THE COCOON ™: 06/01/2010 - 07/01/2010
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

30 June 2010

membebellllll

0 EDITOR COMPLAINING
Indeed life is not always beautiful and natural look. These days I am not at work because I was sent for training in Plentong. my english as hell. hahahhaha
many things I want to tell but only a few words in English are used. it can be to kind. one of my employees at work has stopped. This means the workload will increase because of the lack of manpower. I will be on bullying by my boss. hahahha today is the day that makes me so sleepy. after returning from Plentong, I stop at small restaurants, order a glass of Nescafe ice continues to fall asleep after about an hour there. Plentong training that really makes me extremely sleepy. punch in at the three after that I continued to work.
Read more

25 June 2010

penat walawehhh

0 EDITOR COMPLAINING
salam....

balik kije, makan pastu terus ngadap blog kejap. saje nak luahkan pe yang bermain kat pikiran aku sebenarnya. aku pon tak tahu macam mana seorang manusai ni boleh berubah begitu ketara sangat. pe yang aku nak citer ni pasal sepupu aku sendiri. ibarat membuka pekung kat dada jugak tapi boleh di amik ikhtibar la untuk aku. aku kesian sangat sebab dari aku kenal dia dulu, dia bukan la orang yang macam ni. tapi entah pe yang merasuk dia pon aku tak tahu la. mungkin bila dia dah mula-mula terdedah kepada dunia luar ni.

dulu dia tak hisap rokok, dia tak tahu la pasal pompuan ni suma. tapi makin lama dia kat dunia luar ni, makin hanyut. bila parent lak wat hal, lagi la dia makin hanyut. aku kenal dia dulu tak macam ni. dia salahkan mak bapak aku sebab tak tolong adik dia yang nak g belajar. memang la mak bapak aku nak tolong dia tapi ada ke dia jumpa orang tua aku pastu bincang hal yang macam mana nak kena tolong? aku dengar bila ayah aku nak jumpa dia , dia asyik mengelak. orang yang nak di tolong bukan nak jumpa tapi ayah aku yang kena jumpa dia? ada ke macam tu? kalau dah orang nak tolong kita, kita la patut pegi jumpa orang tu. kan lagi bagus.

duit yang adik-adik dia dapat lepas arwah mak ayah dia meninggal telah di amanahkan untuk dia jaga, manage benda tu supaya ke masa hadapan nanti adik pompuan dia nak kawin ke, nak belajar ke, ada. ayah aku tu kalau boleh taknak la kacau duit pencen arwah yang adik-adik dia dapat, tapi dari pe yang aku dengar, duit adik dia yang bongsu RM16,000.00 tu dah abis dia lenjan guna. bukan abis buat pe, abis duk perabis untuk betina lain kendia untuk kemewahan diri dia sendiri. aku tahu la semua tu. adik dia duk komplen suma tu dia tahu yang abang dia tu dah guna semua duit dia. nak temberang pe lagi.

pasal duit, time susah, baru tahu nak cari sedara mara ke semua. bila dah senang lenang, ada ke dia ingat nak jumpa sedara mara? ada dia nak melawat tengok sedara mara yang tolong dia? dia kawin pon mintak tolong orang tua jugak. banyak sedara yang ada kenapa dia tak cari je sedara mara lain? pasal kawin dia pon orang tua aku frust gak. kalau nak g merisik ke pe, biar la orang tua yang buat, tapi dia buat kepala dia sendiri. memang dah banyak masalah dia buat sebenarnya.

aku ni bukan kisah pon pasal duit dia ke pe, tapi yang aku kisah pasal dia buat kenyataan kat facebook cakap pasal orang tua aku. tak payah la dia nak sindir ke apa sebab memang pe yang dia cakap tu untuk orang tua aku. aku memang tak puas hati kalau yang dia cakap semua tu tak pernah betul satu pon, tadi aku dah sms dia sampai abis kredit aku. lawan maki hamun la. dia cakap pasal lain, aku cakap pasal lain. aku nak bagitahu la kan, kalau ko buat statement macam tu, silap-silap takde sape pon nak tolong ko la. sampai bila ko nak senang. sebab ko rasa ko kawen dengan anak orang kaya, ko boleh senang la? hahahha adoi... dari dulu sampai skang ko memang tak berubah, guna cerita ko dah meraih simpati orang je. aku dah masak sangat dengan semua tu. ko jangan ingat ko tahu semua pasal aku dan aku ni tak tahu apa-apa pasal ko. ko kenal aku macam mana dan aku pon kenal sangat perangai ko macam mana. kalau tak orang tak panggil sepupu la.

ko cakap ko berhak keatas duit adik-adik ko tu? aku terpikir, la, macam mana orang nak percaya kan ko kalau sekali ko dah pecah amanah? duit adik-adik ko tu untuk ko manage. jaga. bukan balun untuk ko sorang. bila dah abis suma duit tu ko guna, camne la nanti adik ko nak kawen yek. ko nak mintak tolong sape pulak? mesti ko mengharapkan keluarga sebelah bini ko yang bagus tu kan? heheheh ko dengan bini ko memang perangai macam plastik la aku cakap.

benda ni kalau aku membebel melalut memang takkan abis hahahhaa.. adoi.. tapi pe yang terbuku kat hati aku tu memang tak abis pon. minta maaf kat azrie sebab aku cakap macam ni. ko la sorang harapan untuk adik-adik ko tu. jaga la amanah tu sebaik mungkin.

wassalam
Read more

23 June 2010

STATEMENT DARI BINI SEPUPU AKU YANG KURANG AJAR

0 EDITOR COMPLAINING

Wahida Ibrahim Eimanz


Alhamdulillah, walau byk dugaan yg menimpa, azrul tetap dpt melaksanakan tjawabnya sbg abg sulung. Iman msuk wad, aku dah tntu kna jaga iman di wad. Dgn masalh kewangan (iyalah,dh tentu blum gaji, msuk wad pun byk pkai duit gak...) mujur ptptn emergency ada utk bntu alyn byr yuran sebanyak RM1570. trima kasih juga pada emak yg byk membantu alyn menyediakan apa yg perlu... mengalahkan saudara mara sendiri.. Emak betul2 care pada alyn. Aku juga walau hanya akk ipar bila tgok keadaan alyn mcm ni, aku pun turut tumpang sedih...xpe,aku harap alyn jadikan semua ini satu cabaran utknya lebih bersemangat belajar dan aku takkkan putus2 menasihati dia spt adikku sendiri. Walau kami blum rapat sgt,(msh dlm proses mengenali hati budi msg2)..namun akal waras ku menyatakan yg "hari ini hari dia ssh, mgkin akn dtg kami pula yg ssh, dan tika itu kita pun x tahu hamba Allah mana yg sudi menolong".. sesungguhnya nikmat hidup ini bukan selamanya milik kita..

Kadangkala kita mengharapkan org yg mempunyai pertalian darah dgn kita utk kita sandarkan sdikit pertolongan blum tentu ble mereka akn memberikan pertolongan... Sekurgnya Azrul dan azrie masih ada mama tika mereka mlangkah ke ipta tp alyn dan awe? mereka perlukan sokongan moral utk bgkit meneruskan lgkah utk masa depan mereka. Aku harap alyn kuat semangat dan tetap bersandar pada Azrul sbg abg yg cukup2 bertanggungjawab walau kekurangan dr segi kewangan.. xpe, rezeki utk golongan as-sabil (org yg menuntut ilmu) sntiasa ada,insyaAllah.. 
 
 
 
klu btl nk menolong nape masa blk klantan ari 2 xbw skali buku agrobank????nape nk create cite ckp buku xbw,padahal ms 2 mmg dh niat nk jumpe alin kt klantan..cite pasal alin nk sambung blajar kt poli bukan cite baru tp dh lama & dah basi..cite ni dah diwar2kan pd semua family sblm alin hbs plkn lg...tp pe dh jd skrg?bl alin tanya ttg buku ... See Moreagrobank,nape ada yg xjwb msg n kol...dh lama bru jwb...(mybe takut azrul mkn duit alin kan...???btl kan???)nape bl dh tggal lg 1 hari alin nk dftar bru nk bg bntuan buku agrobank?,umi ada offer suruh guna duit abh dl RM1000 ms umi call alin masa umi ada kt kg..tp bl alin call back & msg...langsung xde jwpn..mustahilla xde credit.offer 2 smpai skrg xde jwpn...klu xdpt tlg jgn bg harapan kt bdk2..klu xde buku agrobank atau ptptn RM1500 2 pn,azrul xkisah.azrul tau mcmne nk cari duit...ssh senang biar kami adik beradik yg tanggung..watpe anta buku agrobank 2?tuk ape sbnarnya?pe motif nie?nk tunjuk simpati?thanks sb simpati pd ank2 yatim...tp syg dh terlambat..1 lg nk ckp...angah klu xtau cite jgn cb2 nk ckp bkn2.kami yg rasa saat genting alin nk masuk poli..harapkan saudara tp org lain yg tolong...btl la pe yg arwah mama ckp dl.saudara ada bl kita senang bkn masa kita ssh...thanks atas pertolongan yg diberi sepanjang alin nk masuk poli ni...
 
Read more

kerja kerja

0 EDITOR COMPLAINING
salam


dah brape hari agaknya aku tak update blog ni. sebuk dengan farmville, pastu layan bola lagi. hahah walaupun tak tengok live tapi tetap leh layan bola kat tenet ni.

kebelakangan ni kerja aku tak melambak-lambak sangat tapi boleh la buat aku sibuk jugak. nak lepak kejap pon dah takleh sebab bos aku baru balik dari bercuti. hehehe best nampak bercuti kat luar eh. heheh aku pon nak bercuti gak ler. tapi nak bercuti tido kat umah ... lagi best. badan tak penat, duit tak banyak kuar gak kan hehehehe...

aku dah brape hari ni tak cukup tido. asyik duk tertido depan pc je. hahaha... ingat nak lepak jap tapi sedar-sedar je dah pagi. hahahhaa adoi...
Read more

tak sedar diri

0 EDITOR COMPLAINING
salam

hari ni aku hangin sangat ler sebab adik aku bagi tahu pasal sepupu aku yang yang tak tahu nak kenang budi. lepas pe yang orang tua aku buat kat dia. aku paham dia skang anak yatim piatu. tapi dia boleh cakap lak kat mak bapak aku camtu. orang tua aku ni nak jaga kebajikan adik-adik dia, tapi dia pulak yang menghabiskan duit amanah adik-adik dia. aku kesian dengan adik beradik dia. nasib baik la ada adik dia yang boleh di harap, tolong jaga duit tu sebagai amanah bila adik-adik yang kecik dah besar. tapi dia tak nampak la kesusahan semua tu. aku dapat tahu dia guna duit tu untuk kemewahan dia laki bini. dah tu bini dia boleh pulak campur tangan. brape lama la dia kenal sepupu aku tu.. aku ni sepupu dia kenal lagi lama dari dia tapi dia pulak yang pandai cakap.

ada pulak dan ada ke patut boleh posting semua tu kat facebook. ingat dia sorang la ada facebook, sedara mara ada la dalam facebook. tak malu ke ko bukak pekung kat dada macam ni. aku pelik pelik sangat.. frust pon ada. dah la dia cakap macam tu. kalau ko rasa family aku ni takleh nak tolong ko, cakap la direct. jumpa face to face. bapak aku boleh leh bagi duit kat adik ko tu untuk sambung belajar tapi masalahnya bapak aku dah cakap, kalau ko nak, ko kena datang sendiri jumpa dan cakap dengan dial. tak payah nak msg2 je. ni pasal duit ribu, bulah singgit dua. nak mintak tolong orang tapi bukan nak jumpa n cakap elok-elok. bila ayah aku nak jumpa dia, boleh pulak dia mengelak. dalam facebook ko berani la cakap. jumpe tengok, ko taknak pulak. ntah manusia tak kenang budi jenis pe pon aku tak tahu la.

tadi terus adik dia call aku citer suma benda yang patut. 16 ribu duit yang abg dia pegang, terus lenyap macam tu je. tak pelik ke? dia tak pikir ke adik-adik dia nanti besar nak guna duit tu untuk belajar, nak guna untuk kawen ke. ada ke dia pikir macma tu?

sepupu aku ni aku dah tahu dia ni macam dah lost, suka benda-benda mewah walaupun dia tahu dia tak mampu nak semua tu. tapi tak patut la dia buat macam ni. kite ni kalau tak tahu pe-pe jangan pandai cakap. kang tak pasal-pasal dapat gelaran bodo je.
Read more

15 June 2010

Balik Awal.. lalalalallala

0 EDITOR COMPLAINING
salam all..

hehehe.. hari ni aku balik kije awal, puch card dalam kul 2 tadi pastu lepak kat kedai makan jap, pekena nescafe sirap.. hahah nescafe dengan sirap. dahaga lak kan . nak pekena roti canai pon penebar tu ntah pegi mana pon tatau la hako. hehehe

pastu singgah kedai jap beli mentol bilik aku yang terbakau tu. patut aku dah kena tido time neh sebab malam ni kul 10malam aku ada stock take kat skudai. pukul 10 malam sampai pukul 6 pagi. huhuh penat tu pon ada gak.

pastu kije tadi kalau tak area manager nak datang melawat, dah siap setup segala benda dgn member aku tu, baekkk punya setup, last-last tak datang gak. haha agaknya datang petang ni la kot. pepon badan aku ni letih dan ngantok. nak tido. huhhuhuhuh

harap-harap malam ni dapat berjaga la eh. hahahaha chaaaoooosss
Read more

11 June 2010

So damn tired and sickness

0 EDITOR COMPLAINING
selamat pagi petang siang malam dan segalanya,

cum sekadar nak share hari-hari yang aku lalui je. kalau dah sebahagian jiwa dah hilang, tinggal je jiwa yang separuh tu untuk hidup, aku pon tak bleh nak citer macam mana dah. dalam minggu ni, aku perasan gak selang 2 hari aku kije, cuit.. kije... pastu cuti lagi.. kije... kendian cuti lagi. adoi.... tak tahu la camne aku nak citer...rasa macam nak brenti kije je. yelah tengok keadaan aku sendiri yang menunjukkan prestasi kerja yang tak bagus.

untuk kengkawan sekerja aku, maaf la sebab menyusahkan korang. dah la ramai yang berenti, aku lak yang duk kerap cuti, so man power tu dah kurang. gerenti department jdi tunggang langgang sket. ikutkan hati memang la aku nak kije. yelah berat sama di pikul, ringan sama di jinjing. bukan kerja sebab nak kipas ke bodek tapi sebab kerja tu adalah periuk nasik aku jugak. aku kerja sehabis baik dengan memberi komitmen seboleh-bolehnya.

wold cup dah mula, aku pon excited gak neh sebenarnya. harap-harap BRAZIL atau ITALY boleh jagi juara. GERMANY pon pasukan favourite aku jugak sebenarnya.. hehehe sokonng je yang power je eh.. hahahaha takde lah sebab power tapi sebab dah minat. hahahahaha

minggu depan training aku kat Plentong dah kena cancel sebab hari yang sama aku kena pegi skudai sebab ada stocktake helper kat sana. rasanya kan jumpa kot ex-bos aku time kat kuantan dulu tu. hahahha adoi...

walaupun hidup aku neh mendung je selalu, tapi bila ada sinar harapan sket, aku rasa dah ok la kot. tapi takde la sampai meletakkan harapan tu 100% walaupun aku tak tahu orang lain meletakkan harapan kat aku ni 100% gak atau tak. buat yang membantu tika aku jatuh tersungkur neh.. terima kasih. buat juga yang memahami dan mencabut pisau yang terpacak kat belakang aku neh pon.. aku ucap terima kasih sangat-sangat. ada di saat aku memang perlukan untuk aku berpaut sebelum aku bangun. walaupun dah banyak kali jatuh tapi memang aku menghargainya.
Read more

09 June 2010

Surfing for breakfast... hahaha

0 EDITOR COMPLAINING
morning all...

pagi ni awal aku bangun.. hahaha kira ada perubahan je lah untuk hari ni sebab bangun awal tapi sebab yang sebenarnya kan semalam balik kija pon dah lewat  pastu sampai kat umah call McDonald, makan fast food je aku semalam kendian lepas abis makan tu ingat nak online tapi paham-paham la dengan pc aku yang macam hampeh ni, tunggu pc ok sampai aku tertido. sedar-sedar ke dah pukul 5 pagi. hahaha

terus la bangun pastu basuh muka gosok gigi suma, kendian aku panaskan balik air kopi yang aku tapau dari Mcd tu. takpe la kopi semalam asalkan boleh minum lagi kan? hahahahah ni nak sambung tido balik pon dah takleh. macam puas lak tido hari ni. selalu malam berjaga tapi ni aku tido so rasa macam lain sket la.

dah abis suka tu, time to surf la, layan facebook, download lagu mana-mana yang patut. sambil duk dengar lagu yang aku abis download ni berulang-ulang kali, aku melayan la premier football, blackjack madness, poker and so on la kan.. hahahha dah lama tak main game ni abis suma level aku orang dah potong. huhuh

petang semalam sebelum aku balik kija, boss aku panggil la sign surat confirm, hahahha sib bek la dapat conforim... tu dah kira ok la tu. tapi kalau tak silap aku hari tu, kalau dah confirm tak dapat la naik gaji sket. agak frust la sket kan kalau dah confirm ni tak dapat naik gaji sket. penat wooo kije tapi suma derang nak cut. annual leave pon dapat  2 hari? hahaha adoi...lain tempat lain cara la.. aku baru berangan ingat dapat 8 hari annual leave lepas confirm tapi .. suma tu mimpi je lah... kena tunggu setahun baru leh dapat 8 hari.. nampak gayanya raya aku tak balik kampung la neh.. hahahahhaah dah la balik kampung pun setahun sekali je. bukan tiap2-tiap bulan aku nak balik kampung.

aku ingat kalau jadi nak kuarkan kereta sebelum raya la. motor aku tu dah tunggu masa nak rebah je tu. moto dah uzur sangat. aku pon dah tak sanggup lagi nak melabur banyak-banyak kat motor tu. asyik rosak je lepas eksiden dulu. dah brape ribu ntah abis duk anta repair kat kedai je. kereta wira tu pon sama gak. dah 15 tahun guna, pon mintak duit banyak gak time nak balik kampung ke pe kan. sampai hari tu rosak tengah jalan kat area Pagoh, dekat seribu duit abis bayar repair kat bengkel. balik dari kampung tinggal poket kosong je. hahahah adoii... pengalaman tu. hahahha

berkenan pulak kereta Toyoto Hilux ayah aku tu.. hahahah bila la nak merasa pakai kereta tu. tapi dalam masa yang sama Subaru Impreza second hand pon jadi la... dari beli baru mahal nak mampos. mahal lagi dari Honda Civic Type R tu. hahahha tak pon Mitsubishi Evo Lancer X pon ok gak tu. harga lebey kurang dengan Honda Civic gak tu. hahahahahha berangannnn mau lebey je aku ni... huhuhuuhuhh
Read more

06 June 2010

Nangis? hahaha boleh bulah

0 EDITOR COMPLAINING
“Wuuu…lelaki nangis wuuu… Tak malu wuuu…”

Kenapa? Korang ingat, lelaki tak boleh menangis ke? Jangan hanya ingat perempuan je yang boleh menangis. Lelaki pun boleh menangis gak taw.

Tetapi korang mesti tertanya-tanya, kenapa jarang sangat tengok lelaki menangis. Kalau korang tengok lelaki je, mesti korang kata, “Ala, lelaki… Tunjuk macho la tu…”

Lelaki sebenarnya bukan tak nak menangis, tetapi dorang pandai menghargai sebenarnye. Kan kalau kite menangis, kite keluarkan air mata. Yang lelaki ni bagus, dorang nak simpan air mata dorang tu. Nak bersihkan mata katanya. Tu pasal la lelaki tak menangis…

Selain daripada itu, lelaki ni suke perempuan puji dorang. Kalau lelaki tak menangis je, perempuan akan cakap ayat ni lagi, “Ala, lelaki… Tunjuk macho la tu…” Bukan lelaki nak berbangga-bangga, ataupun riak. Dah perempuan nak puji. Dah perempuan nampak ke-macho-an lelaki. Tu pasal la lelaki tak menangis…

Pemikiran lelaki dengan perempuan memang berbeza. Perempuan kalau tengok cerita yang sedih-sedih, mesti menangis. Tapi bila lelaki tengok cerita yang sedih-sedih, dorang akan rilek je. Cool. Takde nangis-nangis ni. Buat penat je. Dah la dorang penat balik dari kerja. Ni balik rumah nak nangis-nangis pulak. Tambah lagi penat ada la. Tu pasal la lelaki tak menangis…

Lagi satu, lelaki kan dikenali dengan kekuatannya. Kalau menangis, habis la dorang punya kekuatan, ke-tough-an tu semua hilang. Sebagai contoh, kalau lelaki tengah bertukang dan nangis-nangis nak buat kerja. Rasa-rasanya, siap tak kerja yang nak dibuat tu? Mesti lambat nak siap kan? Lelaki tak suka lambat-lambat ni. Tu pasal la lelaki tak menangis…

Dan akhir sekali, lelaki kan kacak kalau tak menangis. Takde nak serebeh-serebeh muka tu. Tu pasal la lelaki tak menangis… :))


hahahahhahaa
Read more

05 June 2010

keep on thinking

0 EDITOR COMPLAINING
salam all

   untuk yang tak tahu tu, atau yang tak perasan aku dah tuka url blog aku.. pepandai la check out sendiri. aku rasa memang perlu la semua ni kot. hehheheh tapi takpe lah.

hari ni takde benda menarik sangat aku nak citer, bangun tadi pon dah dekat tengah hari, masuk kije lak pukul 2, tapi aku gerak awal sket dalam pukul 1 tengah hari. nak lunch pon tekak aku takde selera sangat. tapi dalam rehat petang tu ok la selera aku. hari takde wat pe sangat cuma adjut tempat display barang-barang FIFA je. hahaha kejap turun harga, kejap naik harga pastu kije pon jadi macam sia-sia sebab kena buat benda yang sama berulang-ulang kali.

rehat petang tadi aku carik click2 aku suma, bukan pe sebab sebelum ni aku asyik duk rehat sorang-sorang je. bukan takde orang ajak tapi timing tak kena, time aku sibuk, derang rehat.. hahaha tu pasal yang boleh rehat. kije banyak pastu man power lak kurang, so kije yang sikit tu akan jadi melambak-lambak. kena pantas pon ada gak. tapi kalau kije tu pon dah lambat pastu duk asyik buat separuh jalan.. memang ponnn tak boleh siap sampai bila.

rasanya tadi bos aku macam wat kije terbengkalai ja.. hahaha adoiii... tapi takpe la. aku tengah bersabar banyak neh.. memang dugaan.. bukan aku tak pernah hadapi benda-benda karenah birokrasi kerja ni , dah tak larat nak harung dah neh.. cemuihhhh hahahhaha. benda lain yang boleh buat aku hadapi benda ni. benda yg membuatkan aku sedeh tapi aku cuba alihkan benda tu pada kerja aku,

hari ni parent aku g kedah. terpikir gak nak g balik perak jumpa derang tapi  takpe la. postpone dulu untuk ke masa lain.
Read more

04 June 2010

pe nak jadi la.....hidup aku

0 EDITOR COMPLAINING
hurmmmm...

       memang panjang aku mengeluh ni. hari ni hari yang tersial lah sangattt... dah 2 kali jadi hari yang tersial macam pukimak. betol-betol sial. aku nak cerita tapi aku takde tempat untuk aku luahkan pe yang terpendam dalam hati aku neh. memang aku sedih. sedih sangat dengan life aku yang sial membawa macam babi sket. aku ada kawan baik. tapi kawan baik aku dah lama hilang dah. aku dah anggap macam dah mati dah. cukup la sekali tu je aku ada orang yang betol-betol rapat dan boleh aku harap untuk berkongsi suka duka aku neh. kata orang life must go on gak kan. mati tak mati pon, ko sorang-sorang jugak. kubur jadi asing-asing.

macam mana email-email aku neh orang lain bukak? takkan orang lain yang anta pastu orang lain yang dapat? susah la nak percaya ni. aku tak tahu aku nak kena percaya diri aku ke atau orang lain. akud ah rasa gelap sangat dah dunia aku ni. aku dah macam tak tahu dah nak watpe neh. aku buntu sangat-sangat. dah hilang arah dan punca ni. pe yang aku kena wat skang? takkan nak terima je benda ni macam takde pe yang berlaku?gilaaaaa ... gila.... gila babi sangat laaaaa adoiii....

aku rasa aku dah kena nekad. nekad lepaskan semua. tak kisah la apa pon. sepatutnya dari dulu lagi aku buat benda ni tapi aku tetap lembut hati sampai bulat-bulat kepala aku kena pijak pastu senang-senang ja aku kena tipu macam tu. yang ko tinggalkan aku macam ni nape.. nape buat macam ni.. aku macam org gila la gini. dah tak tahu mende dahhh adoii.. tolong la... aku nampak lubang kubur je neh. aku dah takleh nak pikir apa-apa lagi neh. stress dan tension sangat2.. dengan life aku, dengan kerja ku. kerja yang macam sial jugak. tak abis-abis duk kena buli.


malam ni aku memang nekad nak pikir abis-abis. aku nak kena pikir betol-betol. dah tak tahu nak tanya sapa lagi.... aku nak berenti kijaaaaa hahahahahhaah adoi.


Read more

KIMAK LAAAAA SANGAT!!!!

1 EDITOR COMPLAINING
KIMAK LAAAAA SANGAT!!!!
KIMAK LAAAAA SANGAT!!!!
KIMAK LAAAAA SANGAT!!!!
KIMAK LAAAAA SANGAT!!!!
KIMAK LAAAAA SANGAT!!!!
KIMAK LAAAAA SANGAT!!!!
KIMAK LAAAAA SANGAT!!!!
KIMAK LAAAAA SANGAT!!!!
KIMAK LAAAAA SANGAT!!!!
KIMAK LAAAAA SANGAT!!!!
KIMAK LAAAAA SANGAT!!!!
KIMAK LAAAAA SANGAT!!!!
KIMAK LAAAAA SANGAT!!!!
KIMAK LAAAAA SANGAT!!!!
KIMAK LAAAAA SANGAT!!!!
Read more

BABI LA AKU NEH

0 EDITOR COMPLAINING
BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!BABI!!!!!!!!
Read more

whatever again shialll

0 EDITOR COMPLAINING
whatever again and again and fucking god damn.

   the thing i should not or should say here is i'm really fucking tired of all of this. keep lies to me and then said it's all my fault? damn it. i have quit enough of this bullshit. this things has made my mind like a crazy. please oh... please just let me die in peace. tired of my fucking job, fucking life and another fucking people who's like to make my life mess up. laugh and this will make you happy then? fuck u.

why...why... god made this to me? not enough to torture me or what? damn it. if i long enough to live then i should be died by now. nobody cares about me and nobody know. work just like in hell. i'm not robot to do 1000 different job in the same time. damnnnnnnnn..what the fuck?

and for someone that cannot understand my life from the beginning, please... get out of my life. i don't need you and i don't need anybody. nobody cares about me!!!!

NOBODY CARES!!!!!
NOBODY CARES!!!!!
NOBODY CARES!!!!!
NOBODY CARES!!!!!
NOBODY CARES!!!!!
NOBODY CARES!!!!!
NOBODY CARES!!!!!
NOBODY CARES!!!!!
NOBODY CARES!!!!!
NOBODY CARES!!!!!
Read more

02 June 2010

Teringat zaman study @ Cosmopoint.

0 EDITOR COMPLAINING
salam semua.., to my blog n to myself.


tetiba aku dah flash back lak waktu zaman aku study kat cosmopoint dulu. tahun 2003-2005. pengalaman yang banyak mengajar aku erti susah senang, persahabatan, dan sebagainya la kan. memula aku jejak kaki kat rumah sewa baru aku tu, yelah.. lepas register semua, derang bagi la hostel atau rumah sewa. so aku dapat la serumah dengan senior-senior neh yang aku tengok memang otai la macam amir, fendy, wazi, kamal dan ramai lagi yang aku tak sebut nama tapi aku ingat kat korang. kat situ la aku kenal skateboarding, gig, jamming, dreadlock dan macam-macam lagi la.

kat rumah tu gak la yang mengajar aku susah senang nak hidup sendiri. kalau silap langkah maksudnya result untuk jadi diri kita sebenar pon mesti la negatif kan. mana yang hanyut tu.. memang hanyut lah. kalau yang boleh bertahan, dapat la jadi manusia dari tak jadi pe langsung.
satu part yang aku ingat dimana aku kongsi nasi bungkus. beli nasi , kuah n ikan goreng kot. pastu kongsi 3 orang makan. duit sape aku tak ingat la yang beli nasi tu, tapi aku ni salah sorang yang share makanan tu dengan derang la. pastu kalau ada duit sket ke kan, time nak makan, suma orang makan sepesennn je. nasi putih, telur dadar dengan sup kosong siap sambal belacan kot kalau tak silap.. hari-hari duk mengadap makan tuuuu je la.

hampir-hampir la aku nak give up dalam study aku dulu sebab kebetulan hari tu ayah aku masuk hospital, operation kena prostat. lama gak la. aku dgn adik beradik aku, my mom bergilir-gilir la jaga ayah aku kat hospital neh. tapi heheh ayah aku tak suka kalau aku yang jaga sebab aku garang. heheeheh.. adoi..
sebut pasal ayah aku.. hurmmm.. memang aku teringat sangat kat ayah aku. kadang2 aku macam flashback balik. ishh.. kalau dah banyak flashback ni, macam nak menunggu mati je kan.. aku teringat susah payah ayah aku tu., ada part aku dgn ayah aku memang tak brape sependapat sangat. aku lebih suka mintak pendapat umi. hehehe tu lagi bagus. bila aku teringat kat abah, aku jadi macam sedih pon ada. rasa macam aku ada banyak buat salah, dan aku memang banyak sangat buat salah. maafkan along, abah, umi. manalah tahu kalau2 along tak sempat jumpa umi dengan abah kan. kat sini je jadi catatan memori.

dah brape hari memang aku tergerak hati macam nak jumpa derang. tapi tengah plan-plan gak neh. tapi dengan kerja yang macam pe je. mungkin lambat sket.

berbalik kepada kisah aku kat rumah sewa tu atau hostel. aku dengn kengkawan senior aku tu pon pernah gak kena halau kuar dari rumah tu. abis barang-barang dalam rumah tu pihak pengurusan bungkus dengan plastik sampah. hahahaha bayangkan la malam tu takde tempat nak merempat tido, bawak plastik sampai yg berisi baju2 n buku2, dah macam orang mintak sedekah je. aku pon terus la cari sape2 yang ada rumah sewa nak bagi join kan. tapi malam tu memang la merempat tepi jalan aku. pening kepala nak cari rumah. tapi nasib memang menyebelahi aku la. ada gak yg dah adjust rumah sewa, so esok tu aku terus letak barang kat rumah sewa baru aku neh.
karenah kat rumah sewa baru ni lain sket lak. masing-masing macam buat hal sendiri je. takde la ramai orang setakat 3 orang je serumah. sorang sebilik. 2 orang budak IT dan aku sorang budak Multimedia.. tapi sorg tu kawan aku, n sorang lagi tu tuan yang punya bayar sewa. hehehe tapi aku respek la dia neh. best. nampak slow gitu tapi mak aiiii layan pon lagi hebat. otaimer la kan. hahahah

tu la salah satu kisah yang tak seberapa sangat. tetiba la ada orang yang buat aku teringatkan pasal zaman susah senang aku neh. thanks yek. hehehe pepon all take care.
Read more

Get it easyyyyy guys..

0 EDITOR COMPLAINING
salam n nite to all,

     first of all, skang dah pukul 1.34 pagi dan aku masih duk melayan faceook, dok mendunlod movie dan lagu-lagu. so aku ucap la selamat pagi eh. hari kije ok je la. lagi pon dalam 2-3 hari ni badan pon semacam je. nak demam pon ada, batuk-batuk sket, selesema sket. teringat kat parent aku ni kot. memang ada merancang gak ingat nak balik kampung barang sehari dua ke kan. lagi pon adik-adik aku suma dah balik duduk kat kampung, yang abis belajar, yang berenti kija n yang dah bekerja. suma dah duduk kat kampung. happening gak ni kalau aku ada, tapi cuma aku sorang je yang takde kat situ.. adoiiiii hahahha

 so jadual kija aku untuk bulan ni dah dapat, kena pegi stocktake kat skudai, pastu 15hb dengan 30hb kena pergi training lak kat plentong, pastu tarikh2 penting stoktake GCH southern region pulak start bulan depan. tiap-tiap bukan ada stocktake kat outlate lain. hehehe kira ok la tu. tapi dalam masa yang sama aku terpikir gak pasal resign ni. yelah kije teruk-teruk tapi gaji ciput je. sape yang nak kan? ot lak tak bayar. so suma yang kije kat situ aku tengok memang balik on time la.

   berbanding dengan kerja aku yang sebelum ni, pon ok. nyesal berenti pon ada gak, nak masuk balik lagi tebal muka la kan. heheheh kije dengan jepun ni memang lain sket. budaya kerja kat jepun , kalau balik awal tu malas la. kalau balik lewat baru pekerja yang rajin. heheh tapi kalau takde kije watpe nak lepak sampai lewat-lewat kat opis kan. tu makan gaji buta namanya. hahahhahahhaah. tapi tu la pengalam kije ni kadang-kadang kita boleh guna kalau kija kat tempat baru.

lambat tol la tunggu dunlod ni. nasib baik la tenet laju sket. kalau harap guna broadband, memang leh kirim salam la kat tuan page dunlod tu. esok sepatutnya aku offday. semalam dah amik offday. hari ni terpikir pasal mc lak. kalau bangun awal , leh la pegi klinik amik mc. haha tu pon kalau dapat mc, kalau tak dapat, ponteng je terus. ok tak? hahahaha jahat jahat..
Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here