THE COCOON ™: Aug 21, 2011
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

21 August 2011

The Avengers 2012 coming soon yeahhh!!!

0 EDITOR COMPLAINING
the avengers 2012

Selamat berbuka puasa semua..

Lepas berbuka tadi dan selesaikan segala apa yang patut, terus aku bukak tv, tengok ada movie lak. Layan pulak The Incredible Hulk. Seronok gak ler tengok, pastu bila abis sampai ke credit tu, tetiba aku tengok Tony Stark (The Ironman) ada pulak dalam last scene tu. So aku terpikir mungkin Tony Stark nak tubuhkan The Avenger. Kalau korang ada ikuti animasi ke atau komik pasal The Avenger ni, memang Tony Stark yang tubuhkan. Bulan lepas kalau tak silap ada la aku tengok kartun The Avenger ni. Ada Ironman, Thor, Hulk, Captain America dan sebagainya.


Aku pon terus google kalau ada movie baru akan keluar nanti, dah keputusan yang aku dapat berkemungkinan The Avenger akan keluar pada bulan May 2012. Kalau dah tengok semua superhero dah berkumpul dalam satu movie ni buat aku teruja sangat. 

Siapa Barisan Pelakon? waktu konvensyen Comic-Con

Credited cast:

Chris Evans...
Steve Rogers / Captain America

Chris Hemsworth...
Thor

Scarlett Johansson...
Natasha Romanoff / Black Widow

Robert Downey Jr....
Tony Stark / Iron Man

Jeremy Renner...
Clint Barton / Hawkeye

Samuel L. Jackson...
Nick Fury

Mark Ruffalo...
Bruce Banner

Cobie Smulders...
Maria Hill

Gwyneth Paltrow...
Pepper Potts

Paul Bettany...
Jarvis (voice)

Stellan Skarsgård...
Professor Erik Selvig

Amanda Righetti...
Sharon Carter

Tom Hiddleston...
Loki

Lou Ferrigno...
The Incredible Hulk (voice)
Clark Gregg...


Agent Phil Coulson


Bagi peminat yang selalu follow up cerita-cerita Marvel ni, mesti perasan ada pelakon yang sama dan ada yang ganti orang lain. Kan lagi best kalau pelakon tu dikekalkan. Nampak kesinambungan cerita superhero yang sebelum ni kan. tu cuma pendapat aku je la. 


FootNote ~ Aku memang tak sabar pulak nak tunggu... macam tunggu Transformers : Dark Of The Moon



Read more

My Favorite Smurf

0 EDITOR COMPLAINING
The Smurfs


My favorite Smurf are Smurf with Glasses or  Brainy Smurf, very close to Papa Smurf and frequently in the cartoon, after his blathering or posturing have gone too far, he is thrown a long distance (typically by Hefty Smurf) and always lands square on his head, usually outside of the village. 


Movie Brainy.png
Brainy Smurf would help lead the others and find their way from New York City back to the Smurf Village because His heart is always in the right spot.Despite been so arrogant and self-centered, Brainy always wants and seek to be respected by the other Smurfs. He would go so far as to use magic to make himself strong to take back their food from Bigmouth, and also risking his life to save a wildcat to prove that he lives up to his word, only to lose conscience after that.




FootNote ~ So what is your favorite Smurf? i love to watch the cartoon at tv3 this morning and now it will come in movie. can't wait to see it. 



Read more

10 TANDA ANDA SUKA SESEORANG :

0 EDITOR COMPLAINING
- rasa malu bila bercakap dgn dia
- anda prasan anda trsenyum bila brcakap dngannya
- kalau terlihat dia, tak nmpk orang laen
- sentiasa teringat dia
- happy bila bercakap dengannya
- akan cuba sedaya upaya untuk berhubung dengannya
- apabila terbaca post ini, anda teringatkan dia
- sedang asyik memikirkannya sampai tak perasan tak cukup sepuluh  senarai
- anda tergelak lepas check memang tak ada



Footnote ~ Dah dapat tanda yang korang cari? terbaek kan kan hahaha
Read more

A.C.R.O.N.Y.M Guide For Noobs!

0 EDITOR COMPLAINING





BMW : Brings Me Women.

LEXUS : Luxury EXports to United States.

FORD : For Only Romantic Drivers.

HYUNDAI : Hope You Understand Nothing's Drivable And Inexpensive

VOLVO : Very Odd Looking Vehicular Object.

PORSCHE : Proof Of Rich Spoiled Children Having Everything.

KIA : Kills In Accidents.

TOYOTA : The One You Only Trust Always.

PROTON : Power window Rosak Oooh Tidaaakkk Ohhhh Noooooo ......




Footnote ~ Ada paham sket atau blurrrr gitu? hahahahha


Read more

Nak Cakap Neh...!!! Tapi baca dulu

0 EDITOR COMPLAINING


1- erm,nk cakap sikit dekat awak.. baca NO 5
2- Mmmm..cmnar na cakap? baca je la NO 8
3- na tahu ekh? ermm , baca NO 9
4- huh, drpd pening baek baca jap NO 15
5- cmna ek na cakap.. NO 17 je k
6- kite nk ckp skrang tapi lebeh baek baca NO 16
7- kite akan ckp tp baca dulu NO 2
8- yg kite nk ckp neh simple ja..tp baca dlu NO 4 k?
9- tak payah la b’debar2 cm2..cume baca jap NO 18
10- Blom lg la..baca NO 19 ye..
11- da pnt ke? Baca jap NO 13
12- sbnrnye kite nk ckp kalau...(ah baca no 3 la)
13- tggal sikit ja lg bce NO 20
14- argh,pnt nih..bce NO 1
15- adush,dah pning dh ni.. baca la NO 6
16- laa, masih tak phm lg ka? Baca NO 12
17- ades, nk ckp nih..baca NO 7
18- kite ta tahu klu awk paham..tlg baca NO 10
19- Baca NO 11 dgn tenang ye..nanty awk akan tahu..
20- okex okex,skg kite ckp..bce NO 14, tp slow2 ja

HAHA !




Footnote ~ Dah tahu ape yang saya nak cakap kan??
Read more

Sahur oiii sahur...

0 EDITOR COMPLAINING

Bangun sahur la wahai kengkawan.. hahah aku dah bangun tapi sebenarnya aku tak tido pon, tengok jam dah pukul 5 pagi, masa untuk bersahur. Awal-awal tadi  dalam pulul 12, aku dah pekena bubur lambuk, so stok tu dah kenyang la untuk 2-3 jam... 



Turun ke dapur, tengok ada Pajeri Nenas yang lupa letak krisik terus letak kat dapur pastu panaskan kejap sambil amik pinggan, tengok nasi ada ke tak, hahaha aku tau tapi jangan tanya pasal pe Pajeri tu lupa letak krisik hahah kalau tak letak krisik, tak jadi la pejeri nenas. Aku panggil gak Pajeri Nenas sebab niat memula tu patut jadi gitu. Nak tau resepi? hahah boleh... boleh la korang google resepi yang melambak-lambak tu kan kan... 




Time makan macam mana pon nak kena cerita eh? tak payah la tu kan kan sebab cara makan kita sama je yang berbeza mungkin makanan yang kita makan time sahur-sahur gini. Dah kenyang, jangan terus tinggal kat sinki je sisa-sisa korang makan tu, basuh la sama yek.. kalau tak dengan lipas, cicak, semut atau tikus yang menyental sisa tu suma... tahu makan, kena la tahu basuh yek.. Tu lah cara yang betol.. 


baru teringat nak topup air Nescafe O Ais yang aku buat tgh malam tadi, dah tinggal separuh, aku cuma tambah gula dan ais batu je, so baru la penuh balik... macam citer Gagak Yang Bijak. Korang ada ingat siri cerita dan tauladan tu? Pasal seekor gagak yang dahaga, pastu dia letak batu dalam geluk air tu, pastu nanti air pon makin naik dan bertambah.. ada ingat? ingat ke tak? ke tak ingat neh.. adoi... kalau tak ingat, memang kena repeat balik ar citer tu... Ape yang aku nak cerita kat sini, teknik aku guna nak topup air nescafe aku ni la, tambah gula, tambah ais batu, skang air aku dah penuh balik. HAhahahAhHA tak payah dah susah-susah nak bancuh lain. Lagi satu.... minum la sebelum azan subuh yek.. hahahah kalau tak abis, simpan dalam peti ais, nanti leh minum lagi untuk berbuka.. dan lagi satu banyakkan minum air kosong 2-3 gelas supaya nanti posa takde la letih ke panas ke kan. Nak ganti air dalam badan tu nanti yang hilang, so kena cover awal-awal.


Makan sudah, minum sudah, semua dah sudah, tinggal satu perkara untuk topup ialah.... wink wink... haha rokok je. Kira termasuk dalam pakej dah ni. Macam  Gaviscon gitu la kot.. eh bukan... macam Eno.. tau ? kalau dah kenyang senak-senak gitu, minum Eno nak bagi selaras n selesa gitu kan kat perut. Tapi untuk perokok macam aku neh, mende ni je la yang ganti Eno tu. haha walaupun takde perasa, tapi boleh ler.. hisap ler sebatang dua, untuk cover-cover nafsu nak menghisap tu nanti.  Tak suka perokok? cari la org yang tak merokok yek hahahhaah terima kasihhh..

Footnote ~ Selamat berpuasa kepada semua dan jangan lupa niat tu.. dah niat ke belum? ke niat sebulan dah?
Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here