blah dari tempat kija aku. meninggalkan manusia yang tak pernah rasa nak hormat aku tapi aku lak kena hormat derang. aku hormat derang pon derang tak hormat aku jugak.

so dengan segala hormat nya, aku sendiri yang berambus dari stiu. dengan management yang kuropsi, pastu politik pejabat.. suma ada. setakat repot-repot, bodek-bodek ni. memang bukan makanan aku la. heheheh dari dulu kija memang aku bukan jenis ass-licking-person la. hahahha kah kah kah adoi.... pe pon skang aku masih mencari kerja yang baru. mencuba pe saja yang boleh. biar gaji rendah sket tapi hati kita hepi bekerja. jadi kuli pon takpe asalkan bos memahami kerja kita.

aku ni sebenarnya kalau wat kija, memang aku fokus wat kija, bagi komitmen sepenuhnya dah juga mendengar arahan. tak bangkang langsung. tapi sejak derang mempertikaikan cara aku kerja, aku jadi frust. aku rasa aku dah bagi yang terbaik. tapi ada jugak manusia yang nak menjatuhkan aku. serius aku memang takleh terima kalau kerja aku tu aku buat betol-betol tapi ada manusia yang dengki iri hati. kalau cakap nak tolong aku, nak naikan aku ke pe, macam tu ke cara? dah tu lak cakap aku ni kaki kelentong. adoi... aku pun pernah gak kerja mc tu sebelum ni tapi watpe nak keletong pasal kija kita sendiri. ikhlas bekerja tapi orang tak nampak. kalau bab bodek atau cakp kipas udang, cepat je puji pasal kerja.

tapi kan.. dalam masa yang sama aku sedih jugak. sedih sebab terpaksa tinggalkan kawan-kawan aku yang ada di sisi aku ketika jatuh bangun aku kat sana walaupun sekejap. aku minta maaf sebab tak bagi tahu korang yang aku nak resign terus secara mengejut. dah lama sangat aku pendam dengan karenah bos aku dua orang tu. makan hati. stress... kerja pon tak tenang sebab asyik tension dengan karenah derang. bukan tension pasal skop kerja aku.

skang ni memang aku takda kerja tapi aku nak cuba kat kilang-kilang lak. mana la tahu derang nak amik technician ke kan.. kalau ada rezeki, ada lah kerja aku. insya allah
Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here