THE COCOON ™: Jan 29, 2010
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

29 January 2010

Friday ... best lak - Everyone can cook

2 EDITOR COMPLAINING
assalammualaikum wbt.. selamat tengah hari

hari ni hari jumaat. bagi aku jumaat ni hari yang paling best la dalam banyak-banyak hari dalam seminggu ni. sebabnya kalau kija, jumaat ni last kija untuk minggu ni sebelum cuti pastu yang paling best, waktu tengahari... time solat jumaat ni la yang seronok nak tido. tak tahu ar kuat betol bisikan syaitan ni hahaha

hari ni takde benda best aku buat sangat. off to the kitchen, mula la berangan nak jadi Jamie Oliver. idola aku tu. hahahaa... nak masak-masak. ada lak orang bagi idea nak masak spaghetti, tu kira ok gak tu.. aku ingat nak masak petang ni spaghetti. terjumpa lak dengan macroni so untuk sarapan yang merangkap nak ke tengahari ni, aku pon masak la macroni. gunakan bahan-bahan yang ada. lastly, jadi jugak. sedap lak tu. cuma aku terlebih minyak masak je. heheheh kira eksperiment la ni. jadi gak. sambil nak masak tu aku cuba gak la ingat nak masak macam mana. cuba flash back kat citer-citer Naked Chef, Jamie At Home, Rachel Ray ke... Martha Stewart ke.. hahahahha

bagi aku siapa-siapa pon boleh masak. everyone can cook. cuma perlu kreatif je. hehhe pengalaman aku memasak ni jadi assistant cook je. so aku belajar dari situ la. nak kat aku suka sangat masak ni tak juga sebab kalau aku rasa nak makan yang lain dari yang lain, baru la aku mula masak ikut kreativiti aku sendiri. asalkan kita tahu tiap-tiap bahan tu camne rasa, kalau mix kan bahan-bahan tu camne la rasanya. hhehhee bereksperiment sendiri. yang penting kena banyak la baca ke atau tengok rancangan masakan feberet korang sendiri. hahahhaha

pepon.. whatever and what the F**k. jadi la diri korang sendiri, tak payah nak jadi plastik. hahahahha

wassalam
Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here