THE COCOON ™: Aug 28, 2011
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

28 August 2011

Pengasas Apple letak jawatan sebab kesihatan

0 EDITOR COMPLAINING

SAN FRANCISCO – Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Apple, Steve Jobs, 56, mengumumkan peletakan jawatannya kelmarin dengan menyatakan dia tidak lagi mampu melakukan tugasnya.

Namun, dia berkata akan meneruskan peranan kepimpinan dalam syarikat yang diasaskannya 35 tahun di garaj rumahnya.

Keputusan itu dibuat mungkin disebabkan keadaan kesihatan Jobs yang menyebabkan dia terpaksa bercuti sakit sejak Januari lalu.

Ketua Pegawai Operasi Apple, Tim Cook dinamakan sebagai CEO yang baharu.

Dalam sepucuk surat kepada Lembaga Pengarah Apple dan komuniti syarikat itu, Jobs berkata, dia akan memberitahu mereka jika berasakan tidak mampu lagi melaksanakan tugasnya sebagai CEO.

Syarikat Apple menyatakan Jobs mencadangkan Cook dinamakan sebagai pemimpin bahru syarikat tersebut.

Menurut syarikat itu, Jobs dilantik menjadi pengerusi lembaga Apple dan Cook menjadi salah seorang anggotanya.

Syarikat Apple terkenal di dunia menerusi gajet iPhone, iPad dan iPod dan iTunes.

Pada Januari lalu, Jobs mengambil cuti sakit yang merupakan cuti sakit buat kali ketiga dalam tempoh beberapa tahun.

Sebelum ini dia berjaya mengharungi penyakit kanser pankreas dan menerima pemindahan hati.

Jobs dianggap sebagai legenda Lembah Silikon di Amerika Syarikat.


Dipetik daripada Kosmo!
Read more

17 deaths reported on 5th day of Ops Sikap 24

0 EDITOR COMPLAINING


Menurut pihak polis,17 kematian dilaporkan pada hari kelima haridalam operasi Ops Sikap 24 untuk mengurangkan kemalangan jalan raya sepanjang tempoh perayaan Hari Raya Aidilfitri.
Laman web polis Bukit Aman melaporkan bahawa 11 orang mati adalah penunggang motosikal, tiga pengguna jalan raya dan tiga, pejalan kaki.

Bilangan kematian adalah kurang daripada 24 dilaporkan pada hari sebelumnya
.







Menurut laporan itu, 17 kematian berlaku dalam tujuh kemalangan maut di jalan persekutuan, enam di jalan bandaran dan satu masing-masing di jalan negeri dan jalan-jalan lain.Ia berkata 9.108 saman dikeluarkan kepada pesalah trafik semalam.


Ops Sikap 24 akan berakhir pada September 6.


Read more

Learning From Their Girl-on-Girl Experiences

0 EDITOR COMPLAINING

Most men will proudly claim they “know their way around a woman’s body,” but even the most accomplished lover must admit that certain intricate aspects remain a mystery. Therefore, the best way to illuminate the darker corners of the female anatomy, those corners that will glow in pleasure when a light is cast upon them, is to go directly to the source. I recently sat down with some of my gay and bisexual friends, women who aren’t shy about spilling the goods about their girl-on-girl experiences. Although I’m certain you are confident in your bedroom abilities, most of you secretly wish to know of the X-factor -- that one missing skill from your repertoire that can escalate your encounter from a standard rated-R scene to the neighbors turning to each other and saying, “My God, someone’s killing her in there!” These liberal ladies I spoke to know things. So here’s what I learned from their girl-on-girl experiences.
Pay attention to everything
All men will have to concede the following fact: they are all, at one time or another, shortsighted. In other words, when things begin to heat up, the man will quickly target the obvious erogenous zones and set up camp, essentially ignoring the majority of the woman’s body. This classic mistake is what I learned from their girl-on-girl experiences, and any gay or bisexual woman will tell you: it’s all about loving the entire being -- caressing the soul through the expansive caresses of the body. Keep moving slowly until you touch an unexpected spot that will send an electric shock wave up her spine. Perhaps it’s the nape of her neck, the small of her back or even her wrists; your movements should encompass her body from head to toe, and your ministrations should be smooth and inflamed with desire.
Have a soft touch
This applies to men who continue to suffer from the belief that the preferred, masculine technique centers squarely on aggressive passion. Now, there is a time and a place for everything, but if you haven’t mastered a soft touch, you’re little more than a one-trick pony. What I learned from their girl-on-girl experiences is that women gravitate toward other women because they’re works of art, they’re soft and tender, and above all else, they respond to those who appreciate the delicateness of their constitution. A woman’s body is more sensitive (as clearly indicated in the previous hint), and with gentle fingertips and subtle lips, you can take full control of her sexual urgings. You can increase the level of firmness when she responds to something in particular, but you must restrain baser impulses and refine your approach.
Foreplay can last for hours
I just heard the echoing collective groan of about a thousand men around the globe, but as they say, the best results take time and effort. The ladies I know who relate certain mind-blowing girl-on-girl experiences emphasize one rule above all others: don’t rush. Don’t think you’re a Casanova just because you can make her moan with abandon for 20 minutes. That’s child’s play; real foreplay, the kind of pre-sex petting that puts both partners on the precipice before there’s any penetration, is crucial to her ultimate pleasure and your reputation. What I learned from their girl-on-girl experiences is that if you take the time, women not only keep the memorable night close to their hearts, but they’re also very likely to explain to their girlfriends how you’re “different.” How you took the time to make her feel special, how you brought her close to orgasm about 10 times before either of you were fully undressed. This is all about patience and a desire to blow her mind; this puts her interests above yours (for now).
Look women in the eyes
If you’ve ever had the privilege of watching two women make love, you’ll notice they look each other in the eyes quite often. If anybody is wondering why men avoid eye contact during sex, I’m about to blow the cover off the secret: It’s because that, from the time we were youngsters, we were taught -- perhaps indirectly -- to hide emotion. Obviously, there’s a great deal of emotion involved in sex (at least, there should be), and too many men aren’t secure enough to put their emotional roller coaster on display. It’s painful to admit, but the truth will indeed set you free and set her on a course to more than a few mind-bending climaxes. Look her in the eye, build with her and watch her explode; if you did it right, you’ll be treated to the eyes-rolling-back-in-the-head eruption. Wanna know what I learned from their girl-on-girl experiences? True intimacy can’t exist without eye contact.

Read more

Kseniya Simonova

0 EDITOR COMPLAINING

Kseniya Simonova


Pemenang Ukraine's Got Talent 2009, seorang performance artis dalam seni animasi pasir dan juga seorang Philanthropy iaitu seseorang yang cintakan keamanan dan sifat kemanusian. Dilahirkan pada  April 22, 1985 di Yevpatoria sebuah pekan kecil di Ukraine.


Menerima banyak anugerah pada tahun 2009 dan 2010. Idea untuk melakukan persembahan animasi pasir ini tercetus dari suaminya iaitu Igor. Untuk permulaan Kseniya cuba mencari medium yang sesuai iaitu pasir yang bersesuai untuk melakukan animasi tu. Daripada pasir pantai hingga ke pasir sungai, semua yang tak memberi kesan memuaskan hingga pada suatu hari Igor menjumpai maklumat yang dikehendakinya di dalam internet iaitu sekumpulan Geologist menjual pasir dari jenis gunung berapi dengan dengan harga yang sangat mahal. Untuk mencapai matlamat mereka, Igor telah menjual semua lukisannya hanya untuk membeli 3kg pasir yang diambil dari gunung berapi.


Akhirnya Kseniya Simonova mula berlatih melukis menggunakan pasir didalam bilik kecil dan gelap di rumah sewanya. Agak susah untuk berlatih hinggakan dia hampir berputus asa di hari ketiga. Secara fizikalnya memang susah sebab dia perlu berdiri dengan lama untuk menyiapkan lukisan pasir tersebut. Ksenyia berlatih pada waktu malam semalam 3 bulan. Di siang hari dia menjadi ibu dan menjalankan kewajipanya sebagai surirumah dan pada pukul 10 malam hingga 4 pagi, dia akan berlatih dengan lukisan pasirnya. Untuk merealisasikan lukisan tersebut, dia perlu fokus pada gambaran yang hendak dilukiskan di atas pasir.

FootNote ~ Agak-agak berapa harga sekilo pasir gunung berapi tu eh? Dah pernah survey?
Read more

Video Of The Day...Siapa Nick Vujicic?

0 EDITOR COMPLAINING

Mungkin ramai yang dah posting pasal Nick ni tapi saje aku nak share kat sini sebab tetiba aku teringat pasal video dia ni yang aku tengok kat laptop adik aku. Untuk yang tak tahu lagi tu, tengok n baca je yek. Memang best. Kalau jatuh tersungkur, bangun semula dan jangan mengalah.


Siapa Nick Vujicic?

Nick Vujicic dilahirkan pada  4 Disember 1982 di Brisbane, Australia dan kini berusia 28 tahun, beliau merupakan anak sulung kepada pasangan Dushka Vujicic, dan suami Pastor Boris Vujicic. Beliau adalah seorang penceramah, Motivater dan juga pengarah persatuan ' Life Without Limbs ' (orang kurang upaya / tanpa anggota)

Sewaktu kecilny Nick bharus berdepan dengan pelbagai kerenah rakan2 yang ada segeintir dari mereka suka membuli Nick, mengejek dan mencercanya. Kerana berasa kekurangan maka Nick selalu menyendiri dan akibat dari itu dia sering berasa kesunyian.Sering kali juga Nick bertanya pada ibu bapanya mengapa ia dilahirkan sedemikian, tidak seperti kanak2 lain, malah dia sering mempersoalkan, apakah hikmah disebalik kecacatannya?

Selepas tamat alam persekolahan Nick menyambung pembelajarannya di Griffith University di Logan, Australia dalam bidang perakaunan &Perancang  kewangan. Pada usianya 19 tahun Nick sudah mula menonjolkan dirinya di mata umum dan masyarakat sebagai pemberi semangat (motivater). Dia telah banyak merubah pandangan ribuan manusia tentang apa itu kehidupan. Bagi Nick setiap yang berlaku itu bersebab dan ia cuma bergantung pada kita bagaimana mahu melihat kehidupan itu sendiri dan dari sudut mana kita ingin menilai kehidupan kita.

Cuba bayangkan jika kita lahir tanpa tangan, tanpa kaki, rasanya kehidupan kita akan penuh dengan kemurungan, berbanding semangat yang ada dalam diri Nick Vujicic. Beliau sangat positive dalam kehidupan beliau. Bagi beliau tidak ada satu sebab yang menjadikannya perlu berasa rendah diri/ malu/takut/sedih/muram kerana itu beliau keluar dari semua itu dan tambil gah sehingga menjadi idola ribuan manusia di serata dunia.





FootNote ~ Tengok banyak kali memang sedih giler I Love Living Life. I Am Happy.
Read more

Video Of The Day

0 EDITOR COMPLAINING

Flying stunt ends in tragedy
Todd Green falls to his death after losing his grip performing a stunt during an air show at Selfridge Air National Guard Base in Harrison Township, Mich., Sunday, Aug. 21, 2011


Wingwalker Todd Green attempts …

Wingwalker Todd Green falls …

Wing walker Todd Green loses …

Wing walker Todd Green falls …

Wing walker Todd Green falls …

Wing walker Todd Green falls …


it is fate to die in that way,as a human we always remember when we're going to die and repent before it's to late.....Life is gods gift and not necessarily for stunts like this. There are many ways to achieve fame and fortunes. When you are healthy do some thing where you also enjoy or taste the fruits of your heroic shows.Our families may get large some of insurances (if insurances are covered for these ) or sympathies in absesence of us. Many nations are under economic crisis and people are dying for money, food, oil & In the middest of these why wealthy people want to spend money like this?  which are good for nothing. 


FootNote ~ Unfortunate day for him....Please Don't Try This at Home!!

Read more

Masashi Kishimoto rock!!

0 EDITOR COMPLAINING

Siapakah Masashi Kishimoto? Mesti korang tak kenal kan tapi kalau peminat jenis Kipas-Susah-Mati Manga jepun (Manga = komik, bukan buah mangga) mesti dah familiar sangat dengan nama ni kan? Ok untuk yang tak tahu ni aku cerita seba sedikit pasal Author cerita Naruto. Hehehe sebut Naruto je tahu yek

Naruto Author 'Masashi Kishimoto' Died In Tsunami?
Masashi Kishimoto dilahirkan pada 8 November 1974, adalah seorang artis manga jepun yang sangat terkenal dengan penerbitan watak kartun bersiri Naruto. Adik kembar dia pulak Seishi Kishimoto juga pon aritus manga untuk siri komik 666 Satan (O-Part Hunter) dan Blazer Drive. Dua daripada pembantunya juga iaitu Osamu Kajisa (Tatoo Hearts) dan Yuuichi Itakura (Hand's) juga telah berjaya berdasarkan kerja derang dengan manga Naruto ni
Influence 
Bila Kishimoto mencipta watak bersiri Naruto, dia banyak menkaji dan melihat karaktek watak-watak dalam komik lain dimana kat situ la dia cuba buat karakter watak Naruto ni seunik mungkin. Kiranya lain dari yang lain la. Selain itu jugak, dia banyak melihat dari hasil kerja Akira Toriyama iaitu komik bersiri Dragon Ball sebagai salah satu sumber inspirasi dimana Son Goku, watak protagonist dalam Dragon Ball adalah faktor utama dalam mencipta watak Uzumaki Naruto, watak yang penuh bertenaga dan berpesonaliti nakal. Apabila dia mencipta 3 watak untuk siri tersebut, Kishimoto turut mendapat ilham dari filem The Matrix iaitu salah satu filem kegemarannya dimana pakaian pada watak cerita Naruto itu sendiri ada di ambil dari filem tersebut. Dia juga mendapat idea dari Yoshihiro Togashi iaitu salah seorang dari penulis manga kegemaranya sementara watak Sasuke daripada Sanpei Shitaro dimana terdapat siri komik tersebut telah memberi inspirasi dalam membangunkan karakter Uchiha Sasuke

Apabila dia mula melakar dan melukis watak-watak tersebut, dia melakukanya dalam 5 langkah yang sangat konsisten iaitu concept and rough sketch, drafting, inking, shading, dan coloring. Langkah-langkah tersebut akan terus di ikuti apabila dia mula melukis didalam manga yang akan diterbitkan dan membuat ilustrasi warna yang selalu menghiasi penutup  tankōbon (istilah jepun yang bermaksud - independently appearing book) atau sesebuah buku yang lengkap dengan sendiri dan bukan sebahagian daripada siri (sama seperti monograf). Tak paham? hehe istilah yang kartunis manga jepun selalu guna. Kalau kartunis Malaysia, aku tak tahu ler. Sebagai contoh, Kishimoto yang selalu buat, dalam satu jilid manga atau satu siri manga yang dikeluarkan, kiranya ada satu bahagian manga tu berwarna, lebih kurang macam poster gitu dan ada yang tak berwarna, Itulah teknik yang di panggil tankobon.

Kat sini aku senaraikan hasil kerja beliau. Kalau korang nak cari ke download ke, boleh la google benda-benda ni semua dan kebanyakkan dari hasil kerja Masashi Kishimoto ni memang aku dah tengok sebab aku adalah Kipas-Susah-Mati Naruto yeahhh heheh 

Manga
Karakuri one-shot (1996, Hop Step Award winner, published in Hop Step Award Selection 18 ('95~'96) (1996), Akamaru Jump Winter (1997), and Naruto: The Official Premium Fanbook (2009))
Naruto pilot (1997, published in Akamaru Jump Summer (1997) and Naruto: The Official Fanbook (2002))
Karakuri (April 1998 – May 1998, serialized in Weekly Shōnen Jump)
Naruto (November 1999 – ongoing, serialized in Weekly Shōnen Jump)
Bench one-shot (October 2010, published in Weekly Shōnen Jump)

Guides
Naruto: First Official Data Book (BOOK Naruto Hiden: Rin no Sho Kyarakutā Ofisharu Dēta Book?, lit. "Naruto [Secret Book: Record of Confrontation] Character Official Data Book")
Naruto: The Official Fanbook (BOOK Naruto Hiden: Hyō no Sho Ofisharu Fan Book?, lit. "Naruto [Secret Book: Record of Warriors] Official Fan Book")
Naruto: Second Official Data Book (BOOK Naruto Hiden: Tō no Sho Kyarakutā Ofisharu Dēta Book?, lit. "Naruto [Secret Book: Record of Battle] Character Official Data Book")
Naruto: Third Official Data Book (BOOK Naruto Hiden: Sha no Sho Kyarakutā Ofisharu Dēta Book?, lit. "Naruto [Secret Book: Record of Someone] Character Official Data Book")
Naruto: The Official Premium Fanbook (BOOK Naruto Hiden: Kai no Sho Ofisharu Puremiamu Fan Book?, lit. "Naruto [Secret Book: Record of Everyone] Official Premium Fan Book")

Artbooks
The Art of Naruto: Uzumaki (岸本斉史画集 UZUMAKI Kishimoto Masashi Gashū: Uzumaki?, lit. "The Art of Masashi Kishimoto: Uzumaki")
Paint Jump: Art of Naruto (PAINT JUMP Art of NARUT)
The Art of Naruto: Naruto (NARUTO Naruto Irasuto-shū: Naruto?, lit. "Naruto Illustration Collection: Naruto")

Novels
Naruto: Tales of a Gutsy Ninja (Naruto: Dokonjō Ninden?) — 2010, illustrator
Naruto: Blood Prison (Naruto: Buraddo Purizun?) — 2011, illustrator

Other
Tekken 6 — 2009, guest character designer

Cute kan Hinata Hyuuga neh hihihih



Sape ni eh ? 
heheheh tengok tanda kat mata je tahu

Read more

Manusia...OOooOo Manusia...yang nama kawan.

0 EDITOR COMPLAINING

Perbezaan manusia dengan makluk lain kat atas muka bumi ni adalah akal sebab binatang tak mungkin boleh buat perangai macam manusia tapi manusia boleh berperangai macam binatang hatta fizikal tu memang macam manusia. Sama jugak dengan akal kita ni. Tuhan bagi akal ni sebab manusia tu sendiri adalah khalifah di bumi ciptaan tuhan ini.

aku memang kecewa sangat kalau perangai kawan-kawan ni sampai menyakitkan hati. Ada yang kita percaya tapi duk mengata kita kat belakang. Tak boleh ke kalau rasa tak betol tu, datang terus, cakap dengan aku? Kalau nak di ikutkan la kan, aku ni tak peduli sangat tapi urusan peribadi hidup aku pon sampai nak kena campur, aku tak campur pon pasal kehidupan peribadi ko. Nak berzina sampai mengandung ke, nak pegang anjing ke, nak merempat ke, ada ke aku kisah semua tu? Sendiri dah besar panjang akal tu dah boleh pikir yang mana baik, yang mana buruk tapi nape nak kena jaga kat tepi kain pelikat aku pulak?

Manusia ni akan sampai pada satu tahap dimana diri akan kembali kepada Allah. Ko nak jadi gitu pon tu antara ko dengan tuhan la. Jangan nanti sampai masa malaikat nak tarik nyawa, semua benda yang ko dah buat tu dah jadi flashback je depan mata. Nak macam tu? Bertaubat la yek selagi pintu taubat tu masih terbuka, selagi allah tak tutupkan pintu hati ko tu.

Bukan aku nak cakap aku ni baik, ko tu jahat, aku ni tak sempurna mana pon. Tapi tak patut la ko cakap gitu  kan? ada ke selama ni aku nak malukan ko ke ape? takde. So kalau ko baca ni, ko paham sendiri la yek. Taknak tegur aku pon takpe. Tak kisah. Bukan mati pon kalau takde kawan macam ko, bukan takleh hidup pon kalau tak berkawan.

Footnote ~ Segala yang buruk tu datang dari aku sendiri dan yang baik itu hanyalah dari Allah s.w.t



Read more

TLC ~ About Promise Me 2 For the Children of Rumah Aman

0 EDITOR COMPLAINING
Tahun ini Kempen TLC Promise Me akan membawakan 12 syarikat dan institusi untuk memenuhi 12 permintaan yang datang dari organisasi kebajikan dan Nuffnang adalah salah satu organisasi yang terbabit dalam kempen ini dimana Nuffnang akan membantu Rumah Aman dalam menganti dan membaiki sistem bekalan elektrik yang telah berusia hampir 15 tahun.


Rumah Aman ialah rumah anak-anak yatim yang terletak di Shah Alam dengan kemudahan yang lengkap untuk membantu anak-anak miskin, yatim piatu atau dari keluarga yang susah. Rumah ini beroperasi pada tahun 2005 dan menempatkan sebanyak 30 orang budak lelaki yang terdiri dari pelbagai peringkat umur. Mereka di berikan pelajaran, pakaian makanan dan tempat tinggal. Misi Rumah Aman ini adalah untuk memberi yang terbaik kepada anak-anak yatim tersebut dengan memberi layanan seperti ibubapa mereka sendiri.




Berikan Sumbangan Anda

- Online: Korang boleh buat derma via online banking to Maybank2U, dengan menandakan sebagai “Nuffnang TLC Promise Me S2”. Sumbangan akan dibuat terus ke Rumah Aman (Shah Alam),  bersama nombor akaun  562106720433 (Maybank). Cek juga boleh berkan kepada Nuffnang Sdn. Bhd. dan dialamatkan melalui alamat ini :12B5 & 12B6, Heritage House33 Jalan Yap Ah Shak 50300 Kuala Lumpur.

Sebarkan kepada kawan-kawan korang

- Kalau korang ingin membantu tapi dari segi lain jugak , boleh, korang blog je pasal Rumah Aman dan kempen TLC About The Promise Me 2 ini dah letakkan Banner kat bawah ni di blog korang.



Read more

Gorillaz Awesome!!

0 EDITOR COMPLAINING


[Image: red-gorillaz-logo.jpg]
Gorillaz adalah sebuah projek kumpulan muzik British  yang dicipta pada tahun 1998 oleh Damon Albarn dan Jamie Hewlett. Projek ini terdiri daripada muzik Gorillaz tu sendiri dan fiksyen alam semesta yang banyak  menggambarkan "band virtual" tetapi berpewatakan kartunBand ini terdiri daripada empat ahli animasi iaitu : 2D (lead vocalist, keyboard, dan melodica), Murdoc Niccals (bass guitar dan drum machine), Noodle (guitar, keyboard, dan occasional vocals) dan Russel Hobbs (drums dan percussion). Alam semesta fiksyen mereka boleh diterokai melalui laman web dan juga melalui video muzik kat Youtube, serta beberapa media lain, seperti kartun animasi pendek. Muzik derang ni datang dari  kerjasama antara pelbagai pemuzik lain seperti  Albarn dari kumpulan Blur yang menjadi penyumbang muzik utama. Gaya muzik mereka adalah dari campuran komposisi pelbagai genre muzik, dengan sejumlah besar pengaruh termasuk: dub, hip hop, alternative rock, electronic dan pop music.


Ahli Kumpulan



2-D
[Image: 2D-gorillaz-3037614-443-500.jpg]
Nama Sebenar: Stuart Pot 


Sebagai vokal utama dan bermain keyboard2D adalah nama samaran yang berasal dari bentuk rongga mata dia yang hitam hasil daripada kemalangan dengan kereta Murdoc.  Nama sebenar 2-D adalah Stuart Tusspot, (Dalam cerita Rise of The Ogre, bapanya berkata "Sebenarnya nama asal saya adalah Tusspot, tetapi semasa kelahiran Stuart , dia telah memendekkan nama Tusspot kepada Pot. Tetapi namanya tetap Tusspots ") bila dipendekkan kepada bunyi Pot (bunyi seperti bodoh/Stupid atau Stu-Pot) dan di anggap sebagai satu lawak jenaka oleh orang lain.

Murdoc Niccals

[Image: murdoc-300x299.jpg]
Nama Sebenar : Murdoc Alphonce Faust Niccals
Seorang pemain gitar bass dan jugak menganggap dirinya sebagai ketua kumpulan.
Untuk bass dan suara disumbangkan oleh Phil Cornwell. Dikatakan bahawa Murdoc  telah dibuang di depan pintu rumah bapanya dan di peringkat awal zaman kanak-kanak yang sangat sadis. Telah dikatakan bahawa perangai Murdoc disebabkan oleh kisah silamnya yang selalu didera dan zaman kanak-kanak yang gelap. Didalam Rise of the Ogre ,  ramai yang tahu siapa ayah dia tapi tak ramai yang tahu pasal ibunya . Sebastian Jacob Niccals ("atau Jacob Sebastian Niccals, bergantung kepada siapa yang tanya") telah mabuk dan menyakiti seorang lelaki yang sering mendera dan mengeksploitasi anak-anaknya. Murdoc sering dipaksa untuk mengambil bahagian di dalam kelab malam dimana bakatnya telah menonjol kat situ dan digunakan semata-mata untuk memperolehi arak untuk bapanya(Murdoc menyanyi lagu "I've Got No Strings" dari cerita
 Pinocchio,). 

Noodle

[Image: Noodle-gorillaz-10651545-440-460.jpg]

Kadang-kadang bermain gitar dan juga sebagai penyanyi latar untuk kumpulannya.
Pada umur 10 tahun, Noodle tiba di depan pintu Murdoc dalam kotak FedEx, sebagai tindak balas serta-merta untuk memberi jawapan kepada iklan Gorillaz yang memerlukan seorang pemain gitar. Langsung tak berapa pandai bercakap dalam Bahasa Inggeris kecuali perkataan "Noodle", dan dari situlah dia mendapat nama samarannya. Terus menetap di  England dengan Gorillaz, dan telah diterima sebagai anggota keempat band ini.


Russel

[Image: russel_hobbs.jpg]
Nama Sebenar : Russel Hobbs
Seorang pemain Drum dalam kumpulan Gorillaz, Dilahirkan di Brooklyn, New York, pada 3 Jun 1975,
  Russel Hobbs merupakan seorang kanak-kanak yang baik dalam tutur-kata,bertimbang rasa dan menghormati orang lain. Pada mulanya, Russel bersekolah di  Xavier School For Gifted Youngsters(X-Men), tetapi telah dihentikan bersekolah di situ  secara paksa apabila disumpah oleh beberapa pelajar lain dan sebagai hasilnya Russel telah memiliki roh jahat didalam tubuhnya. Setelah roh jahat diusir,dia telah berada dalam keadaan koma selama 4 tahun, di mana pada masa itu seorang lelaki yang dikenali sebagai  Father Merrin telah menghalau roh jahat yang memasuki badan Russel. Keran tidak dapat lagi kembali ke Sekolah Xavier, Russel telah dihantar ke sebuah sekolah di Brooklyn, di mana ramai pelajar yang mengamalkan budaya dan muzik hip hop.  Terdapat satu kejadian yang pelik tetapi ganas yang telah melibatkan tembak menembak dimana  kejadian ini telah membunuh kesemua kawan-kawannya dari Brooklyn High School di New York City . Berikutan kejadian tembak menembak itu , kebanyakan roh semua kawan-kawan Russel telah masuk ke dalam badannya. Roh yang paling terkenal ialah salah seorang rakan Russel sendiri iaitu, Del, di lakon suarakan oleh Del Tha FunkeeHomosapien. Del muncul sebagai hantu biru, dan memainkan rentak rap didalam klip video  "Clint Eastwood" dan "Rock House." 
Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here