THE COCOON ™: Sep 26, 2011
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

26 September 2011

Malware Warning : Dah remove yaw

2 EDITOR COMPLAINING

Huaaa thanks to Miss Dolce sebab bagitahu pasal Malware neh. Baru lepas scan je ni. Xkan ada lagi kot? huahahahaha 2 site aku scan suma cakap clean.

Aku dah check bloglist yang aku ada follow sebab Malware Warning tu akan sertakan sekali url yang boleh bagi suspicious gitu. Terus la aku remove dari bloglist tu tapi masih jugak kuar warning tu. Aku check coding suma ok. Last sekali aku remove widget bloglist kat blog aku, and walaaah... dah takde kuar warning.

Ada juga aku scan kat pc aku, fail yang suspicious pon cuma fail .ocx yang takde berkaitan tapi dilabel sebagai hackertool. Alhamdulillah lega rasanya hehehe. Cuma aku nak jelaskan kat sini, blog aku di label sebagai suspek melware sebab blog yang follow tu atau link yang ada kat blog aku untuk follow blog tu tetap di label sebagai malware. er betol ke yang aku cakap neh? betol la kot heheh


Ok untuk blogger yang dapat warning macam ni, aku sarankan korang tgk dulu link apa yang menyebabkan blog korang leh terikut jadi macam ni. Selalunya dia akan bold kan link yang ada malware. Check dalam bloglist korang ada tak url tu. Kalau ada, terus remove kan dari bloglist korang tu. Kiranya stop following la. Lepas tu korang kena buang widget yang ada letak link tersebut atau dengan kata lain, korang buang terus widget tu dan buat semula. Untuk pengetahun korang juga, kalau korang stop follow dari Dashboard Blogger pon, benda ni masih ada lagi, jadi sebab tu aku sarankan korang buang widget sekali. 

Lepas dah buat semua tu, clearkan cache browser korang, dan cuba taip semula blog url korang. Kalau dah tak keluar, maknanya benda tu dah tak jadi la. Malware completely remove yaww...Kalau ada pertanyaa, sila la pm atau tinggalkan komen. Terima kasih heheheh

FootNote ~ Hati-hati follow blog. Jangan pakai follow je hahahha dah jadi pengajaran buat aku.
Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here