THE COCOON ™: 08/01/2011 - 09/01/2011
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

30 August 2011

Apple iPhone 5 delayed until late Octobe

0 EDITOR COMPLAINING

Uh oh. Up until now, the tradition has been for Steve Jobs to take the stage and launch a new version of the popular iPhone every June. This year, it looked like the next iteration — which could be called the iPhone 4S or the iPhone 5 — would get pushed until September. Now, it’s looking like anyone waiting will have to keep waiting until some time in October.
This comes by way of AllThingsD.com, a tech blog that falls under the News Corp. umbrella… and you know how good those guys are at digging through voicemails their sources to get at the heart of a matter. This is in stark contrast to most other reports that are saying the next iPhone will be released in September, just in time for the back to school rush. The increase in staff seemed to support that notion too.
As far as the rest of the rumors go, they’re all over the map. Some say that Apple will stick with the current 3.5-inch Retina Display. Others say it’ll get bumped to 3.7-inches and others still are pointing toward a 4.0-inch display. We’ve seen all kinds of leaked cases that indicate major, minor, and no changes to the overall form factor and design. We’ve seen some with tapered shapes and others with the same block shape as the iPhone 4.  The most interesting of the recent iPhone 5 images from Gizmodo shows a mashup of the iPhone 3GS beveled edges with the unibody design of the iPhone 4; they’re so sure about it that Jesus Diaz has gone and made a bet.
And so, as is the case with all things Apple, we’re still in the relative dark about what to expect out of the iPhone 5. Steve, can you kindly put all these rumors to rest and just cross the stage in a black turtleneck sooner rather than later?
Read more

GRID Designs Next-Generation Subaru Impreza WRX STi

0 EDITOR COMPLAINING


For many years, the Subaru STi and the Mitsubishi EVO have battled one another not only in terms of style, but also in terms of rally race performance. There are some people out there who feel the Subaru WRX has gone soft, so maybe it’s time they brought the car back to its rugged and performance-oriented roots. At least, that’s what designer Lars “GRID” Martensson believes.


The current Subaru Impreza is decidedly more muted and understated than some previous editions of the rally-inspired vehicle, so the design from GRID brings the aggression back to the table. There are plenty of hard lines, an aggressively wide stance, and a mean set of angry headlights.


You’ll also notice that GRID’s take on the next Subaru Impreza WRX STi is a two-door vehicle, something that Subaru hasn’t done with its Impreza for quite a few years. From the back, I almost think that I see a meaner version of the Volvo C30. From the side, the front half is almost as hard-lined as a ’90s era Lambo.


However you decided to describe it, I think that the STi by Martensson is plenty of hotness and it’ll surely come packed with the performance to match. I hope the guys at Fuji Heavy Industries are paying attention. The sporting enthusiast market await your response.





newimpreza

FootNote ~ i love Subaru Cars
Read more

Jalan-jalan cari pasal

0 EDITOR COMPLAINING
Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua reader yang menyambut hari kemenangan.
Pukul 7:00 pagi
Siapkan diri untuk bersolat sunat aidilfitri, muka memang mengantok sebab dari semalam memang tak boleh nak tido. Mungkin sebab tak dapat balik kampung kot pastu duk pikir nak watpe je hari ni. Pilih baju kat almari, amik 2 pasang bawak keluar. Satu untuk solat, satu lagi untuk pegi jalan-jalan. Baju Melayu yang tahun lepas pon ada lagi dan tak pakai lagi. Kira baju baru la tu. Tak payah nak pikir beli baju baru dah. Lagi pon tahun lepas umie ada bagi Baju Melayu dengan kain untuk buat Baju Melayu. Yang kain tu lambat siap, tu yang tak sempat nak rasmi tahun lepas. Dapat gak rasmi tahun ni.
Pukul 8:15 pagi
Enjin kereta dah panas duduk kejap goreng nugget dan buat air kopi. Alas perut dulu dengan apa yang patut kemudian terus gerak ke Surau yang berdekatan untuk menunaikan kewajipan.
Pukul 9:30 pagi
Sampai kat rumah terus siap apa yang patut, sambil merehatkan diri pastu plan nak pegi mana jap lagi. Terpikir pulak kereta lupa nak basuh, minyak kereta pon takde sangat. Jap lagi kuar topup minyak kereta. Esok kot baru basuh kereta. Siap-siap terus gerak pegi jalan-jalan cari pasal.

Pukul 5:00 petang
Hujan rintik pulak kat area pontian ni. Kalau kat JB mesti dah lebat punya. Penat gak sehari suntuk pegi jalan-jalan walaupun pegi cuma 4 buah rumah kot tapi sebab jauh, tu yang amik masa macam sehari suntuk. Mata dah layu, kepala duk ingat bantal, tilam, kain pelikat dengan shower je kat rumah. Hujan lebat sket, dengan sejuk air cond, adalah pakej untuk tido semua tu. Singgah kat Shell, beli Power Root dengan gula-gula Kopiko. Harap-harap dapat hilangkan mengantok.
Pukul 7:00 malam
Singgah kat Shell Taman Perling, tak tahan pulak nak buang air kecik. Tertengok kereta Subaru plat singapore. Sedap pulak bunyik enjin. Ntah bila aku nak merasa ada sebijik ni bila tengok kereta Proton aku neh, bersyukur... sekurang kurangnya ada jugak kenderaan kalau nak dibandingkan dengan takde ni, memang patah kaki la nak pegi mana-mana pon kan. Sape pulak yang memerut lama-lama kat dalam toilet neh.. Aku tengok toilet ada simbol girl ni terbukak je pintu. Nak masuk ke tak..nak masuk ke tak. Pastu brader Subaru ni dengan selamba badak, sengih-sengih kat aku cakap hentam je la masuk hahahha... pas dia kuar dari toilet tu, aku pon hentam gak masuk. Tengah sedap-sedap mengkucilkan diri, macam ada orang ketuk pintu toilet. Ahh.. lantak ler.. aku dah tak tahan nak terkucil ni. Dah selesai semua hajat di hati, terus aku kuar tengok budak pompuan tunggu kat luar hahahha aku kuar tanpa tengok muka, terus pegi kat kereta aku.

Start enjin kereta pastu terus ke KFC Taman Perling yang bersebelahan dengan Shell. Tak jauh mana pon. Tadi drive dalam kepala otak aku memang aku nak kena makan nasik jugak. Nasib baik KFC ada nasi ayam. Ingat nak g mamak je tapi aku jemu dah lauk pauk kat kedai mamak ni. Pagi tadi aku perasan kedai makan mamak tu tutup. So aku ingat hari ni mesti tutup gak la kot. Tak tahu la kalau kedai mamak tu kije separuh hari. Dah siap order semua, perghh sejuk giler aircond. Minah-minah KFC pakai baju kurung nampak la manis hahahaha kira lain dari kebiasaan derang la kan kalau dapat tengok. Melaram habisss...Dengan tak lahapnye aku makan hidangan yang dah aku pesan tu di luar kotak penalti. er... kira makan kat meja luar ar. Dengan sejuk-sejuk gini aku nak pulak makan kat tempat air cond. Makan ayam yang tak abis, aku pegi kaunter mintak kotak. Tapau bawak balik ayam yang aku makan seketul je, seketul lagi aku tak jamah sebab aku melantak nasi dengan sup je. Puas....dapat gak makan nasi. Baring tengok movie Accepted kat Channel 5, best tapi mata aku macam dah ngantok.....
Pukul 8:00 Malam
Singgah kedai runcit jap beli milo dengan susu pekat. Mana tau nak minum teh tarik ke, milo ke ape kan. Pastu terus gerak balik ke rumah. Parking kereta semua, buka pintu, masuk bilik terus salin berkain tuala je. Badan memang nak kena air shower gak neh.. sejuk pon sejuk la janji rasa bersih wink wink.... Dah siap mandi, pakai boxer, sarung pelikat, on router, on tv, on pc pastu dah ready suma, baring sambil check email, facebook, dan blog. Pasni ingat nak tido. Selalunya kalau tido awal ni, mesti aku jaga pon akan awal gak la. hahahahha...

bersambung....
Read more

29 August 2011

Happy 31oG dAY

0 EDITOR COMPLAINING

Selamat Hari Raya untuk semua readers.

Tadi tengok result contest yang aku masuk, alhamdulillah... memang takde rezeki aku nak menang gak kalau dah main LIKE ni. hahaha.. takpe lah tu. Lupakan pasal tu kang nanti kalau pikir jadi lain lak. So skang aku nak pikir pasal Blog Day. Tarikh tutup kalau tak silap aku tinggal sehari lagi. So aku nak mencari gak blog-blog yang baru naik dan aku boleh review kat sini.

Aku kena review 6 blog dan insya allah lewat-lewat sket baru la ada idea timbul nak pergi selongar blog sape lak ni. Aku ni pon tak selongar jauh-jauh, paling jauh pon cari yang jadi followers aku je la. Hahahaha tengok je sape yang bertuah yang boleh aku review sket-sket kira macam aku suka bukak, tak lambat loading, takde mende yang leh bingitkan telinga nak baca blog. Kalau setakat nak dengar lagu kat blog ni, baik aku bukak lagu kat pc aku ni je. Lagiiii sedap buat halwa telinga aku nak dengar.

Apapon tahniah aku ucap kepada pemenang pertandingan duit raya tu, insya allah dah tak masuk dah lepas ni hahahha...memang takleh nak lawan la kalau contest Like ni. Dah ler tak ramai kengkawan kat FB tu, pastu lagi nak mencari. Nasib baik la ikhtiar sket-sket. dapat ler dalam 30 orang lebih gitu kot. Tapi biasa la adat bertanding.

Sempena berakhirnya bulan puasa ni, aku nak mohon ampun dan maaf lah kalau aku ada terkasar tulisan ke, kroang ada sentap-sentap ke kan. Daripada aku duk wat-wat baik, baik aku cakap terus pe yang aku tak suka. Jenis takleh nak kontrol la kalau nak bg orang sentap neh. hehhe... opss.. kena mintak maaf sekali lagi la yek ni. Selamat Hari Raya Aidilfitri. 

wassalam
Read more

Hidden and More Hidden Logos

0 EDITOR COMPLAINING

You’ve seen these famous logos countless times, but have you seen the hidden images and messages within them? There’s more to brand designs for Toblerone, FedEx, Tostitos, and other companies than meets the eye.

Fedex2

FedEx

Check out the white space between the E and x in “Ex.” Can you spot the arrow? Now you’ll never be able to look at a FedEx truck or box without seeing it.
Baskinrobin2

Baskin-Robbins

Famous for its thirty-one ice-cream flavors (though the company’s expanded beyond that original number at this point), Baskin-Robbins unveiled this new logo in 2006 to commemorate its sixtieth anniversary.
Tostitos2

Tostitos

I’d never noticed the celebration going on in the logo itself. The second and third t’s are sharing a chip over an i that is dotted with a salsa bowl. Yum!
Bigtenlogo

Big Ten

Penn State became the eleventh member of this university athletic conference, hence the embedded “11” in its logo. However, the University of Nebraska–Lincoln will become number twelve in a couple of years, meaning another logo change is probably in the works.
Pittsburghzoo

Pittsburgh Zoo & PPG Aquarium

The tree stands out almost immediately, but if you give the image more than a cursory glance, the designer’s remarkable use of white space becomes clear. There’s a lot of life in this logo, which makes it perfect for a zoo-aquarium combination.
Northwestlogo

Northwest Airlines

Before merging with Delta, Northwest’s logo was one of the best in the industry. The N and w within the circle are fairly obvious, but did you know the circle also serves as a compass? And guess which direction the arrow in the upper-left-hand corner (or the beginning of the w) is pointing?
Goodwill

Goodwill

What looks like half of a happy face is also a bigger version of the G in Goodwill’s name. It gives the logo an entirely different feel when you think about it that way.
Tourdefrance

Le Tour de France

It’s funny how often you see a design without picking up on its most interesting aspect. I didn’t see the person riding a bicycle until a friend pointed it out. (The yellow circle is the front wheel and the r is the body, if that helps.)
Tobleronelogo

Toblerone

There’s a slightly obscured bear within the Matterhorn Mountain if you look closely. That’s because the candy bar hails from Bern, Switzerland, a city supposedly named for a bear.
Carrefourlogo

Carrefour

The name of this French international retail chain translates to “crossroads,” or “intersection” in English. The two arrows pointing in opposite directions indicate this, but there’s also a big C hidden in the white space.
Lsologo

London Symphony Orchestra

The seemingly simple design is both an acronym for the London Symphony Orchestra and a conductor conducting with a baton in his right hand. Neat, huh?
Brewerslogo

Milwaukee Brewers

This was the Brewers’ emblem from 1978 until 1993. An art history student designed the baseball glove composed of an m and a b for a 1977 logo contest. Now it’s one of the most famous logos in baseball.
Wsulogo

Washington State University

Washington State University’s mascot is a cougar, but putting a picture of an actual cougar in the logo would be so boring. Instead, the cougar is created with creative exaggerations of the letters W, S, and U.
Kisses2

Hershey's Kisses

The Kisses logo doesn’t have much to it, but if you look at it sideways, you might see a chocolate kiss formed between the K and the I. Subliminal marketing, perhaps?
Amazonlogo

Amazon.com

I never thought about the reason for the arrow under Amazon until I noticed where the arrow begins and ends: a and z. Because Amazon offers everything from A to Z! It’s possible I’m the last person on Earth to figure this out.

Read more

JCopia From JITECO Inc : A bit Review

0 EDITOR COMPLAINING
Capture Flash Video and Audio from WebSites. 


Have you ever thought how to download video and audio from flash players on internet sites like Youtube, Google Video, MySpace, DailyMotion, Metacafe, Break, Blog sites of your friends with embedded audio and video content and so on? 

So, JCopia does it all. It captures flash video / audio / stream from any website to your computer as files. Just play your media online and watch as JCopia saves any clip / music / movie to your computer. 

JCopia detects and begins to download any clip, video, music, radio stream, video stream, Flash game or presentation that is played in your browser. Increase your video and audio collection with JCopia now!


Features
Easy to use!
Simple and friendly UI.
Just play a song or video online to save it.
Capture Flash Videos from almost all Flash sites like:
Youtube
Google Video
MySpace
DailyMotion
Metacafe
Break
etc.
Captures MP3s from audio Flash sites like:
MySpace, Pandora, Last.fm, vkontakte, etc.
Compatible with Windows 7/Vista
JCopia has met Microsoft testing requirements for compatibility with Windows XP, Vista, Win 7
Free download to try and free to upgrade once purchase.


System Requirement
OS Supported:
Windows XP/2000/2003/Vista/Windows 7
Hardware:
Intel Pentium III 800MHz or above, or any Athlon ; 512 MB RAM or above
 

It is a very convenient tool for collections video and audio files on disk. If you have any problems with JCopia Sofware (http://jiteco.com/jcopia.html) please ask me.




Download and install JCopia 4.7.0:

Learn more what is included in JCopia 4.7.0:

Feel free to learn more about JCopia from video on youtube:
Read more

28 August 2011

Pengasas Apple letak jawatan sebab kesihatan

0 EDITOR COMPLAINING

SAN FRANCISCO – Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Apple, Steve Jobs, 56, mengumumkan peletakan jawatannya kelmarin dengan menyatakan dia tidak lagi mampu melakukan tugasnya.

Namun, dia berkata akan meneruskan peranan kepimpinan dalam syarikat yang diasaskannya 35 tahun di garaj rumahnya.

Keputusan itu dibuat mungkin disebabkan keadaan kesihatan Jobs yang menyebabkan dia terpaksa bercuti sakit sejak Januari lalu.

Ketua Pegawai Operasi Apple, Tim Cook dinamakan sebagai CEO yang baharu.

Dalam sepucuk surat kepada Lembaga Pengarah Apple dan komuniti syarikat itu, Jobs berkata, dia akan memberitahu mereka jika berasakan tidak mampu lagi melaksanakan tugasnya sebagai CEO.

Syarikat Apple menyatakan Jobs mencadangkan Cook dinamakan sebagai pemimpin bahru syarikat tersebut.

Menurut syarikat itu, Jobs dilantik menjadi pengerusi lembaga Apple dan Cook menjadi salah seorang anggotanya.

Syarikat Apple terkenal di dunia menerusi gajet iPhone, iPad dan iPod dan iTunes.

Pada Januari lalu, Jobs mengambil cuti sakit yang merupakan cuti sakit buat kali ketiga dalam tempoh beberapa tahun.

Sebelum ini dia berjaya mengharungi penyakit kanser pankreas dan menerima pemindahan hati.

Jobs dianggap sebagai legenda Lembah Silikon di Amerika Syarikat.


Dipetik daripada Kosmo!
Read more

17 deaths reported on 5th day of Ops Sikap 24

0 EDITOR COMPLAINING


Menurut pihak polis,17 kematian dilaporkan pada hari kelima haridalam operasi Ops Sikap 24 untuk mengurangkan kemalangan jalan raya sepanjang tempoh perayaan Hari Raya Aidilfitri.
Laman web polis Bukit Aman melaporkan bahawa 11 orang mati adalah penunggang motosikal, tiga pengguna jalan raya dan tiga, pejalan kaki.

Bilangan kematian adalah kurang daripada 24 dilaporkan pada hari sebelumnya
.







Menurut laporan itu, 17 kematian berlaku dalam tujuh kemalangan maut di jalan persekutuan, enam di jalan bandaran dan satu masing-masing di jalan negeri dan jalan-jalan lain.Ia berkata 9.108 saman dikeluarkan kepada pesalah trafik semalam.


Ops Sikap 24 akan berakhir pada September 6.


Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here