THE COCOON ™: Feb 15, 2012
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

15 February 2012

EqbalZACK.com MSMW 2012 winner

6 EDITOR COMPLAINING

Pertama kali tahu pasal blog EqbalZack.com waktu aku memula masuk writing contest bulan OCTOBER 2011, Rasanya tu contest yang pertama dari EqbalZack.com yang aku gak yang pertama kali masuk contest pon dah menang gak. Memang agak mencabar bila nak kena perah idea untuk taip sesuatu yang agak serius kan? Kalau korang minat nak perah otak boleh cuba masuk contest kat situ. terbaik Ok.. cukup untuk tu.

Tahniah buat blogger EqbalZack.com yang telah menang MSMW 2012, dah masuk majalah, surat khabar. Memang terbaik la kalau kita bersunggugh-sungguh menceburi bidang blog ni, tu la hasilnya. Untuk sesiapa yang minat nak tahu apa yang best blog ni, korang kena pergi sendiri dah explore. Bagi aku yang moderate pada contest ni memang aku selalu tengok contest apa yang ada. Contest, info dan lifestyle.

SYARAT UNTUK WRITING CONTEST

1. All entries must be 100% ORIGINAL WORK. Strictly NO PLAGIARISM!
2. Open to my old and new followers.
3. Write a short essay in Bahasa Melayu or Bahasa Inggeris based on the title/photo given.
4. You may submit as many essays as you want, however only ONE [1] will win one of the prizes.
Remember Quality over Quantity!
5. Essays should be submitted via CONTACT FORM within this site. It is better to use a CONTACT  FORM for this purpose to avoid plagiarism

HADIAH
Hadiah tu tak menentu gak. Kadang-kadang rm100, kekadang rm50 beserta cenderahati. heheh tengok pada isu pertandingan tu gak la kan. 

Ha tunggu apa lagi, jom ramai-ramai pergi terjah bloh En. EqbalZack.com kita tu.



Kat sini aku nak tag SHA MY HEART dan CIK SUZLIN  Monolog Dalaman. Moh kite jejalan ramai-ramai yekk

Read more

Anak Patung @ Bumper Keta? WTFUUUUPffft

6 EDITOR COMPLAINING

Hari tu waktu aku sedang bersenang lenang di salah satu restoran makanan segera yang mencetuskan beberapa kontroversi aku terpandang akan sesuatu pandangan yang amat menarik hati aku. Pandangan yang aku rasa kalau aku jadi anak patung tu, mesti aku terseksa sebab takut terseret ke jalan tar giler...Ada orang cakap tu "DRIFT CHARM" konon-konon nanti nak main drifting tu selamat la sebab ada charm, dah satu hal benda khurafat kan. Nak drifting pon pakai luck charm ke? Practice make perfect la weh.

Ada gak aku perasan yang letak kat bawah tongkat motor tu, ada yang letak kat bumper kereta so aku terpikir datang mana budaya macam ni? Kalau korang nak tahu, letak anak patung kat bawah bumper kereta atau motor adalah budaya orang Thailand. Derang percaya yang roh orang yang mati kemalangan akan berlegar-legar di tempat derang tu mati. So apa tujuaan patung yang digantung tu? sebagai satu simbolik kepada tangkal bagi mengelakkan roh orang yang mati eksiden ni tidak mengganggu  kereta derang.

 
Come on la weh... takkan korang buat benda ni tanpa tak tahu asal usul? Pakai ikut je? Stail? hahaha lagi aku nak gelak macam celaka ada lah. Pe yang cantik kalau letak patung macam tu kat keta? hahahah tak ke kelakar? Nampak smart kejadah pe la macam tu kan. 

Sabda Rasulullah saw Bermaksud: “Siapa yang menyerupai suatu kaum, maka dia termasuk sebahagian daripada Mereka” (Riwayat Abu Daud).

Kesimpulannya janganlah mengikut sesuatu perkara tanpa sebarang usul periksa sama ada perkara berkenaan mengikut syariat islam atau pun tidak.Berhati-hatilah dengan perkara seperti ini kerana tanpa kita sedar kita telah mensyirikkan Allah S.W.T.  

People have been adopting the practice of hanging a doll on their bumper without even knowing why. They simply saw others doing it and wished to do it as well. Niat nak pasang sebab nampak comel? watta fa

FootNote ~ Did I miss something? Since when has it been cool to hang dolls on the back bumper of your car?
Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here