THE COCOON ™: Nov 23, 2011
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

23 November 2011

♂Lecturer-student relationship, anything wrong? ♂ Versi Bahasa Melayu Kertas 2 ♂

6 EDITOR COMPLAINING
Kenyataan di atas,  boleh diguna pakai untuk hanya untuk yang cukup pakej SAHAJA tetapi tak boleh digunapakai untuk lelaki/perempuan yang TAK famous,TAK hensem atau TAK cantik seperti aku dan untuk pelajar yang dah memasang niat yang betul bila dah menjejak kaki ke IPTS/IPTA.

Setakat menaruh hati, mungkin boleh! Tapi nak ke orang pandang? Kenyataan membina "Muka Pecah Bersepai Kat Jalan tapi Ada Hati Kat Pensyarah Cantik/Hensem" yang akan keluar, betol? Kita tengok sendiri , bab berpasangan semestinya nak dari kalangan yang dah cukup pakej. Tak kisah la dari pakej muka photogenic atau berkewangan. Kalau duit poket pon PTPTN dan orang tua tanggung, ada harapan nak bercinta dengan pensyarah sendiri?. Tapi kalau pensyarah tu lelaki dan peminatnya pula perempuan, aku sendiri pon takkan tolak kalau yang minat tu cantik dah lengkap semua, sebab lelaki dah bekerjaya dan berjaya! (lumrah manusia la beb, nak semua terbaik). Walaweh

Bahagian mana yang silap? Bagi pelajar yang terkenal dalam kolej, bukan sesama pelajar je yang minat dan  menjadi buah hati pensyarah tu sendiri, bahagian tu memang tak mustahil. Yang mustahilnya bagi orang yang tersembunyi di dalam kelompok pelajar TAK popular dan yang muka hancur(kami ada hati dan perasaan la) pegi kolej pon naik bas, tumpang kawan dan kadang tu makan pon meggi je, yang tu memang takde harapan nak mengurat kan.

Kaji Selidik : Adik aku sendiri pensyarah dan seorang perempuan. Pelajar lelaki yang nak mengurat dia pon tak berani. Sebab apa? Orang tengok kereta dia pon, takde yang berani nak tegur, inikan pulak nak mengurat. hahaha Kalau setakat pakai Proton Wira 1.8 Manual, Enjin Evo 3 endorse JPJ lepas tu jadi pelajar dia. Bercinta? nun jauh pitching kau akan lari ke laut. Setakat cinta je, belum tentu boleh bagi makan anak orang nasi dengan lauk pauk sedap.

Tepuk kepala, tanya akal ! 

FootNote ~ Number of words: 298 / Tag = ! Sha My HeartCik Suzlin
Read more

♂ GLITTERATI ♂ Nuffnang ♂ Apa Yang Anda Perlu Tahu ♂

10 EDITOR COMPLAINING

Status Glitteraly ni diberikan pada Nuffnangers yang setia pada Nuffnang dengan tidak mempamerkan mana-mana iklan dari saingannya, sebagai contoh, Advertlets.


Antara kelebihan status Glitterati ni:

Payment Rate untuk Cost Per Unique dan Cost Per Click. 
Secara ringkasnya Glitterati menerima income 20-40% extra jika dibandingkan dengan Ordinary Membership. Pembayaran Ahli Glitterati dibayar dalam tempoh 30 hari berbanding ahli biasa selama 60 hari. Cepat sikit dari biasa kan? Kelebihan tu.

Peluang untuk Advertorial 
Hanya ahli Glitterati berpeluang untuk dapat advertorial, yang mana incomenya sangat tinggi jika dibandingkan dengan iklan biasa. Ianya bergantung kepada pengiklan, jumlah trafik dan komitmen.


Community Events
70% daripadanya diperuntukkan kepada ahli ekslusif dan guest; selebihnya untuk ahli biasa. Banyak events yang diadakan seperti movies, perjumpaan bloggers dan macam-macamlah. Contest ni memang seronok sebab banyak peraduan yang diadakan dan hadiahnya sangat lumayan. (dah pernah menang dan dapat tiket untuk tengok Premier Screening hahaha)

Innit by Nuffnang
 Hanya ahli Glitterati je yang ada Innit. Tempat untuk bloggers ping dan promote entri terbaru selain dari guna ping busuk, ping.my atau ping kat Blogger Facebook Groups. Boleh dapat traffic gak tu dah paham? Tu salah satu jugak la kan kelebihan yang tak dapat pada ahli lain.

Selain sebab-sebab nak dapat income, Glitterati jugak salah satu cara kita dapat tarik pembaca untuk datang ke blog kita. Bila masuk contest, kita balas komen kat contest, orang datang tengok blog kita. Tapi blog ni takde la menjurus kearah nak SEO ke ape. Semua untuk suka-suka dan bukan pasal duit jugak, kalau dah dapat duit, kiranya rezeki la kan.


FootNote ~ Dah dapat balik status Glitterati  yeah !
Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here