THE COCOON ™: Sep 16, 2008
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

16 September 2008

skate..scene

0 EDITOR COMPLAINING
aku minat skate tapi xde la pro sangat. waktu blaja kat kolej, ada gak la aku ikut perkembangan skate scene kat malaysia ni. nama-nama feymes cam joe ipoh, kecik jb, kecik ampang, janggoat, dan seangkatan dengannya.aku ingat aku nak muatkan pasal local skate scene ni kat dalam blog aku. sekurang-kurangnya aku xde la lupa sangat bab mende ni. harap dulu je aku duk beli majalah Revolution. majalah pasal local skate, scene ynag best kat malaysia ni, pastu pasal skater2 yang tgh meningkat naik. macam-macam la info yang aku dapat. skang je dah kurang sebab kepala otak aku ni duk berminat pasl programming lak. hehe.. biasa la muti tasking sket aku nih.. tapi untuk mende yang aku minat je la..
so.. sesape yang ada info untuk di kongsi dengan aku, email je aku mocca_goth@yahoo.com
so aku pasti balas. sebab aku nak tahu gak perkembangan terkini pasal local skate scene kita nih. dah lama gak tak amik tahu pasal comp-comp yang best. cuma jari aku je yang syik skate. layan Tony Hawk Underground 2 remix.
Read more

Kerja 100%

0 EDITOR COMPLAINING


Korang kuat kerja? aku pun kuat kerja. terlampau kuat sangat kerja sampai aku la orang yang paling banyak amik cuti. hahahah.. tapi kalau dah dibahagikan macam ni.. dah memang geranti 100% aku bagi komitmen pada kerja aku. betul ar.. tak tipu. sampai skang, aku wat mende sama lagi iaitu mende yang aku wat semlam, 2 hari lepas dan minggu lepas. mende ni yang aku wat. cari idea untuk blog aku. pe artikel yang aku nak tulis. hehe.. ni secara sambilan dan tidak rasmi.

Bukan aku nak menipu kat tempat kerja tapi hakikatnya camni la. 7 orang staff baru masuk, abis ar derang take over kerja aku. hahahahah... tu yang aku nampak dan tu yang aku cakap. watpe la nak tipu-tipu bulan posa nih. sebut pasal bulan posa, semalam aku berbuka pe ek.. aku g bazaar, kendian aku beli mee kuah. ha'a... dah brape hari aku x g bazaar. last pegi pun aku beli laksam n nasik kerabu. ingatkan semalam nak beli "lompat tikam". sedap tu ngan "putik nangka". memang peberet aku tu. nak je aku balik jumpa umi suh maskkan kegemaran aku tuh.

hehhee.. ok la.. jap lagi aku membebel lagi..
Read more

Kisah aku di ILP kangar

0 EDITOR COMPLAINING
Waktu ni, aku tengah praktikal kat Jabatan Agama Islam Perlis (JAIP). sebelah aku ni nama nya Ustaz Muridi Bin Muhammad Al- Hafiz. kiranya ustaz ni penyelia aku waktu aku praktikal.

Banyak benda yang aku dapat waktu praktikal dah salah satunya, ikut derang tangkap khalwat di sekitar negeri perlis. banyak tepamt gak yang aku tahu line tak clear nih.. ahhahaha... selalu aktiviti nih waktu malam sampai ke subuh, baru derang stop merayau nak tangkap orang. tapi aku takleh nak cerita panjang-panjang pasal ni sebab rahsia kerajaan. bahaya nanti kena lak apa-apa sebab aku bocorkan lak. Mufti perlis waktu tu Tuan Haji yahya, kalau tak silap aku la. antara yang aku ingat, Ustaz ariff, Ustaz Roslan. waku ingat tagi aku ada belajar pasal hadis. memang banyak hadis dalam perpustakaan tu. aku dgn kawan aku ni, siap groupkan semula buku dan susun semula bagi ikut turutan. peuh tu tak usah cakap ar.. memang basah baju aku.

Ni lak jamuan last aku abis praktikal. aku kat sebelah baju merah tu. tu angah. panggilan dia ar. budak perak.yang tengah-tengah bersongkok tu lak Tuan Haji yahya. Kiranya hari terakhir la aku praktikal kat situ. memang banyak ilmu yang aku dapat. apa yang selama ni kita tak tahu, kita akan tahu. banayk mana yang kita belajar pun, memang tak akan cukup. tak tahu la camna aku nak gambarkan tapi memang bagus la. lepas je aku dah grad ILP ni, aku x dapat kiaj tetap gak. banyak kija yang aku cari sampai la aku sambung blaja kat kolej swasta di sg petani. ni aku amik dalam 2 tahun lebih ar. Kisah kat kolej ni.. nanti aku cerita lain. dah kebas bontot aku asyik nak mengadap mende nih je. ahhaha.. kang kija pun tak jalan.
Read more

Aku @ Indera Kayangan

0 EDITOR COMPLAINING
ni kisah aku memula blaja dulu lepas abis SPM. aku dapat tawaran ke ILP kangar, Perlis Indera kayangan. aku belajar kat sana pun tak lama. dalam setahun je. best tol blaja kat merata tempat nih. cuma yang aku x pegi la luar negara je.

kalau tak silap aku, waktu ni aku amik tahun 2001 kot. kuar outing atau pun aku dah balik dari kampung untuk lapor diri masuk ke hostel. ILP ni dekat je dengan Maktab Perguruan kalau tak silap aku. ni pun ingat-ingat lupa ke nih. hehehe...tapi skang aku tak tahu la camne keadaannya kan. nak gak aku kontek dengan kawan-kawan lama terutama sekali bebudak bach aku Sekolah Menengah Ibrahim Sungai Petani. Sapa-sapa yang ada terbaca nih dah tau pasal nih.. kontek je aku.

Ni lak pensyarah aku ni.. jap.. aku dah lupa lak nama pensyarah aku arr.. huhuuh.. teruk tol ar..cute tu..hahahah...jahat woo aku nih..ni aku amik gamba dah nak dekat-dekat grad la. untuk pengetahuan semua, aku ni amik sijil Kemahiran malaysia tahap 2 jurusan sistem maklumat. waktu ni aku aktif gak sukan tapi aku main bola tampar je ar.. tak penat sangat berbanding bolasepak. dulu waktu sekolah aku main gak bola sepak wakil sekolah tapi akibat selalu aku di perlekehkan oleh ayah aku merangkap jurulatih bolasepak sekolah, terus aku quit bolasepak, masuk bola tampar. tapi tu la ayah aku ni, semua sukan dia tahu n dia main sebab waktu muda2 dulu memamng ayah aku ni kuat sukan gak.. antara tempat yang aku pegi waktu wakil ILP, aku pegi ILP Ipoh dan Pusat Latihan Teknologi Tinggi Kulim. Aku g sana ada karnival sukan ILP malaysia.
memang banyak pengalaman, kawan yang aku dapat. aku ada jumpe gak orang kampung aku..ada mcm sedara mara aku la yang blaja kat ipoh. tapi rasanya aku tak bawak kot gamba tu.

Ni kawan-kawan aku pas abis belajar kat ILP, aku dengan kawan-kawan aku kena praktikal. Kat sini aku duk melepak Kangat waterfront, kalau korang g perlis, memang akan nampak tmpat ada air pancut dengan keris bersilang. hahaha...kat situ ar, tapi terus terang aku cakap, perlis memang tak happening sangat pasal hiburan terlebih sosial ni. setakat ayang aku tengok dan stay kat sana, ada skate scene pun ok kat taman TRU, pastu gig pun ok. Yang aku ingat sampai skang, band Hygra, yasser, double paddle drummer. tu band perlis dia. selalu gak aku g tgk perlis local band ni jammed kat jamming studio dekat dgn stesen bas tu. pe nama ntah tempat tu pun aku dah lupa. sebab waktu tu aku ingat yang aku ingat kaki Mirc dan berTenet. ada gak la layan indie sket2 tapi waktu tu bukan layan indie yg skang tapi yg death metal hardcore sket. hahaha.. aku pun dah lupa la semua tu. zaman-zaman berkabung nih. dah tak macam skang.
penat gak menaip nih.. nanti aku sambung lain. nak siapkan artikel lain lak....

adios..
Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here