THE COCOON ™: 2009
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

30 December 2009

From Tanjung Malim with love

0 EDITOR COMPLAINING
gambette kudasai....hajimemashte.

hahaha... intro dah cakap jepun abis.. so, sepanjang minggu ni takde sangat cite nak kongsi. last update waktu Raya Haji aritu je. sepanjang 2 minggu ni aku balik kampung kat Tanjung Malim. macam biasa adik aku datang jb so aku pon menumpang la dia naik Hilux balik kampung.

serius cakap memang agak hilang bebanan kerja kalau cuti lama-lama neh. banyak benda boleh buat dan pikir tapi kadang-kala di pengaruhi oleh benda yang tak sepatutnya. tapi yang bagusnya dapat cakap men to men dengan ayah aku la. dapat citer la masalah yang membebankan aku tu tapi aku takde la nak mengharap apa-apa cuma nak dapat panduan hidup.

lagi sehari akan muncul tahun baru yang mana aku nak tanamkan azam aku tu. pe azam aku tak payah la aku nak bagitahu kan. tapi insya allah boleh.

semalam saje melayan Facebook. tak pasal-pasal dah jumpa kengkawan sekolah dulu. adess.. memang banyak flashback macam citer Naruto tu. kan Naruto banyak flashback. hahahahha. tetiba je teringat zaman-zaman sekolah aku neh.

Sekolah Menengah Ibrahim pastu Sekolah Menengah Tanah Merah, Pendang. memang memori banyak kat situ.

ok ar. jap lagi aku tulis lagi. ada kije nak kena buat dulu, sambil-sambil duk tengok review 999 tahun 2009 kat Tv3.


Read more

09 December 2009

Hey Now Now

0 EDITOR COMPLAINING
get early morning and i feel such a beautifool boring day. it's just a different between working in a this time and relax in just a fucking morning. hahahha

this week or should i say this month, seem look like i just sit back and relax. enjoy my vacation and looking fowardddddddd suck
Read more

27 November 2009

Selamat Hari Raya Aidiladha

0 EDITOR COMPLAINING
assalammualaikum wbt...

selamat sejahtera.

hari ni hari raya dan aku lak tak balik kampung. sebab nya tinggal lagi seminggu lagi untuk aku kerja dan balik kampung. sebab nak cuti selama lamanya. hahahha

so untuk raya ni aku kira takde benda yang menarik sangat nak citer cuma ada banyak benda gak nak tulis. lagi pon dah lama sangat aku tak update blog ni. harap BERUKband je ada... moden nyer takde. nak online mende.

dah connect hp sony aku dekat pc guna sim BERUKband tapi tak langsung takleh nak connect gak. ntah mende setting kena wat pon aku tatau ar.

hari ni bangun pagi tapi takde plan sangat. ingat nak g umah member je kat BBU. tapi member aku sorang yang tu je ar aku g. yang lain? umah opis mate aku tatau ar sangat. setakat tau yang kat Kulai je. heheh tu pun .. bercinta ar nak g. hahahhaha

satu hari makan benda sama je. takde benda lain nak makan kot sebab kat umah ada yg tu je.

dalam 3 minggu lagi adik aku nak datang amik barang2 aku kat umah. ingat nak angkut moto sekali masuk keta. hahaha keta pe? korang pikir sendiri./ hahahhaa.

ok ar out dulu. tetiba blur,.
Read more

09 November 2009

End Of This Month

0 EDITOR COMPLAINING
moshi moshi.. hehhehe
salam semua dan selamat sejahtera. takde benda sebenarnya aku nak tulis sebab kepala otak ni memang dah penuh sangat dengan beban dan tekanan. dah banyak kali jugak aku pikir sebelum memulakan perkara tu.



lastly.. aku tatau nak taip pe daah


Read more

21 September 2009

Hari Rayaaa semua bagai nak gila... HAhahHAHAhhAhhah

0 EDITOR COMPLAINING
assalammualaikum wbt...

Hari terakhir puasa..pukul 6 pagi, aku dan ahli keluarga aku semua dengan 2 buah kenderaan kereta wira sebijik dengan Toyota Hilux bergerak dari Tanjung Malim ke Tumpat, Kelantan.

Penat gak meredah highway. banyak gak la pemandangan orang tak puasa ... hahahhaa berenti makan kat RNR sebab musafir... hhahah.. yeke? hahaha ye kot. kitaorang macam biasa la tahan gak puasa tu sampai berbuka puasa di Kota Bahru. Yang paling semput, sampai kat Kuala Krai. Jalan jammed hampir 5 jam gak kat situ. nak tuka ke gear 2 pon tak sempat. sampai macam tu sekali la jammed yang teruk membuatkan sesape yang ada kat tempat aku tu pon sanggup lagi jalan kaki dari tunggu dalam kereta.

dari pukul 6 pagi bertolak.. sampai kat Tumpat pon dalam pukul 10 malam kalau tak silap aku. tu nasib baik tak Jammed kat Jambatan Kota Bahru. kalau tak memang beraya dalam kereta la. heheheh.

Tahun ni dan seperti tahun-tahun yang sebelumnya... aku tetap tak beli baju raya.. sebabnya baju raya yang tahun-tahun lepas tu ada lagi. so disebabkan taknak membazir.. bukan kedekut lak. hahhaha aku pakai je pe yang ada.. masih ok lagi. bukan sebab jarang guna.. baju melayu yang ada untuk pakai solat pon ada. yan raya tahun lepas tu jarang la usik sebab yang lama dah ada kan. guna je asalkan boleh di pakai. tu cara jimat kot. heheheh

takde aktiviti menarik sangat beraya kat kampung kali ni. dah brape lama aku tak balik.. pon aku dah takleh ingat. nampak sangat la aku ni jarang jumpa nenek aku kan. sepupu sepapat, sedara mara.. dah la tu cam kenal tak kenal je aku dengan sedara mara. hahhaha hampeh gak aku ni.

dulu-dulu punya raya, maksudnya time aku kecik dulu la. memang happening abis gua cakap lu. g beraya rumah orang pon boleh ikut rempuh je. kenal ke tak.. rempuh.. asalkan dapat amik collection duit raya. tak macam adik2 aku skang yang kecik nieh. nak g beraya pon malas. nak ikut orang tua aku je. pastu mula la kalau dah dapat duit raya sikit je. malas nak mengutip hasil pendapatan, macam tu la jadinya.

tapi skang bila dah tua bangka macam ni, mana nak ada duit raya dah kan. heheh berjala pon dah kurang. asyik nak lepak umah, makan sambil layan tengok TALIBESEN. lagiii sodap. balik ke kampung ni ummi aku masak Nasi Dagang je. memang peberet aku ni.. kalau sapo yg pandai masak masakan kelantan ni.. memang dah amik sebahagian dari hati aku la sebab aku mmg suka makan makanan kelantan. hahahah

raya ke 3, pas subuh aku dengan family aku akan gerak balik ke Tanjung Malim, Perak. cuti kija aku sampai 24hb je. tapi aku nak lanjutkan ke 27hb. hhehe tambah 2 hari cuti sendiri. saje ar nak cuti pepanjang. nak kije pon dah takde hati. hik hik.. ntah nape ntah takde hati. sebab malas kot rasanya aku neh. pe la nak jadi neh..

pastu banyak la masalah yang sedang tunggu aku kat Johor Bahru. kena siapkan mental dan fizikal neh. hahahhaa... aku je yang tahu. hhahah

ok ar. dah lewat benar neh. sok dah la malas nak g beraya ni. so kena la tido lewat, pastu bangun lewat.

wassalam







Read more

05 September 2009

Seminggu Puasa

0 EDITOR COMPLAINING
assalammualaikum wbt..


sedar tak sedar dah seminggu lebih puasa. cepat betol masa bergerak. tapi sayang betol sebab gaji aku dapat lepas raya. memang tension sangat la. tapi aku takde la wat persiapan banyak-banyak sangat.

tinggal lagi brape minggu je nak raya nak apply cuti pajang sket tapi rasanya tak dapat kot sebab cuti aku dah banyak sangat tahun ni. mula cuti 19hb sampai 24hb je. 25hb aku dah kena naik kija.hahaha... padan muka aku.

dah.. malas taip.. sambil layan lagu raya ni. syahdu gak. hahaha

wasalam
Read more

13 August 2009

Selamat Berpuasa

1 EDITOR COMPLAINING
Asssalammualaikum wbt...

selamat sejahtera...

sedar tak sedar, semakin kita menghampiri bulan ramadhan iaitu bulan yang penuh dengan keberkatan. rasa cam berdebar-debar lak.. dalam dua atau tiga hari ni pon aku dah kurang makan. konon-konon nak bagi perut tu biasa la sebab nanti nak kena puasa. heheheh...

Tempat kije aku bagi cuti satu hari sempena nak menyambut kedatangan awal ramadhan ni, so aku pe lagi set dengan adik2 aku la nak balik kampung. dua orang kat kuantan, sorang kat JB. aku plan dalam 20hb ni berangkat balik kampung. tapi tengok gak keadaan adik aku yg kat UTM ni. kalau dia takde kelas, petang tu dah leh gerak ar. tapi kalau dia ada kelas, mungkin malam kot gerak balik.

gini la kalau dah kes tak balik kampung, sebelum balik lagi seminggu dah tak sabar-sabar nak balik. kepala otak duk ingat kat kampung. bukan ada special pe pon sekadar nak jumpe adik laki aku sorang ni sebab dah lama sangat aku tak jumpe dia. last aku jumpe pon raya tahun lepas. dah nak masuk raya tahun ni pon tak jumpe-jumpe gak aku dengan dia.
ni gamba adik aku yang number tiga acik,si perempuan tu, number empat tu uda. yang laki tuh.
nak tengok pe perkembangan terbaru. hahahhaha


ni gamba aku amik time puasa tahun lepas ar. orang lain sibuk nak buat kueh mueh.. dia sibuk duk menempek dengan PSP..

ini dia dua orang chef tat nenas. hahaha... boleh dikatakan gak la merangkap kueh rasmi tiap-tiap kali nak sambut raya. adik aku punya pengalaman pertama wat kueh tat nenas ni dia buat dalam tahun 2006/2007 kot kalau tak silap aku. kueh tat pertama yang hangus.


Gambar ni wat aku kompius sket. aku dah lupa..si uda ni tolong tengok ke,tolong buat kueh sekali ntah...tapi tu la.. memang best balik kampung neh.. dapat kumpul ramai-ramai adik beradik. tapi bila dah abis cuti, semua balik ke tempat lain untuk sambung cari rezeki, belajar..

ok ar. ni je aku nak share pasal life aku..pasal suma pengalaman yang terlintas kat aku skang.

aku nak ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarrak.


wasssalam
Read more

09 August 2009

saje aku buhsan

0 EDITOR COMPLAINING















Read more

Merepk Kembali

0 EDITOR COMPLAINING

hahaha... salam pada suma dan selamat sejahtera.

hari ni baru ada masa sket aku nak update sket.. dah brape lama la aku tak update benda ni. so memang bayak benda aku nak cerita.. tak terkecuali jugak dengan cite kija aku.

banyak but kija buatkan aku jarang lak tengok berita. pasal nordin mat top la.. pasal rusuhan kat kl hari tu l.. macam-macam ar dah jadi kat malaysia ni..

minggu ni kerap la aku balik lewat.. ot sampai kul 9. due date tak lepas lak..hahaha... tapi tu la.. ntah camne aku semangat wat ot neh. kalau tak.. dalam opis.. aku la yang agak terkenal dengan orang yang jarang wat kija lebih masa neh.. ntah macam mana datang angin baik aku.. lenjan ot sampai minggu tu aku balik lewat je...

baru-baru ni masuk lak budak baru.. isi tempat kosong kat sebelah aku.. hahahha.. ada jiran la aku. tak tak brape aku reti nak berbual. paing2 pon dia tanya pasal kija,aku citer la serba sedikit pasal kija. yang penting kija aku siap..

pas stu kija.. kija lain yang datang... memang berbaloi baloi.... hahaha.. wat kija non stop.. takde la masa nak ngular kan?


puasa lak dah nak dekat. gemuruh aku di buatnya. selamat menyambut ramdhan al mubarrak kepada suma umat islam fi seluruh dunia . semoga bulan ramadhan ni membawa keberkatan buat kita.

sedikit ucapan tu.. hahaha...

dah buhsa.. aku out... hahahaha
Read more

29 July 2009

OT...OT...Ot

0 EDITOR COMPLAINING





assalammualaikum wbt...

takde benda sangat aku nak share... hahhhaa... penat neh.. baru balik kija.. ot sampai kol 9.. berdua lak tu.. adeh.. yang lain balik kul 8.
Read more

29 June 2009

OooOo Balik kampung.....

0 EDITOR COMPLAINING
assalammualaikum wbt...

bersua kembali di hari ini. dah brape bulan la aku dah tak update blog neh.. mesti bayak informasi pasal life aku yang dah aku ketinggalan sendiri.. hahahha.. nak story pasal kija, pasal kengkawan dan pasah hari-hari yang aku lalui sama je tak macam orang lain kot. hahaha..

skang neh aku tengah bercuti. mintak kat bos aku nak cuti seminggu. tak penah lagi la aku amik cuti yang amat panjang macam neh sampai kena masuk bilik meeting. hahahhh. tapi tak kisah la kan. pe yang aku cakap cakap kalau korang kija sampai mati.. takde rehat... tak guna gak... kena la rehat. bagi ketenangan kat otak dengan jiwa.. cakap pasal jiwa lak... memang banyak gak masalah yang menimpa aku neh tak henti-henti.. konongnya macam tengah bertarung la neh dengan masalah aku tapi tu la .. aku amik cuti sebab penat dengan kija, dengan keadaan sekeliling neh. moda-moga hari baru nanti aku kija dengan semangat laa... hahahh

minggu lepas ada 2 orang member aku berenti kija. sorang sambung blaja dan sorang lagi baru pas kawin, berenti kija nak kija kat kampung dengan bini kija kat kampung halamaan dia sebagai cikgu. yang sorang lagi neh pompuan merangkap jiran sebelah meja aku. dia sambung degree kejuruteraan elektrikal dengan kepujian.. hahahah panjang tol... dia neh selalu la menyakat aku... aku lak menyakat dia....kat opis neh.. orang sebelah kiri dengan kanan aku neh kerap je tuka orang. aku je yang tak berganjak. duduk situ je. tak berubah2.. hahahhha

kisah aku lak balik kampung neh. naik bas ekspress Kesatuan, tiket memang bapak mahal. rm55. bila naik bas derang tuka tiket yang rega rm35. bertolak dari larkin sampai ke tanjung malim.. tapi aku turun kat plaza tol je sebab dekat dengan umah aku..tapi tu la.. bas lak lambat nam mampos.. pukul 10.00 pagi bertolak, sampai lak pukul 3.30 petang. lama sangat tu sampai buhsan aku dalam bas.

tapi tu la ... terubat rindu aku kat keluarga aku...dah 6 bulan aku tak balik kampung. tu yang rasa cam kena balik gak. hari neh aku ikut adik aku kuar g bank. g anta adik bongsu aku g tadika, g bank pastu g cc. plan sok nak g low yatt lak. adik aku cakap nak usha berukband. kira oka ar tuh... rasa cam malas pon ada... hahha

huargghh... lapor ar... bangun tadi tak sempat sarapan sebab terlambat. so.. pe plan.. plan.... hhhaha...

ok ar. aku nak out.. tetiba je otak aku jadik blur lak. rasa nya takde mende kot nak taip lagi.. pe pon nanti aku update.. to all my friends thanks for the support. great to be and to have all of you. waaachaaa... waachaa.. WINK!! WINK!!!
Read more

09 May 2009

Minggu sebook

0 EDITOR COMPLAINING
assalammualaikum wbt... dan selamat sejahtera.

wah.. penah tol aku dalam 2 3 minggu neh. memang kija melambak lambak, semalam lak tak abis lagi kija. tingggal sket, schedule minggu depan dah penah gak seminggu. tetiba dah datang semangat aku nak kija neh berkobar-kobar lak. hahaha... yelah cuba nak ubah prestasi kija bagi elok sket.yup. memang tu yang patut ada kan.

duit internet aku tak bayar lak terpaksa la online je kat cc. ikutkan tu malas ke aku nak kuar g cc tapi sebab buhsan gak tu yang aku pegi ke cc gak, saje nak update blog pastu cari benda yang terkini ke.. er... apa-apa benda yang terkini je la kan cam lagu dan sebagainya.

addeh buhsan lak . tetiba je takde idea lak nak tulis pe m
Read more

12 April 2009

Sewiusly what??

3 EDITOR COMPLAINING
Welcome to me and welcome to everybody...coming back for good or coming back for nothing..

Penat gak dari petang tadi duk membakar ikan, daging, ayam. wat BBQ tapi kecil-kecilan je la. BBQ tertutup kot. hehehe.. kuar tengahari tadi cari bahan-bahan untuk bakar, tempat nak panggang dan sebagainya. dah kenyang, lepak suma baru la dah stop nih sampaila baju aku nih pon berbau asap haha..

sebagai penutup kepada segala kepenatan nih ialah Kopi cap Kapal Api.. hahhaa kegemaran aku selepas Nescafe, Nescafe 3 in 1 sambil layan Stikom "Back To You", sebelum tu lak layan Stikom "Two And Half Man" muahahah.. ketenangan jiwa sebelum nak melalui hari seok iaitu KERJA.

Foot Note :

Motivasi pada diri aku sendiri, kerja keras dan focus pada kija kurangkan cuti dan yang penting bersemangat sket..


motivasi motivasi.. sebelum tido, muhasabah diri dulu kejap.

until then...

wassaslam
Read more

11 April 2009

Q & A for a laugh / FUN WITH ENGLISH!

0 EDITOR COMPLAINING
FUN WITH ENGLISH

Q: What is the similarity between men and rats?
A: Both keep searching for new holes.

Q: What is the closest thing similar to a woman's period?
A: Your salary, it comes once a month lasts about 5- days and if it doesn't come, it means you are in big trouble.

Q: What's the difference between biology and sociology?
A: When the baby looks like his dad or mom, then it is biology. When the baby looks like the neighbor, then it is sociology.

Q: Doctor: You look so weak & exhausted. Are you having 3 meals a day as I have advised?
A: Lady: Doctor, I thought you said 3 males a day.

Q: Girl friend & boy friend go for a movie. In the dark, a mosquito enters the girl's skirt. Guess where it would have bitten?!!!!!!!!!!!!
A: The boy friend's hand.

Q: Tarzan and the animals went to the river to take a bath. Tarzan removed his clothes. All the animals laughed. Tarzan asked "Why"?
A: The animals told him. Your tail is in front".

Q: Secret of long life
A: Morning two eggs, evening two pegs... and night two legs
Read more

telephone conversation between computer helpdesk n customers

0 EDITOR COMPLAINING
True Telephone conversations recorded from various Help Desks around the U.K


Helpdesk: What kind of computer do you have?
Customer: A white one...

Customer: Hi, this is Celine. I can't get my diskette out.
Helpdesk: Have you tried pushing the button?
Customer: Yes, but it's really stuck.
Helpdesk: That doesn't sound good; I'll make a note ...
Customer: No ... wait a minute... I hadn't inserted it yet... it's still on my desk... sorry ....

Helpdesk: Click on the 'my computer' icon on to the left of ! the screen.
Customer: Your left or my left?

Helpdesk: Good day. How may I help you? Male customer: Hello... I can't print.
Helpdesk: Would you click on start for me and ...
Customer: Listen pal; don't start getting technical on me! I'm not Bill Gates damn it!
Hi good afternoon, this is Martha, I can't print. Every time I try it says 'Can't find printer'. I've even lifted the printer and placed it in front of the monitor, but the computer still says he can't find it...

Customer: I have problems printing in red...
Helpdesk: Do you have a color printer?
Customer: No.

Helpdesk: What's on your monitor now ma'am?
Customer: A tedd! y bear my boyfriend bought for me in the supermarket.

Helpdesk: And now hit F8.
Customer: It's not working.
Helpdesk: What did you do, exactly?
Customer: I hit the F-key 8-times as you told me, but nothing's happening...

Customer: My keyboard is not working anymore.
Helpdesk: Are you sure it's plugged into the computer?
Customer: No. I can't get behind the computer.
Helpdesk: Pick up your keyboard and walk 10 paces back.
Customer: OK
Helpdesk: Did the keyboard come with you?
Customer: Yes
Helpdesk: That means the keyboard is not plugged in. Is there another keyboard?
Customer: Yes, there's another one here. Ah...that one does work!

Helpdesk: Your password is the small letter a as in apple, a capital letter V as in! Victor, the number 7.
Customer: Is that 7 in capital letters?
A customer couldn't get on the internet.
Helpdesk: Are you sure you used the right password?
Customer: Yes I'm sure. I saw my colleague do it.
Helpdesk: Can you tell me what the password was?
Customer: Five stars.

Helpdesk: What antivirus program do you use?
Customer: Netscape.
Helpdesk: That's not an antivirus program.
Customer: Oh, sorry...Internet Explorer.

Customer: I have a huge problem. A friend has placed a screensaver on my computer, but every time I move the mouse, it disappears!

Helpdesk: Microsoft Tech. Support, may I help you?
Customer: Good afternoon! I have waited over ! 4 hours for you. Can you please tell me how long it will take before you can help me?
Helpdesk: Uhh..? Pardon, I don't understand your problem?
Customer: I was working in Word and clicked the help button more than 4 hours ago. Can you tell me when you will finally be helping me?

Helpdesk: How may I help you?
Customer: I'm writing my first e-mail.
Helpdesk: OK, and, what seems to be the problem?
Customer: Well, I have the letter a, but how do I get the circle around it?
Read more

diferencess between UK & US English...

0 EDITOR COMPLAINING
I believe many of us always confused between British English & American English...
in this topic...
I will list down some of sentence & word to show diferencess between UK & US English...

A few advise from my lecturer...
if you always used British English...
just stick on it...
same thing if you use American English...
basically people will understand even you'll guys speak/write in different english (UK or US)...


BRITISH_______________AMERICAN

- Specialise_____________- Specialize
- to take someone on_____- to hire someone
- in each team___________- on each team
- flexi - time_____________- flextime
- holiday________________- vacation
- if I work at weekend_____- if I work on weekend
- mobile phone___________- cellular phone
- the automotive__________- the automobile
- car park________________- parking lot
- the gatehouse___________- the guardhouse
- be on an industrial_______- be in industrial
- estate_________________- park
- greenfield site__________- undeveloped site
- motorway______________- freeway / expressway
- the stores______________- the supplies
- colour_________________- color
- fibres_________________- fibers
- steel works____________- steel mill
- spanner set____________- wrench set
- oblong - shaped_________- rectangular
- to take an inventory______- to take inventory
- to do a stock check_______- to take stock
- We hire in casual_________- We hire temporary
- catalogue_______________- catalog
- Managing Director________- Chief Executive Officer
- Transport Manager________- Transportation Manager


Managing Director and CEO is actually depends on the organisation structure..

a US-based MNC, might have both of the position..
Managing Director in the local sites, and CEO in the HQ..
so in term of reporting structure, the MD will reports to CEO...

so we could say that MD and CEo can be recognised in both British and American english...


another things...


BRITISH_______________AMERICAN

- colour________________ - color
- offence_______________ - offense
- defence_______________ - defense
- centre________________ - center
- biscuits_______________ - cookies

BRITISH------------------------AMERICAN

Semi-Detached House--------------Duplex
Flat (one storey) appartment-------------Apartment
Terrace (row of houses joined)----------------Town House
Chemist-------------------Drug Store / Druggist
Cafe / Caff (not 24 hrs)--------------Diner
Bungalow-------------------House (one story) Ranch House
Friend / Mate--------------Friend
Glue--------------Gum
Rubber-----------------Eraser
Open Day / Open Evening-------------Open House
Read more

Top 12 Signs They're Interested In You ..

0 EDITOR COMPLAINING
1) You'll read his/her txts over and over again...

2) You'll walk really really slow while you're with him/her...

3) You'll pretend 2 be shy whenever you're with him/her...

4) While thinking bout him/her...your heart will beat faster and faster...

5) By listening to his/her voice...you'll smile for no reason.

6) While looking at him/her..you cant see the other people around you...you can only see that person...

7) You'll start listening to SLOW songs.

He/She becomes all you think about

9) You'll get high just by their smell...

10) You'll realize that you're always smiling to yourself when you think about them..

11) You'll do anything for him/her...

12) While reading this, there was one person on your mind the whole time.....
Read more

10 silly website name.. muahahahhaha

0 EDITOR COMPLAINING
Below is the list of 10 most silly website names;

1. Whorepresents

A whore presents something?
Real thing is :A site called ‘Who Represents‘ where you can find the name of the agent that represents a celebrity. Their domain name… wait for it… is www.whorepresents.com.

2. Expertsexchange

Maybe this domain is very expert in sex change or sex transaction.
Real thing is :Experts Exchange, a knowledge base where programmers can exchange advice and views at www.expertsexchange.com.


3. Penisland

Is it land of penis? hehe
Real thing is :Looking for a pen? Look no further than Pen Island at www.penisland.net.


4. Therapistfinder

So that communities today has giving a chance to the rapist. So who wants to find the rapist can search them here.
Real thing is :Need a therapist? Try Therapist Finder at www.therapistfinder.com.

5. Powergenitalia

Real thing is: Then of course, there’s the Italian Power Generator company… www.powergenitalia.com.

6. Molestationnursery

Nursery molest station? oh no. watch out your kid in nursery.
Real thing is : And now, we have the Mole Station Native Nursery, based in New South Wales: www.molestationnursery.com.

7. Ipanywhere

If you’re looking for computer software, there’s always www.ipanywhere.com.
It is IP Anywhere. quite obvious this one.

8. cummingfirst

Who comes first? Or don't see it comming
Real thing is :Welcome to the First Cumming Methodist Church. Their website is www.cummingfirst.com.

9. speedofart

Speeding make speeder fart?
Real thing is :Then, of course, there’s these brainless art designers, and their whacky website: www.speedofart.com.

10. gotahoe

Got a Hoe is it?hihi
Want to holiday in Lake Tahoe? Try their brochure website at www.gotahoe.com.
Read more

Pieces Of Advice For Me

0 EDITOR COMPLAINING
ONE. Give people more than they expect and do it cheerfully.

TWO. Marry a man/woman you love to talk to. As you get older, their conversational skills will be as important as any other.

THREE. Don't believe all you hear, spend all you have or sleep all you want.

FOUR. When you say, 'I love you,' mean it.

FIVE. When you say, 'I'm sorry,' look the person in the eye.

SIX. Be engaged at least six months before you get married.

SEVEN. Believe in love at first sight.

EIGHT. Never laugh at anyone's dreams. People who don't have dreams don't have much..

NINE. Love deeply and passionately. You might get hurt but it's the only way to live life completely.

TEN.. In disagreements, fight fairly. No name calling.

ELEVEN. Don't judge people by their relatives.

TWELVE. Talk slowly but think quickly.

THIRTEEN! .. When someone asks you a question you don't want to answer, smile and ask, 'Why do you want to know?'

FOURTEEN. Remember that great love and great achievements involve great risk.

FIFTEEN. Say 'bless you' when you hear someone sneeze.

SIXTEEN. When you lose, don't lose the lesson.

SEVENTEEN. Remember the three R's: Respect for self; Respect for others; and Responsibility for all your actions.

EIGHTEEN. Don't let a little dispute injure a great friendship.

NINETEEN. When you realize you've made a mistake, take immediate steps to correct it.

TWENTY. Smile when picking up the phone. The caller will hear it in your voice

TWENTY- ONE. Spend some time alone.
Read more

Don't copy if you can't Paste!!!‏

0 EDITOR COMPLAINING
A popular motivational speaker was entertaining his audience. He Said :
"The best years of my life were spent in the arms of a woman who wasn't my wife!"
The audience was in silence and shock. The speaker added:
"And that woman was my mother!"


Laughter and applause.


Aweek later, a top manager trained by the motivational speaker tried tocrack this very effective joke at home. He was a bit foggy after adrink. He said loudly to his wife who was preparing dinner,
"The greatest years of my life were spent in the arms of a woman who was not my wife!"


The wife went;
"ah!"
with shock and rage. Standing there for 20 seconds trying to recall the second half of the joke, the manager finally blurted out
"...and I can't remember who she was!"

By the time the manager regained his consciousness, he was on a hospital bed nursing burns from boiling water

Moral of the story:
Don't copy if you can't paste!


it does make sense...ekekekeke
Read more

How To Commit suicide 101

0 EDITOR COMPLAINING
A blonde, socially ridiculed decided to hang herself from a tree in the park and commit suicide.

A little bit later, an old lady walked around noticed her hanging from the rope and swinging.


She asked her what she was doing and if she needed any help.

The blonde firmly replied, "I am committing suicide by hanging."


The old lady says, "You are doing it wrong sweetie, put the noose around your neck not the Waist."

The blonde responses, "Ya giving me trouble again, I tried that, "but I could not breathe."
Read more

Singlish?? or english??

0 EDITOR COMPLAINING
You might like it. This is hilarious..... even an Englishman could not construct sentences using numeric, which is exclusive only to Malaysians and Singaporeans.

Ah Lek was asked to make a sentence using 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Not only did he do it 1 to 10, he did it again from 10 back to 1. This is what he came up with.....

1 day I go 2 climb a 3 outside a house to peep. But the couple saw me, so I panic and 4 down. The man rushed out and wanted to 5 with me. I ran until I fell 6 and threw up. So I go into 7-eleven and grabbed some 8 to throw at him. Then I took a 9 and try to stab at him. 10 God he run away.

10 I put the 9 back and pay for the 8 and left 7-eleven. Next day I called my boss and told him I was 6. He said 5, tomorrow also no need to come back 4 work. He also asked me to go climb a 3 and jump down. I don't understand. I am so nice 2 him but I don't know what he 1.
Read more

Sekadar kongsi cerita... aikk???

0 EDITOR COMPLAINING
sekadar suka-suka saja.. takde berkenaan yang hidup atau pon mati.. kalau ada pon mungkin secara kebetulan...muahahaha

aik?

1) Pompuan akan menyuruh teman lelakinya memesan makanan banyak banyak ketika dia dalam keadaan sangat lapar. Namun apabila berat badan pompuan tu bertambah, pompuan akan menyalahkan teman lelakinya kerana selalu memaksa dia makan banyak banyak. Aik???

2) Akibat terlalu letih atau penat, pompuan akan memberitahu teman lelakinya supaya jangan menelefonnya kerana dia mahu balik rehat dan tido. Namun apabila teman lelakinya tak menelefonnya, dia menuduh teman lelakinya sudah tidak mempedulikannya lagi. Aik???

3) Pada waktu malam, akibat terlalu mengantuk..pompuan tak amik peduli apa yang di bicarakan oleh teman lelakinya melalui telefon. Terus tertido. Namun apabila pagi besoknya, pompuan tu memarahi teman lelakinya kerana letak telefon begitu saja. Aik???

4) Apabila sudah membeli suatu barang, pompuan akan bertanyakan pendapat teman lelakinya tentang barangan yang dibelinya tadi. Namun jika lelaki itu memberikan jawapan yang kurang memberangsangkan, lelaki itu dikatakan jeless. Aik???

5) Kerana terlalu banyak duit habis akibat berbelanja tanpa kawalan, pompuan akan menjadi tertekan dan cuba beritahu teman lelakinya bahawa dia telah pokai atau sengkek. Namun jika duit itu sebenarnya adalah duit teman lelakinya, apsal pulak dia hendak stress??? Sungguh aikk???


Aku makin tak paham...hahha hahha...saiko sungguh!
Read more

sekadar untuk pengajaran

0 EDITOR COMPLAINING
Ingin aku ceritakan sedikit tentang kisah hidup aku.
Aku dilahirkan didalam sebuah keluarga yang sederhana. Kedua ibubapa ku
ialah guru.

Alhamdulillah. .aku dianugerahkan oleh Allah akal yang cerdik. Dalam usia
18 tahun aku telah mendapat biasiswa untuk melanjutkan pelajaran ke luar
negara iaitu di negara matahari terbit, Jepun. Aku mengambil jurusan
Kejuruteraan. ..dalam masa beberapa tahun disana aku fasih bertutur dalam
bahasa Jepun.

Selepas bertungkus- lumus hampir 5 tahun akhirnya aku berjaya mendapat
segulung Ijazah. Aku tidak terus balik ke tanah air..sebaliknya aku
mengambil keputusan untuk terus menetap disini dan bekerja untuk
mengambil sedikit pengalaman. Dalam usia semuda 23 tahun aku bekerja
sebagai Eksekutif di sebuah firma terkemuka Jepun.


Aku cepat menyerap segala ilmu yang dipelajari semasa bekerja disini. 3
tahun lebih bekerja akhirnya aku mendapat kepercayaan pihak pengurusan
dan dinaikkan pangkat dari Eksekutif ke penolong pengurus dan seterusnya
menjadi Pengurus termuda didalam Firma tersebut.
Hampir 6 tahun bekerja disana akhirnya aku diarahkan oleh majikan aku
untuk pulang ke Malaysia .


Mereka telah melakukan pelaburan di Malaysia dan telah membuka sebuah
Firma baru disini dan akulah orang yang paling layak untuk mengendalikan
firma mereka disini. Alahamdulillah. ..aku dilantik sebagai Pengarah
Urusan.

Aku bekerja siang dan malam...bertungkus lumus...dunia aku hanyalah di
pejabat.Sekarang aku mempunyai 3 orang cahaya mata anugerah tak ternilai
dari Allah SWT.


Tahun demi tahun aku semakin sibuk dengan urusan kerja. Firma yang aku
kendalikan telah bertambah maju dan akhirya disenaraikan di papan kedua
bursa saham Kuala Lumpur . Tidak sampai 7 tahun beroperasi sekali lagi
kami telah disenaraikan ke papan utama BSKL. Hasil penat lelah selama
ini ahkirnya berbaloi.... aku dilantik sebagai CEO tempatan pertama di
firma ini dengan bergaji sebanyak RM38 ribu bersih sebulan beserta 3
buah kereta mewah... Syukur Alhamdulillah.

Dalam usia 46 tahun sebagai CEO....aku mula terasa kehilangan sesuatu!!!!!

Kebahagian keluarga.... .
Kesibukan aku menyebabkan aku serahkan segala tugas sebagai seorang ayah
kepada isteriku. Hubungan aku bersama keluarga renggang. Anak-anak aku
tak terurus...yang sulung dah tak macam orang...rambut warna merah...
bertindik di hidung. Apabila tiba waktu makan malam sudah tidak bersama lagi.

Segalanya kucar kacir. Pelajaran mereka pun entah kemana... Aku terlalu
sibuk di pejabat. Meeting sana sini. Lunch pun nak meeting....main golf
pun bincang pasal kerja....dinner pun meeting lagi!!!!...sampai tiada
masa untuk bersolat!!

Setiap pagi aku kena periksa segala laporan-laporan eksekutif
aku...sebelah petang kena buat report pada Board of Directors.
Sembahyang 5 waktu aku tunggang terbalik.... kekadang buat
...kekadang terlupa... astaqfirullah !!!! Setiap hari ada temujanji bersama
client aku dari Jepun.

Aku mungkin kaya...tetapi jiwa aku kosong...kadang kala jiwa
aku tertekan!!!

Bila aku pulang ke rumah lewat malam aku bersolat.... aku menangis...aku
memohon doa kepada Allah semoga diberikan ketenangan jiwa. Semoga
keluarga ku bersatu kembali.

Selang seminggu aku bernekad...! !!! Aku telah meletakkan jawatan ku
sebagai CEO.

Aku tinggalkan gaji aku sebanyak RM38K sebulan dan aku pulangkan kesemua
kereta-kereta mewahku pada syarikat. Keluarga ku terkejut. Isteriku
menangis.... tetapi bukan menangis marahkan aku meninggalkan jawatan
sebagai CEO...tetapi menangis kerana gembira...mereka gembira akhirnya
aku kembali kepada mereka..!!!

Aku beritahu mereka aku ingin berniaga sendiri. Buka gerai jual Kuew
Teow Goreng..!!!!

Aku diketawakan oleh mereka....tak apa aku akan buktikan yang bekas CEO
akan lebih berjaya dengan berniaga kuew teow goreng !!!!

Dengan sedikit pengalaman sebagai tukang masak (tukang masak tak
bertauliah) semasa belajar di Jepun dan sedikit duit simpanan aku
memulakan perniagaan pertama aku di sekitar Ampang...bersebelah an dengan
Citroen Showroom. Aku dibantu oleh anak sulung aku.

Hari pertama berniaga aku mendapat untung RM170.00 sehari. Berniaga dari
jam 4 petang hingga 10 malam. Hari Kedua dapat RM 120.00 sehari. Hari
ketiga dapat RM220.00 sehari....alhamduli llah. Dan hari-hari seterusnya
lebih kurang RM380.00. sehari.

Anggaran kasar pendapatan aku sebulan lebih kurang RM9,880.00 untuk satu
gerai. Perniagaan aku bertambah maju dalam 8 bulan aku membuka satu lagi
gerai di Cheras...dari 2 gerai aku membuka 3..dan seterusnya sehingga
sekarang aku memiliki 6 gerai makanan. Pendapatan bersih dari 6 gerai
tadi aku memperolehi rezeki dari Allah dalam RM60, 000.00 SEBULAN.
Bayangkan pendapatan seorang CEO RM38K sebulan dan pendapatan dari
berniaga Kuew Teow sebulan RM60K. Kini aku bersenang lenang bersama-sama
keluarga ku. Setiap bulan kami bercuti bersama.

Kini aku telah dapat kembali keluarga ku yang 'hilang'. Anak-anak aku
memang malas nak meneruskan pelajaran mereka. Jadi aku latih mereka
berniaga. Merekalah sekarang yang menjalan perniagaan tersebut. Aku cuma
memantau...atau lebih kurang jadi 'chairman'.. ..dan anak-anak aku
sebagai Directornya.

Sekali-sekali aku melihat jam di tangan. Oh, baru pukul 2.30.. lambat
lagi nak balik.Cepat la sikit pukul 5.00. ..bolehla aku berangan
lagi...Beginilah kehidupan aku
seorang kerani biasa...

muahahahahahaha

Laa....hampeh betul citer ni. Mat Jenin rupanyerr... ........
Read more

07 April 2009

Hasil dari jiwa yang buhsan

0 EDITOR COMPLAINING






Read more

Very nice devorce letter

0 EDITOR COMPLAINING
Dear Husband,

I'm writing you this letter to tell you that I'm leaving
you forever.

I've been a good woman to you for seven years and I have
nothing to show for it. These last two weeks have been
hell. Your boss called to tell me that you quit your job
today and that was the last straw..

Last week, you came home and didn't even notice that I
had a new haircut, had cooked your favorite meal and
even wore a brand new pair of silk panties. You ate in
two minutes, and went straight to sleep after watching
all of your shows..

You don't tell me you love me anymore; you don't want
sex or anything that connects us as husband and wife.
Either you're cheating on me or you don't love me
anymore; whatever the case, I'm gone.

Your EX-wife

P.S. Don't try to find me... Your BROTHER and I are moving
away to Spain together! Have a great life!

******************

Dear EX-wife,

Nothing has made my day more than receiving your letter.

It's true that you and I have been married for seven
years, although a good woman is a far cry from what
you've been. I watch my shows so much because they drown
out your constant whining and griping. Too bad that
doesn't work.

I DID notice when you got a hair cut last week, but the
first thing that came to mind was 'You look just like a
boy'! Since my mother raised me not to say anything if
you can't say something nice, don't comment.

And when you cooked my favorite meal, you must have
gotten me confused with my brother, because I stopped
eating meat seven years ago.

About those new silk panties: I turned away from you
because the ’49.99 price tag was still on them, and I
prayed that it was a coincidence that my brother had
just borrowed fifty quid from me that morning.

After all of this, I still loved you and felt that we
could work it out. So when I hit the lottery for ten
million pounds, I quit my job and bought us two tickets
to Jamaica .

But when I got home you were gone.

Everything happens for a reason, I guess.

I hope you have the fulfilling life you always wanted.
My lawyer said that the letter you wrote ensures you
won't get a penny from me. So take care.

Signed,
Your EX-husband, Rich As Hell and Free!

P.S. I don't know if I ever told you this, but my
brother Carl was born Caroline. I hope that's not a
problem.
Read more

The Begining Of Me The Lazy

0 EDITOR COMPLAINING
assalammualaikum wbt....

arghhhh... lega kepala otak aku nih. kat tempat kija, punya la mengantok...lagi pon lagi pon aku punya kija mula lusa sebab esok aku cuti memandangkan sultan johor punya birthday. sebelum balik tadi aku check dulu schedule aku ada 2 kerja yang aku kena wat.. cantek la.. dah ada kija.. hahaha...

pagi tadi kat tempat kija, punya la susah aku nak melawan kehendak mata yang nak terlelap nih. hahha..g minum, hisap rokok.. kejap je hilang ngantok pastu datang balik mata kuyu aku.. nak taknak.. aku lelap je kat meja aku.. tapi lelap dengan cara berhemah dan berhati-hati la.. hahahah...kepala tu ngadap pc, tangan tu wat tongkat pipi aku, biar cover mata aku yang pejam nih.. tapi aku nih.. yang risau satu benda je kalau tido macam tu.. takut nanti aku tido terkejut sorang-sorang... hahahahhaa.. menatang nih yang takleh nak blah...tak pasal-pasal bebudak tu gelakkan aku lak.. memang lepak la. aku tido pon, tido-tido ayam je. pagi tadi aku sarapan roti je, pastu tengah hari makan nasik dengan ikan goreng masak kicap... soooodap tuuu... hahaha..


tak banyak program aku kat opis arinih...lepak kat meja ke...tengok bebudak lain wat kije sambil aku melayan perasaan aku sendiri.. email je dengan sesape yang nak email dengan aku.. hahha...

patutnye kan..aku niat balik kije terus nak tido sebab ngantok..tapi ntah. ada la benda yang wat aku hilang mengantok. masuk bilik aku teruskan on home teater aku, sumbat lagu HIM kat dvd player pastu sambil layan kepala otak aku dengan lagu HIM nih, aku bukak laptop, onkan internet aku sambil membalut rokok... hahah..handmade nyer. bukan rokok daun... jangan salah paham lak.. hahaaa.. pastu check ym aku, terus terlintas nak update blog aku,.. alanag-alang dah oleh online nih.. baik aku update je pe yang ada.. tengok jam dah hampir 6.45 petang.. huhuh.. nak topup hp aku tapi.. bajet la tak mengizinkan.. sabar je la...nampak gaya takde kredit la aku dalam 2-3 minggu nih... MmmmmMMMmmmMMMmmMmMMMMMMmmmmMMMmmm

so malam nih aku plan nak lepak dalam bilik je pastu online sampai muntah.. kalau dah muntah bab online, aku layan movie je kot.. bergantung pada perasaan aku ketika nih... hehehe..


kejap rasa best.. kejap rasa tak best.. pe kena la dengan aku nih.. emosi cam tak stabil lak.. hahaha.. Hurm...

lain kali la aku sambung.. dah ilang lak mood aku
Read more

06 April 2009

Epilogue Part 1

0 EDITOR COMPLAINING
assalammualaikum wbt....


Hari nih memang buat berserabut
Read more

Epilogue

0 EDITOR COMPLAINING
assalammualaikum wbt....

Hari nih memang buat berserabut, serabut jiwa dan kepala otak aku nih.. apa guna tuhan anugerahkan akal? tu kelebihan makhluk tuhan iaitu manusia...dan yang buat aku bengang pasal nih, anugerah akal untuk membuat pilihan yang betol... akal yang waras untuk sebarang keputusan yang akan mempengaruhi situasi sekitar kita.

itu keputusan aku wat semalam. dari malam sampai ke pagi esoknya. berserabut otak aku nih, bosan.. aku bosan dengan manusia yang tiada pendirian, aku bosan dengan orang yang akal begitu cetek...aku pelik. kenapa kita tidak elak pada pilihan yang kita tahu akan kesan dan akibatnya? kenapa kita kita tidak gunakan akal itu sebaiknya? adakah kita pikir akan kesan dan akibatnya pada orang lain? masa depan kita? kalau kita tak pikir pasal tu bermakna kita sekadar mementingkan diri kita sendiri. menurut kata hati.. ya.. memang patut kita ikut kata hati kita tapi biarlah pada sesuatu yang pasti dan betol tanpa ada kesan pada orang lain.. apa yang aku cakap nih pon bukan nak tujukan pada sesiapa tapi sekadar memberi ingatan pada diri aku sendiri dan juga untuk berkongsi dengan sesiapa pon..


meletakkan diri kita pada tempat seseorang tu.. selalu yang aku dengar pasal tu.. kita tak tahu pe yg dia rasa sebab tu jadi macam tu. yang selalu aku dengar...bukan masalah kita tapi bila ia melibatkan diri kita dan orang sekeliling, perlu kita ambil tahu dan bagitahu. bukan sekadar terima..


entah pe yang aku membebel nih... ish... cam hampeh gakkan.. nih je yang aku nak bagitahu. aku tak pegi kija sebab orang lain yang carik masalah..masalah yang di buat sampai melibatkan aku..dan yang aku tahu mmg tak tahu nak wat keputusan.. belajar tinggi melangit pon tak guna kalau akal tu setakat buku lali.. tepuk dada.. tanya hati...


wassalam...
Read more

05 April 2009

Sunday.. final destination 3

0 EDITOR COMPLAINING
assalammualaikum wbt...

macam gemapk je tajuk aku tuh... konon... takde la .. sebenarnya aku tengah tgk final destination 3 kat Cennel 5, siaran singapore. tapi pas maghrib baru layan mission imposibble 3 gak... hua hua hua..... tengah hari tadi takde la panas mana pon sebab hujan turun dengan agak lebat tapi takde la lebat mana pon sampai ke petang. tak kuar mana-mana pon aku hari ni. lepak umah sambil menikmati hari cuti aku... sebab sabtu aku kena kije, hari ahad yang sehari nih mesti aku gunakan sebaik-baiknya..


esok? kija? mesti la kija tapi .. aku kena pastikan yang aku akan bangun esok.. taknak la cuti-cuti kija lagi nih....kebelakangan nih aku dah fobia bila hujan. selama aku naik moto nih.. moto yang aku beli tahun 2004 kalau tak silap aku, sampai skang.. baru 2 kali aku eksiden la.. termasuk la yang baru-baru nih...bila eksiden sebab jalan licin tu aku jadi macam fobia la bila jalan basah... macam lebih berhati-hati lagik..

so sebab tu kita kena berhati-hati di jalan raya... bukan kita je, orang lain pun kena la beringat.. pada orang yang bawak moto nih... kena lebih berhati-hati... sekian.. wassalam..

huuuu huaaaa hhuaaaa
Read more

Late Night Show

0 EDITOR COMPLAINING

Melayan tv lcd aku hua hua hua.. tido lewat kot malam nih.. sambil tgk tv sambil la main tenet update blog aku. layan berita jap.. hehehhe. kalau takde movie best tengah malam nih jawabnya aku berjaga la main tenet.. tapi tengok keadaan gak.. kalau ngantok aku tido awal je. kalau tak... leh ar berjaga sampai pagi hahahha..


Read more

04 April 2009

Working oN Saturday

0 EDITOR COMPLAINING
assalammualaikum wbt....


wahhh wahhh.... dah lama sangat la aku ni tak kije hari sabtu... huhuhuh... memang dah lama sangat semenjak kejatuhan ekonomi dunia nih yang juga membawa kesan kepada pekerjaan dan kilang-kilang di malaysia...sebelum nih kira seronok gak la kan.. dapat cuti... hehe. maksud aku, ada hari kena ganti.. macam kije hari sabtu, tapi di batalkan .. time tu pon best gak... pastu OT lak dah kena Cut.. huhuh...

tapi mungkin lain orang lain pendapat.. ada orang tanya aku, nape aku tak OT, tak cukup duit ke bulan-bulan nanti... pendapat aku lak? kije tunggang terbalik skali pon kalau sakit-sakit badan, kalau hati nak tak syok , takleh gak kan? tapi tu sekadar pendapat aku, kalau ada orang yang lain pendapat, silakan.. aku tak kisah... kita sekadar berkongsi pendapat dan pandangan..

nak tahu pe aku buat hari nih? muahahaha... aku tengok banyak staff tempat aku dah amik half day.. sampai 5 orang.. ada gak yang cuti tapi takde la rekod kat kalender opis aku... section aku saje, technician.. dah ada 3 orang je.. haha.. aku ingat lagi first aku masuk kije, section aku nih ada la dalam 8 ke 10 orang kalau tak silap aku.. skang? tinggal 4 orang. suma dah banyak berenti sebab masuk gomen (goverment) la.. heheh... ada gak orang nak tolong aku carikan kije, juruteknik komputer.. tapi aku tak minat sebab bagi aku.. kalau lama aku kija, insya allah ada rezeki dapat naik executive ke... hua hua uaaa... lagi la best. tu je target aku skang. tapi focus nak kije pon aku amik banyak cuti.. hahaha sampai orang tahu aku nih cuti ari pe.. kira dah tak elok la prestasi aku kat situ. dengar-dengar, increment tahun nih ada bersabit gak dengan cuti... wahhh.. huaaa... kat kurang sket aku kat situ...tapi serius aku cakap.. g kije pon takde kije... buhsan.. kalau kadang-kadang macam tu takpe gak. nih tiap-tiap hari... fuuhh.. lepak beb..

memang lepak arini kije hari sabtu.. kepala duk terbayang tv je.. hahaha.. terbayang katil.. nak baring je. tapi aku nih kalau cuti pon, tetap bangun awal gak... takde la sampai tengah hari ke tido. bangun awal pagi, pastu nanti leh sarapan, baca suratkhabar... kalau lewat, jawabnya terpaksa la bukak internet pastu usha la suratkhabar kat website.. goreng pon sodaaapp...

kepada follower blog aku nih.. makasih atas sokongan korang yek.. lagi bagus kalau korang ada anta respon.. komen.. dapat la aku tahu kan.. hehehe... nih pon ada la sorang dua respon .. takde pe sangat aku nak share kat sini. sekadar pengalaman hidup yang aku tempuhi hari-hari..
rasanya tu je la aku nak taip kat sini... untuk masa skang la.. jap lagi kalau datang idea best.. aku posting lagik... hehehe....


gaman.. gaman... gambette kudasai... airgatougozaimas...

wassalam
Read more

A Story About My School - SMK Ibrahim Sungai Petani

3 EDITOR COMPLAINING
Sekolah Menengah Ibrahim
Motto : Finis Coronat Opus



Sekolah Menengah Kebangsaan Ibrahim or Ibrahim Secondary School (Ibrahim School) is a premier public secondary School in the town of Sungai Petani, in the northern Malaysian state of Kedah. The school is well-known for its excellent academic and co-curricular achievements, and has produced top scorers in the public examinations in Malaysia.


History
Sekolah Menengah Kebangsaan Ibrahim or Ibrahim Secondary School was started in August, 1919 by Mr. E.A.G Stuart, who was the Superintendent of Education of Kedah and Perlis of colonial British-Malaya. Initially, the school was named Government English School. When it was first established, the school was consisted of a longhouse with cemented floor and wooden walls, with three classrooms.

Before the school was opened, Mr. Stuart invited teachers from the Government English School (now known as Sultan Abdul Hamid College), Alor Setar to hold the position of School Principal of the newly formed school. Allahyarham Tuan Syed Jan was selected to be the first School Headmaster, and one Assistant Headmaster who was Encik Mohamed bin Suparman.

The students who first studied in this school were not large in number. Most of the students came from the Anglo Chinese school which was closed down. Student qualification of the school was different from other schools. The lowest standard was known as Class Primary. Students had to study two years in Class Primary which is known as Primary 1 and Primary 2 before advancing to Standard 1. Students who were more imbecile were allowed to advance to Standard 1 after only one year in Class Primary.

In the years 1921 and 1922, three more teachers were sent to provide service in the school because of the increasing number of students. The Government rented a shophouse in Jalan Petri to provide a better and larger area for the increasing number of students.

In year 1935, the school was moved again to Jalan Kolam Air , where is school is currently situated and renamed as Sultan Hamid School. The school was renamed again in the following year, 1936, as remembrance of Almarhum Yang Teramat Mulia Tengku Ibrahim Ibni Sultan Abdul Hamid Halim Shah, the Regent of Sultan of Penang (1913 - 1914).
Principals
1.Tuan Syed Jan Al-Jefree (1919-1946)
2.Y.Bhg Dato' J.F. Augustin (1946-1953)
3.Encik Lim Chien Chye (1953-1958)
4.Encik Kham Beng (1958-1962)
5.Y.Bhg Dato' Syed Abu Bakar Barakbah (1963)
6.Encik K.K Koshy (1963-1966)
7.Y.Bhg Dato' G.Raja Gopal (1967-1971)
8.Encik K.K Koshy (1972-1973)
9.Encik P.A Norton (1973-1975)
10.Tuan Haji Yahaya B. Haji Awang, BCK (1976-1982)
11.Tuan Haji Syed Ahmad b. Syed Yasin, PJK (1982-1987)
12.Tuan Haji Mohamad Amin b. Abdul Rahman, PJK (1987-1993)
13.Tuan Haji Atan Awang b. Abdullah (1994-1995)
14.Tuan Haji Md Jaffar b. Haji Din, BCK,BKM (1995-1999)
15.Tuan Haji Rosli b.Pin (1999-2004)
16.Puan Hajah Haminah bt. Haji Rejab (2004-2005)
17.Tuan Haji Mansor b. Lebai Habib, BCK (2005-2006)
18.Encik Menteri b. Abdullah (2006)
19.Encik Ramli b. Abdul Rahman (2007-2008)
Sport Houses
Students are grouped into five houses:

1.Sultan - yellow - no.5 & 0
2.Sultanah - red - no. 3 & 8 (Formerly known as Asus)
3.Bendahara - purple no. 2 & 7 (Formerly known as Day)
4.Raja Muda - blue - no.1 & 6 (Former known as Stuart)
5.Syed Jan - green - no.4 & 9

The Annual Sports Day were introduced in 1946 by the second principal, Dato' J.F. Augustin. The name of the houses according to tradition has been always Sultan (yellow), Syed Jan (green), Stuart (blue), Day (purple) and Kathiresen (red). Due to the new revamp introduced by Tuan Haji Rosli b. Pin. The name of the houses represents the hierarchy of the old sultanate system.The last number in students school number determine the sport houses. For example, if your school number is 14008, then your sport house is Sultanah.

The sports houses have always produced close and entertaining fights.When it comes to fights,the ex form six gangster A.Kumaran is the man

School Anthem

Sekolah Menengah Ibrahim
Harum semerbak namamu
Mendidik membimbing kami
Putera-puteri berakhlak berilmu
Cekal tabah semangat waja
Cita-cita murni tanpa kecewa
Demi agama,bangsa dan negara
Ilmu di dada warisan kita
Sekolah Menengah Ibrahim
Lahirkan insan sempurna
Maju jaya setiap lapangan
Usaha tangga kejayaan


School's Academic Achievement
SMK Ibrahim has produced many high achievers throughout the years,Mohammad Arif Bin Mohamad Anuar from Taman Kg. Raja is the top ten most genius boy in school, with a many of its alumni going on to further their studies at various prestigious seats of higher learning, both in Malaysia (e.g. University of Malaya, National University of Malaysia) and around the world (e.g. Massachusetts Institute of Technology, Cornell University, USA)

Back to Mohammad Arif, he has been nominated as the Scienctist Of The Year in Kedah but never have been reported in any type of media.He wasn't too tall and was born in 1996/09/08 In the year 2007, this school managed to achieve 100% passing rate for the Lower Secondary Examinations (Penilaian Menengah Rendah - PMR).With 113 students scoring straight A's ,SMK Ibrahim emerged as the second best school in Kedah and was resepectably ranked as the tenth best school in Malaysia.

The school also has a good track record of producing students with excellent results in the Malaysian Certificate of Education (Sijil Pelajaran Malaysia - SPM; equivalent to the British GCSE) and the Malaysian Higher Certificate of Education (Sijil Tinggi Pelajar Malaysia - STPM; equivalent to the British A-Levels). In the 2007 SPM examinations, SMKI maintained its track-record and continued this tradition of excellence when 24 student managed to obtain 11 1As. One of the students, Neoh Beng Ying, scored 13 1As and was nominated as one of the top scorers in the state for this examination.

SMKI also has been awarded '5-Stars' by the Malaysian Ministry of Education in recognition of its achievement as a centre of educational excellence.

Besides that, the school also receives royal patronage from the Royal Family of the state of Kedah, with the Sultan himself normally gracing the Annual Speech and Award Presentation Day to award honours to the top academic and co-curricular achievers.

School's Sports Achievement
SMK Ibrahim has always been known for its strength of its cricket, hockey, tennis, chess, football and rugby team. With the sports teams managed by Encik Suhaimi bin Samad, this school have always performed well in the inter-schools and inter-district sport tournaments.


2007
a)Rugby - District Champion

b)Cricket - State Champions (Some of the player are selected to play in national level)

c)Tennis - National level participation

d)Chess - District Champion

e)Hockey - 2nd place in District

f)Athletics - 3rd Place - 8 Gold, 11 Silver and 6 Bronze (District Level)

g)Badminton - 4 gold , 2 silver, 3 bronze (district level), 2 silver (state level), 1 silver (national level)


School curriculum achievements in 2007
1.Debate team - 4th place, National level, Sarawak
2.Drama team - 4th place, National level, Langkawi
3.Drama team - Best script 2007
4.Debate team - Best speaker, district & state level
2008= Rugby=2nd place,district,Kedah

7 players in the district team(KMY)that got 3rd place

School's Vision
Ibrahim Nombor Satu Di Kedah Menjelang 2010 (Ibrahim Number One in Kedah State in year 2010)


School's Mission
To generate the entire population of Ibrahim Secondary School to be excellent in; Management, Government, Curriculum and Co-curriculum, Personality, Unity, Purity, Creativity and Innovation, Community Service, Usage of technology and Preparation of Infrastructure.


School's Motto
penamat penentu mahkota (Finis Coronat Opus)

Notes
1.^ Music and lyrics by Cikgu Rahman bin Zainol
Read more

03 April 2009

Hanazakari No Kimitachi E

0 EDITOR COMPLAINING

assalammualaikum wbt....


selamat malam.. dah maghrib. tapi aku duk melayan lagik citer jepon nih... tajuknya seperti diatas...er.. maksudnya.. aku dah lupa. hahhaa... ada banyak ikhitbar yang kita leh amik la.. aku je ckap macam tu kalau korang ada tengok , tak tahu la kan. betol tak? heheh.. cube la korang bayangkan kalau sorg pompuan nyamar jadik lelaki , masuk ke sekolah lelaki semata-mata nak cuba sedarkan seseorang dan bagi semangat kat seseorang supaya dia kembali buat sesuatu untuk kejayaan dia sendiri. so pendapat macam mana? cuma pe yg agak negatif kat sini ialah ada sebahagian citer nih kalau setiap pertandingan macam pertandingan menari.. mesti la ada pompuan kan.. nih yang laki pon nak jadi pompuan... pe yang aku nak tegaskan kat sini..muka jantan jepon memang jambu... haha tapi bila dress up macam pompuan.. dah nampak macam pompuan la..hahahha.. adeh..


yang penting skali budaya nak meniru sket jadi macam pompuan, jadi gay dan sebagainya la. bagi aku itu yang tak patut kita ikut atau contohi dan kalau dari segi positif yang kita leh leh lihat, setiap cerita mana skali pon mesti ada pegangannya sendiri.macam cerita yang aku tengok nih... pe yang aku dapat amik ikhtibar ialah.. semangat setia kawan, walau kawan kita terpaksa menipu untuk kebaikan kita sendiri.. lihat setiap perkara itu dari segi positif.. buka fikiran dan kembangankan ke arah yang baik..semangat setiakawan dan saling percaya.. tu yang dapat kita tahu di balik makna yang tersirat tu.
tapi ada part lak tersentuh aku nih... hahah... Kesian je tengok muka ayah Sano yang baru kuar hospital, dan nak naik teksi... dalam banyak-banyak part dalam drama tu... part tu je yang wat aku rasa cam touching... hahaha.....macam.. bila aku tgk muka ayah Sano nak naik teksi tu.. ya allah.. serius macam kesian...adeh... merepek lak aku nih kan.. haha tapi tu la hakikat...
aku ada ingat satu peristiwa sewaktu aku kat Sungai Petani, Kedah. waktu tu aku masih belajar, baru abis kelas aku dengan kengkawan lepak kat satu warung sambil makan nasi lemak. tetiba nampak sorang pakcik tu duk lepak tepi warung tu. kesian aku tengok.. seterusnya? tak payah la aku cakap.. sebaik-baiknya korang yang patut pikir pe tindakan korang bila melalui situasi macam tu kan....
sok aku kije lak.. adehh.. kije ganti lak tu.. hari sabtu lak. redha je la... jangan jadi poyo.. orang lain pon cintakkan allah gak.. tgk je macam para wali-wali allah... takde la nak tunjuk, nak poyo, berzikir pon nak bagitahu orang, nak baca quran pon nak bagitahu orang? dengar lagu nasyid pon nak bagitahu orang? tak tahu aku nak cakap. rasa kecintaan tu wujud pada allah skali pon bukan tu cara kita menunjukkan ketakwaan dan tawadduk... aku cuma luahkan pendapat aku... nak sebut nama pon..rasanya tak payah la...
akhir kata, itu sahaja yang aku nak sebut untuk setakat nih. ada pendapat? pandangan? sudi sudikanlah berkongsi dengan menghantar sebarang komen atau pendapat... melalui email an sebagainya...heheh
sekian..
wassalam..
Read more

Ahlan Wahsahlam...

0 EDITOR COMPLAINING
assalammualaikum wbt..

Hari jumaat, penghulu segala hari dan hari yang penuh keberkatan dimana semua umat islam didunia akan berkumpul untuk solat jumaat.

hari ni gak aku tak pegi kije. patut aku bagitahu ke tak.. haha.. tak payah ar. segan ar aku nak bagitahu sebab tapi kalau bebudak opis aku nih.. derang dah agak dah kalau jumaat mesti aku tak datang kije. dah macam pola la.. setiap jumaat nak ponteng je aku nih.. tapi minggu lepas aku datang kije gak.

dah agak buhsan gak nih... hahah... tapi tu la.. sebab aku tak datang kije pon pasal personal matters, maksudnya takleh nak bagitahu la pe masalah aku nih kan. arghh.. buhsan buhsan buhsan... tido ar dulu
Read more

Asal Usul Bliss Wallpaper dalam windows XP

0 EDITOR COMPLAINING
Dulu aku ada baca kat satu email nih, entah sape yang anta aku, kalau tak silap pasal gamba-gambar terbaik. nih aku cari balik dan dapat kat wikipedia. tak tahu betol ke tak tapi memang aku betol-betol kagum dengan gamba nih, lagi pon semua ni bergantung pada pendapat masing-masing.


Bliss (image)
From Wikipedia, the free encyclopedia




Bliss as seen in a typical Windows XP desktop.
The same location as of November 2006.Bliss is the name of a BMP image produced from a photograph of a landscape in Sonoma County, California, southeast of Sonoma Valley near the site of the old Clover Stornetta Inc. Dairy and Babe's Burgers and Franks. It is so named because it contains rolling green hills and a blue sky with stratocumulus and cirrus clouds. The image is used as the default computer wallpaper for the "Luna" theme, which is included with Microsoft Windows XP.

The photograph was taken by the professional photographer Charles O'Rear, a resident of St. Helena, Napa County, for digital-design company HighTurn. O'Rear has also taken photographs for Bill Gates' private Seattle stock photography company Corbis and Napa Valley photographs for the May 1979 National Geographic Magazine article Napa, Valley of the Vine. Although O'Rear's focus was on photographing winemaking in the Napa Valley, the hill in Bliss didn't have grapevines when the photograph was being taken in the late 1990s. The photograph was taken aside the highway 12/121, and by a hand held view camera. The approximate location is 3028 Fremont Dr. (Sonoma Hwy.), Sonoma, CA.

O'Rear's photograph inspired Windows XP's US$ 200 million advertising campaign Yes you can., by the San Francisco division of New York City advertising company McCann-Erickson. The campaign was launched on TV on ABC during one of ABC Sports's Monday Night Football. The TV commercials included Madonna's Ray of Light song, whose TV rights cost Microsoft about $14 million.

In November 2006, artist collaboration Goldin+Senneby visited the site in Sonoma Valley where the Bliss image was taken, re-photographing the same view ten years later. Their work AfterMicrosoft was first shown in the exhibition "Paris was Yesterday" at gallery La Vitrine in April 2007 and has later been exhibited at Galeria Vermelho, São Paulo, and 300m3 in Gothenburg.



In February 2007, in the collective exhibition Accrochage Vaud 2007 at Espace Arlaud in Lausanne, Sébastien Mettraux, a Swiss artist showed a photograph titled "Colline verdoyante", d'après Bill Gates, 2006, translated as "Bliss, after Bill Gates, 2006".Mettraux, who lives and works near the Vallée de Joux, explained that it was taken in Les Esserts-de-Rives, Switzerland.

Read more

01 April 2009

Perkenalan Pasal Aku

0 EDITOR COMPLAINING
assalammualaikum wbt..

nih aku nak kenal kan... diri aku sendiri. hahaha... ada yang tahu pasal aku, dan ada yang tak tahu.. pe yang aku nak bagi tahu tak perlu suma tahu sebab bagi aku, pe yang korang tahu, mungkin aku pon tahu atau korang sendiri tak tahu apa yang korang tahu untuk bagitahu aku... WHAT THE HELL...!!!


aku nih banyak la panggilan, kat kolej dulu.. waktu aku masih di alam pengajian, ada orang kenal aku dengan nama uncle adlie, wan adlie, acid rain, acidness, wan, wanted, phiber, phiber opthic and lastly Tomatoman... haha... semua nih bercampur dengan panggilan aku dan nick aku kat IRC, KAMPUNGCHAT, YM, KEDAHONLINE and etc. aku dah ceburi dunia world wide web nih sejak tahun 1999 rasanya....

aku ingat lagi ar.. hahaha.. memang klako sket nih..(bagi aku la), punya la dulu aku tak tahu dan tak kenal pasal internet neh, aku ajak adik aku masuk cc sebab adik aku je penah masuk Cyber Cafe waktu tu.. mana la aku kenal la menatang alah CC dan internet neh kan.. dah macam Loser lak rasa... hahah..

sejak adik aku yang kenalkan kat aku pasal benda nih... aku dah jadik seronok. tu la langkah pertama aku ke dalam dunia internet nih.. dan untuk pengetahuan sesape pon.. setiap nick yang aku guna, ada maksud tertentu la... hahah takkan aku nak cerita, ada yang penah dengar nick AcidBurn? haha.. feymes tu kat kampungchat, salah seorang Moderator kat kampungchat kalau tak silap aku ar. ada orang ingat aku nih AcidBurn. tapi bukan. aku guna nick Acid_RAIN nih tahun 2000/2001 kalau tak silap aku, member aku atau merangkap sebagai tok guru aku.. hehe.. nick Poko_Lolo, duk tgh top dengan cenel boyztaiping, perak, kat IRC dulu. skang dah tak tahu la kan. tu la yang banyak mengajar aku gak tuh... pas abih grad, dah terpisah dan lost contact, aku sambung lak blaja kat Sungai Petani, ada sorang otai nih.. bukan sorang, tapi banyak. cuma derang jenis tak ngaku la. ye la... kan otai. mana nak ngaku terer.. tapi aku tahu derang terer... hahha.. salah sorangnya nih.. nak kena acknowledge <-- betoi dak aku eja? haha... nick Jahred, Atomic, Matnet dan ahli lembaga kedahonline.. haha.. tu la otai-otai yang aku tahu... banyak kalau nak sebut nama... mintak maaf kepada otai yang tak sebut nama.. bukan tak ingat tapi lupa... hahah..

tu la serba sedikit susur galur life aku dan camne nick aku nih suma leh wujud. (tetiba lak macam malas nak menaip).. hahhaa..

sambil mengarang, sambil layan Ninja Warrior kat cenel 5 (singapore).. tu pasal otak tak brape nak gerak. dah tu lak tak isap rokok lagik pas pekena Bubur Ayam McD.. hahahaha... suma pasal iklan je. hahah....

lagi satu... tertinggal lak... otai-otai kat tempat kija aku... merangkap bos dan kengkawan...Mat Yen, Airil, Nik Kecik, Nik besar, Mat Det, Azhar the Matrix.. hahaha.. yang banyak bagi sokongan.. dan ilmu yang di perturunkan sampai aku leh dapat warning letter... hahaha.. saje je. warning letter tu adalah salah aku sendiri... hahahha... gurau je..

dah suma acknowledge... kira dah leh tamat ar nih...

sekian, wassala



Berkhidmat Untuk Negara
Read more

Best tol hari nih

0 EDITOR COMPLAINING
assalammualaikum wbt...

bertemu lagi kita di rancangan adik @ 9.. haha.. cam pengacara rancangan lak aku nih.. perasan je lebey. pe yang best pasal hari nih? hari nih sama gak macam hari hari yang lain..takde beza cuma yang membezakanya ialah, aku rasa macam best je bila dah sampai masa nak balik kije. hahaha.. tu je yang aku nak bagitahu.


tapi hari nih aku balik lewat. memandangkan hujan turun dengan lebat dalam pukul 4.30 tadi, sampai la ke pukul 6 lebey macam tu ar. bukan pe, aku nih dah serik la dengan hujan dan jalan licin. jadi macam fobia sket. satu aku nak bagi tahu dan kongsi pendapat... kita nih dah berhati-hati buat semua benda dan kerja tapi kalau orang lain tak berhati-hati dan ambil berat macam kita pon tak guna gak kan. macam tu la yang jadi kat aku nih, aku dah berhati-hati gak... tapi sama je. tetap eksiden gak. teruk kan macam tu. tapi takpe. aku dah full recovery nih kira dah ok la cuma tempat luka tu gatal-gatal sket. korang tahu je la macam mana rasa bila rasa nak garuk je tempat luka tu... hehehhe..

minggu lepas ex housemate aku merangkap gak orang yang rapat dengan aku, ada kol. hahah... dah lama giler aku tak dengar pasal dia. dia pon dah gelakkan aku je. apa taknya, slang kedah dah tenggelam abih, yang nak masyuk slang johor je... hahaha.. cam sial je aku nih. dia cakap nak kasi hp dia kat aku, tunggu punya tunggu, takde respon pe pon.... num opis dia aku lak terdelete. opss.. silap, bukan ter"delete", tapi aku nyer call log tu dah automatic padam lepas sehari. memang aku setup hp aku macam tu pon... huhuhuh...

nih aku ada pesanan untuk memba aku nih...weh emi... kol aku balik. num hp hang nih aku takdak ...

sekian,

wassalam...

Berkhidmat Untuk Negara.
acidness
Read more

26 March 2009

Happy Birthday kat akuuu

0 EDITOR COMPLAINING
huhuhuh....kul 12 nanti dah masuk ke hari baru dan ke tarikh baru. selamat hari jadi buat aku. brape umo aku? sendiri mau ingat... bila dah nak makin tua nih... jadi macam segan lak nak cakap pasal umo. hahahah



Paling hepi la aku hari nih... mak aku telefon, nak wish birthday aku. dia kata nak wish pukul 12 nanti pon takleh sebab malam tido awal. heheh.. dah macam biasa sambil wish kat aku tu ada la selitan sket pasal nasihat dan panduan hidup buat aku
Read more

18 January 2009

Wake Up @ 4 a.m?

0 EDITOR COMPLAINING
assalammualaikum wbt.....

selamat pagi sumer.... hehehe... saje aku tergerak nak menulis sket. tadi aku biar je laptop aku terbuka, bukan pe.. nanti senang la aku nak update apa-apa perkara ke kan. saje nak kongsi cerita baru tapi tak basi lagi. hehe.....

baru aku tengah enak melayan mimpi, dah terbangun pukul 4 pagi. batuk-batuk sampai aku termuntah dalam toilet tadi. pelik tol. ni mesti kes makan nasik pataya pukul 8 malam tadi. tapi yang tapau ar. aku makan pukul 2 pagi tadi. hehehe..

dah abis buang semua tu, aku relax kejap.. pegi ke dapur sebab aku baru teringat pasal buah mempelam.. hehe.. lepas-lepas muntah nih.. kena la makan yang masam-masam sket. baru hilang rasa muntah meloya tengkuk aku nih.... nih pon masih duk terasa lagik saki baki muntah ,.... ahahahahahah...

camne la aku leh nak tulis pasal muntah lak tuh,... terukkan... tak kisah la.. kalau ada orang nak baca, baca je la... kalau taknak,. carik je blog lain...

dah... pegi tido. dah awal pagi dan lewat malam nih. nanti bangun lewat lak.. hehehe...

nite...heheh
Read more

15 January 2009

Rework @ Tanjung Pelepas

0 EDITOR COMPLAINING
assalammualaikum wbt...

semalam penat, hari ni pon penat. masuk kije pagi tadi mcm biasa, pukul 8. duduk kat meja aku kemas apa-apa yang patut. check email dan sebagainya. Pukul 10 aku dah nak kena gerak ke Port Tanjung Pelepas. Nak kena Re-work balik set 668CN? kalau tak silap aku. double pallet lak tuh. suma ada dlm 64 set, dalam 4 - 5 pallet kalau tak silap aku. pegi check kat warehouse sana. nasib baik tak banyak macam semalam. hehehe..

Pukul 8.30 pagi aku dapat panggilan daripada jalut@dian. dia cakap yang kena gerak pukul 9.30. bukan pukul 10.00 seperti yang telah di tetapkan. tengok jam dah pukul 9.00, terus aku amik Outing Slip, isi apa yang patut, pastu mintak cop kat boss aku, Mr Tanaka. abis je dapat cop, terus aku gerak ke pondok guard, tunggu aku punya incharge datang, Azhar sub-con. pegi dengan 4 orang kawan yang lain tapi lain-lain seksyen.


Dari Senai ke Pelabuhan Tanjung Pelepas amik masa lebih kurang 30minit sebab masuk highway. sampai sana terus aku wat kije rework tuh. abis pon dalam pukul 4 petang. makan tengahari lak kat dalam pelabuhan tu jugak, balik dari pelabuhan tu kami singgah kat Taman U. makan cendol kat sana.. ahahah.. memang layan ar...

balik je dari rework tu, terus kemas meja, off pc.. dan balik... hahhaah... sebab bila aku balik dari sana pon dah sampai masa untuk balik... memang letih sangat bila kena 2 hari rework, kerja kat luar. aku skang tengah memikirkan.. sama ada... nak maik cuti ke tak esok... hahaha....

wassalam
Read more

14 January 2009

BOYCOTT ISRAEL!!!

0 EDITOR COMPLAINING


JOM KITA BOIKOT COMPANY ISRAEL....

  • L'Oreal
    Giorgio Armani, Redken 5th Avenue, Lancome Paris, Vichy, Cacharel, La Roche-Posay, Garnier, Biotherm, Helena Rubinstein, Maybelline, Ralph Lauren, Carson
  • Marks & Spencer
    M&S, St.Michaels
  • McDonald's
  • Motorola
  • Nestle
    Nescafé, Perrier, Vittel, Pure Life, Carnation, Libby's, Milkmaid, Nesquik, Maggi, Buitoni, Cross & Blackwell, KitKat, Milkybar, Quality Street, Smarties, After Eight, Aero, Polo, Lion, Felix cat food, L'Oréal
  • News Corporation
    TV: Fox, Sky, Star, Phoenix, Granada, CNBC. UK newspapers: Standard Newspaper, News of the World, The Sun, The Times. Australian Newspapers: The Telegraph , Gold Coast Bulletin, Herald Sun, Independent, Sunday Mail. US newspapers: New York Post. Publishers: Harper Collins Ragan, Zondervan, National Geographical. Nursery World, Rawkus, NDS, Mushroom Records, ChinaByte.com, Festival Records
  • Nokia
  • Revlon
    New World Entertainment, Forbes
  • Sara Lee
    Hanes, Playtex, Champion, Leggs, Douwe Egberts, Bryan, DIM, Ambi Pur, Bali, Superior Coffee, Just My Size, Kiwi, Maison Cafe, Nur die, Pilao, Lovable, Outer Banks, Wonderbra, Sanex, Pickwick, Gossard, Body Mist, Brylcreem, Aqua Velva, Radox
  • Siemens
  • Selfridges
  • Starbucks
    Seattle Coffee, Pasqua, Hear Music, Tazo
  • Timberland
Read more

13 January 2009

Cuti kerja

0 EDITOR COMPLAINING
assalammualaikum wbt..


semalam check moto aku, tayar dah pancit. aku baru teringat tayar moto aku baru masuk paku. tak sempat lak aku nak g anta kedai. jawabnye bangun pagi tadi tak dapat ar g kerja. lepak kat umah gak. tapi hari ni aku banyak tido. pas subuh, bangun tido hampir pukul 12 tengah hari. pas makan tengahari, rehat2 jap kat dalam bilik, tertido lagi sampai petang. kiranya tak banyak aktiviti yang aku buat. sampai aku lupa pasal moto aku. arghh.. takpe la. sok nak kije kije pepandai la aku wat.

tapi yang penting aku kena pei kije rabu dgn khamis sebab ada rework kat pasir gudang. haha.. aku memula tak pasti sangat pe benda yang kena rework.. haha baru tadi ym dengan member aku, kira mcm aku nyer incharge la kat opis aku nih.. hahahaha...dia dah terangkan pasal suma tuh.. so paham la aku sket..

lagi satu aku nak share kat sini... skang kira aku dah kurang la merokok. ada 2 faktor sebenarnya. yang pertama, aku tak hisap rokok sebab bajet kurang. kena la catu rokok aku. kedua lak, boikot barangan yang berkaitan dengan israel. hahah.. kira ok ar tuh kan. boikot pon satu hal gak, tapi aku tengok sama je orang yang pegi McDonald, beli barangan yang berkaitan.

cerita pasal Israel dengan Gaza? Palestin? pasal peperangan nih? tah tahu la aku kalau peperangan camni jadi kat tempat kita..Malaysia. korang boleh bayangkan tak? Jihad.. mcm nak je aku pegi sana jihad gak. kalau korang penah tengok satu video nih.. pasal Amerika dan taliban. kira video ada unsur-unsur ganas la. semelih tentera US.. memang dasyat. dan bagi pendapat aku lak, derang terpaksa semelih sebab mempertahankan tanah air, macam tu je cara nak wat sebab nak melawan kelengkapan tak cukup. kalau korang leh bayangkan mcm mana kita sembelih ayam, camtu la derang sembelih tentera US. haha.. kes Iraq ada loji nuklear. kalau tak silap aku, pastu jadi peperangan. ..

kita yang kat malaysia ni camne la nak bantu, sekadar doa jadi pengiring dan juga bertwakkal. aku terpikir gak, kalau bomoh-bomoh yang ada kat malaysia ni, dari duk tolong merosakkan kaum sendiri baik la di buat untuk israel tuh, kan lagi bagus. heehh...

lepak jap. aku tgh nak korek-korek idea nih.. hehehe..

wassalam
Read more

30 Myth About Girl, Boy should know..

0 EDITOR COMPLAINING
1. When a girl says she's sad, but she isn't crying, it means she's crying in her heart.

2. When she ignores you after you've done something wrong, it's best to give her some time to cool down before touching her heart with an apology.

3. A girl can't find anything to hate about the guy she loves (which is why it is so hard for her to 'get over him' after the relationship' s over.)

4. If a girl loves a guy, he will always be on her mind every minute of the day, even though she flirts with other guys.

5. When the guy she likes smiles and stares deep into her eyes, she will melt.

6. girl likes to hear compliments, but usually not sure how to react to them.

7. When a particular guy flirts with a girl very often, a girl would start thinking the guy likes her. So if you treat a girl just as a friend, go easy on the smiles and stare ok?

8. If you don't like a girl who likes you, break it to her gently.

9. If a girl starts avoiding you after you reject her, leave her alone for a while. If you still treat her as a friend, talk to her.

10. Girls enjoy talking about what they feel. Music, poetry, drawings and writing are ways of expressing themselves (which explains why most girls like writing journals).

11. Never tell a girl that she is useless in anyway.

12. Being too serious can turn a girl off.

13. When the guy she likes calls her for the first time, the girl may act uninterested during the call. But as soon as the phone is back on the hook, she will whoop with joy and immediately start telephoning her friends to spread the news.

14. A smile means a lot to a girl.

15. If you like a girl, try making friends with her first. Let her get to know you.

16. If a girl says she can't go out with you because she has to study, leave.

17. But if she still calls you or expect a call from you, stay.

18. Don't try to guess a girl's feelings. Ask her.....

19. Hearing the words "I love you" is a great reassurance to a girl that she is beautiful.

20. After a girl falls in love with a guy, she'll wonder why she never noticed him before.

21. If you need tips on how to flirt with a girl, read romance stories.

22. When class pictures come out, a girl would first check who is standing next to her crush before actually looking at herself.
23. A girl's ex-crush will always be in her memory, but the guy she loves now stays in her heart.
24. Girls love having fun!
25. A simple 'Hi' can brighten a girl's day.
26. A girl's best friends usually know best what she is feeling and going through.
27. Girls hate it when a guy pays attention to them just to get close to their 'prettier' friend.
28. Love means devotion, caring and happiness to a girl, in that order.
29. Some girls care about looks, some care about brains, but ALL girls want a guy who will love and care for them.
30. Girls want nothing more than to feel loved.
Read more

Camne nak lajukan PC anda

0 EDITOR COMPLAINING
kelajuan akan terasa kalau guna computer lama (especially pentium 3 & 4) kena ubah beberapa windows Setting:




1. Visual Effects
- right click My Computer > Properties- klik Advanced > Performance Settings > Visual Effects tab- pilih Adjust for best performance (kosongkan/uncheck semua)- pastu tandakan/tick/check balik benda2 yg disenaraikan kat bawah ni:Quote:Show translucent selection rectangleShow windows contents while draggingSmooth edges on screen fontsUse common tasks in foldersUse drop shadows for icons labels on desktopUse visual styles on Windows and buttons
-klik apply

2. Virtual Memory
- right click My Computer > Properties- klik Advanced > Performance Settings > Advanced tab > klik Change- sebaik2nya set paging file tu kat partition selain C:- kalau korang ada partition D:/ ke E:/ ke, leh set kat semua partition tu.. maximum 4096MB.. virtual memory ni mcm RAM jugak la.. kalo partition korang semua besar2.. byk lagi free space.. set je 4096MB utk setiap partition kecuali C:/- kalo PC korang tu ada 1 partition je iaitu C:/, so terpaksa set kat C la


3. System Restore
- right click My Computer > Properties- klik Advanced > Performance Settings > System Restore tab- kalau rasa byk sgt data penting & takut takleh recover bila kena virus, biarkan je setting yg dah ada..- kalau tak, bleh turn off system restore.. sama ada turn off utk semua partition atau turn off partition selain C:/- kalau turn off system restore utk semua partition, mmg terasa jugak la kelajuan tu


4. Automatic Updates
- still kat Sytem Properties tadi, turn off automatic updates.. (sapa2 yg guna windows tak original mmg dah lama turn off yg ni.. hehe)

5. Security Center
- pi kat Control Panel > Security Center- klik "Change the way Security Center alerts me"- pastu uncheck ketiga2 option yg ada kat situ- klik OK

6. Network Folders & Printers
- bukak My Computer > Tools > Folder Options > View Tab- uncheck "Automatically search for network folders and printers"- klik OK

7. Remove Windows Component
- pi Control Panel > Add/Remove Programs- klik "Add/Remove Windows Component" kat sebelah kiri tu- uncheck "MSN Explorer" dan "Windows Messenger"

Registry Setting:
A. DISABLE LAST ACCESS UPDATE
Windows makes notes wherever it goes, recording and timestamping every time it accesses anything. Especially if you have a low-end computer, this slows things down. Here's how to stop the obsessive logging:


1. Click Start -> Run -> type 'regedit' -> OK
2. Locate 'HKEY_LOCAL_MACHINE\ System\CurrentControlSet\Control\FileSystem'
3. Right-click in a blank area of the window on the right and select 'DWORD Value'
4. Create a new DWORD Value called 'NtfsDisableLastAccessUpdate'
5. Right click on the new value and select 'Modify'
6. Change the Value Data to '1'
7. Click 'OK'

B. IMPROVE XP SHUTDOWN SPEED
Sometimes when you're shutting down, XP will sort of just sit there and twiddle its thumbs, so to speak. That's because it is waiting for applications or services to stop hanging and shut down. Eventually it will do something about it, but why not get to it quicker? Here's how to make XP force a quick shutdown:


1. Click Start -> Run -> type 'regedit' -> OK
2. Locate 'HKEY_CURRENT_USER\ Control Panel\Desktop\'
3. Select 'WaitToKillAppTimeout'
4. Right click and select 'Modify'
5. Change the value to '1000'
6. Click 'OK'
7. Now select 'HungAppTimeout'
8. Right click and select 'Modify'
9. Change the value to '1000'
10. Click 'OK'
11. Now find 'HKEY_USERS\ .DEFAULT\Control Panel\Desktop'
12. Select 'WaitToKillAppTimeout'
13. Right click and select 'Modify'
14. Change the value to '1000'
15. Click 'OK'
16. Now find 'HKEY_LOCAL_MACHINE\ System\CurrentControlSet\Control\'
17. Select 'WaitToKillServiceTimeout'
18. Right click and select 'Modify'
19. Change the value to '1000'
20. Click 'OK'


C. Disable unnecesary naming convention
How many names do you have? Well, files and folders in Windows have multiple ones. If you never plan on interfacing with an older DOS-based machine, you can disable one of these naming schemes. Here's how:


1. Click Start -> Run -> type 'regedit' -> OK
2. Find 'HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\FileSystem'
3. Change the value of the NtfsDisable8dot3NameCreation key to '1'
4. Click 'OK'


D. Start Menu Delay
Did you know there's an actual programmed delay when you click the Start Menu, or navigate the Programs therein? To speed things up and make it snappier, just adjust the values described below to where you like them.


1. Click Start -> Run -> type 'regedit' -> OK
2. Find 'HKEY_CURRENT_USER\ Control Panel\Desktop\'
3. Double-click the MenuShowDelay icon on the right, and change 'Value data' from its default of 400 (milliseconds) to something speedier- even 0. I recommend around 200, but you can experiment to find what you're comfortable with.
Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here