THE COCOON ™: Jun 23, 2010
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

23 June 2010

STATEMENT DARI BINI SEPUPU AKU YANG KURANG AJAR

0 EDITOR COMPLAINING

Wahida Ibrahim Eimanz


Alhamdulillah, walau byk dugaan yg menimpa, azrul tetap dpt melaksanakan tjawabnya sbg abg sulung. Iman msuk wad, aku dah tntu kna jaga iman di wad. Dgn masalh kewangan (iyalah,dh tentu blum gaji, msuk wad pun byk pkai duit gak...) mujur ptptn emergency ada utk bntu alyn byr yuran sebanyak RM1570. trima kasih juga pada emak yg byk membantu alyn menyediakan apa yg perlu... mengalahkan saudara mara sendiri.. Emak betul2 care pada alyn. Aku juga walau hanya akk ipar bila tgok keadaan alyn mcm ni, aku pun turut tumpang sedih...xpe,aku harap alyn jadikan semua ini satu cabaran utknya lebih bersemangat belajar dan aku takkkan putus2 menasihati dia spt adikku sendiri. Walau kami blum rapat sgt,(msh dlm proses mengenali hati budi msg2)..namun akal waras ku menyatakan yg "hari ini hari dia ssh, mgkin akn dtg kami pula yg ssh, dan tika itu kita pun x tahu hamba Allah mana yg sudi menolong".. sesungguhnya nikmat hidup ini bukan selamanya milik kita..

Kadangkala kita mengharapkan org yg mempunyai pertalian darah dgn kita utk kita sandarkan sdikit pertolongan blum tentu ble mereka akn memberikan pertolongan... Sekurgnya Azrul dan azrie masih ada mama tika mereka mlangkah ke ipta tp alyn dan awe? mereka perlukan sokongan moral utk bgkit meneruskan lgkah utk masa depan mereka. Aku harap alyn kuat semangat dan tetap bersandar pada Azrul sbg abg yg cukup2 bertanggungjawab walau kekurangan dr segi kewangan.. xpe, rezeki utk golongan as-sabil (org yg menuntut ilmu) sntiasa ada,insyaAllah.. 
 
 
 
klu btl nk menolong nape masa blk klantan ari 2 xbw skali buku agrobank????nape nk create cite ckp buku xbw,padahal ms 2 mmg dh niat nk jumpe alin kt klantan..cite pasal alin nk sambung blajar kt poli bukan cite baru tp dh lama & dah basi..cite ni dah diwar2kan pd semua family sblm alin hbs plkn lg...tp pe dh jd skrg?bl alin tanya ttg buku ... See Moreagrobank,nape ada yg xjwb msg n kol...dh lama bru jwb...(mybe takut azrul mkn duit alin kan...???btl kan???)nape bl dh tggal lg 1 hari alin nk dftar bru nk bg bntuan buku agrobank?,umi ada offer suruh guna duit abh dl RM1000 ms umi call alin masa umi ada kt kg..tp bl alin call back & msg...langsung xde jwpn..mustahilla xde credit.offer 2 smpai skrg xde jwpn...klu xdpt tlg jgn bg harapan kt bdk2..klu xde buku agrobank atau ptptn RM1500 2 pn,azrul xkisah.azrul tau mcmne nk cari duit...ssh senang biar kami adik beradik yg tanggung..watpe anta buku agrobank 2?tuk ape sbnarnya?pe motif nie?nk tunjuk simpati?thanks sb simpati pd ank2 yatim...tp syg dh terlambat..1 lg nk ckp...angah klu xtau cite jgn cb2 nk ckp bkn2.kami yg rasa saat genting alin nk masuk poli..harapkan saudara tp org lain yg tolong...btl la pe yg arwah mama ckp dl.saudara ada bl kita senang bkn masa kita ssh...thanks atas pertolongan yg diberi sepanjang alin nk masuk poli ni...
 
Read more

kerja kerja

0 EDITOR COMPLAINING
salam


dah brape hari agaknya aku tak update blog ni. sebuk dengan farmville, pastu layan bola lagi. hahah walaupun tak tengok live tapi tetap leh layan bola kat tenet ni.

kebelakangan ni kerja aku tak melambak-lambak sangat tapi boleh la buat aku sibuk jugak. nak lepak kejap pon dah takleh sebab bos aku baru balik dari bercuti. hehehe best nampak bercuti kat luar eh. heheh aku pon nak bercuti gak ler. tapi nak bercuti tido kat umah ... lagi best. badan tak penat, duit tak banyak kuar gak kan hehehehe...

aku dah brape hari ni tak cukup tido. asyik duk tertido depan pc je. hahaha... ingat nak lepak jap tapi sedar-sedar je dah pagi. hahahhaa adoi...
Read more

tak sedar diri

0 EDITOR COMPLAINING
salam

hari ni aku hangin sangat ler sebab adik aku bagi tahu pasal sepupu aku yang yang tak tahu nak kenang budi. lepas pe yang orang tua aku buat kat dia. aku paham dia skang anak yatim piatu. tapi dia boleh cakap lak kat mak bapak aku camtu. orang tua aku ni nak jaga kebajikan adik-adik dia, tapi dia pulak yang menghabiskan duit amanah adik-adik dia. aku kesian dengan adik beradik dia. nasib baik la ada adik dia yang boleh di harap, tolong jaga duit tu sebagai amanah bila adik-adik yang kecik dah besar. tapi dia tak nampak la kesusahan semua tu. aku dapat tahu dia guna duit tu untuk kemewahan dia laki bini. dah tu bini dia boleh pulak campur tangan. brape lama la dia kenal sepupu aku tu.. aku ni sepupu dia kenal lagi lama dari dia tapi dia pulak yang pandai cakap.

ada pulak dan ada ke patut boleh posting semua tu kat facebook. ingat dia sorang la ada facebook, sedara mara ada la dalam facebook. tak malu ke ko bukak pekung kat dada macam ni. aku pelik pelik sangat.. frust pon ada. dah la dia cakap macam tu. kalau ko rasa family aku ni takleh nak tolong ko, cakap la direct. jumpa face to face. bapak aku boleh leh bagi duit kat adik ko tu untuk sambung belajar tapi masalahnya bapak aku dah cakap, kalau ko nak, ko kena datang sendiri jumpa dan cakap dengan dial. tak payah nak msg2 je. ni pasal duit ribu, bulah singgit dua. nak mintak tolong orang tapi bukan nak jumpa n cakap elok-elok. bila ayah aku nak jumpa dia, boleh pulak dia mengelak. dalam facebook ko berani la cakap. jumpe tengok, ko taknak pulak. ntah manusia tak kenang budi jenis pe pon aku tak tahu la.

tadi terus adik dia call aku citer suma benda yang patut. 16 ribu duit yang abg dia pegang, terus lenyap macam tu je. tak pelik ke? dia tak pikir ke adik-adik dia nanti besar nak guna duit tu untuk belajar, nak guna untuk kawen ke. ada ke dia pikir macma tu?

sepupu aku ni aku dah tahu dia ni macam dah lost, suka benda-benda mewah walaupun dia tahu dia tak mampu nak semua tu. tapi tak patut la dia buat macam ni. kite ni kalau tak tahu pe-pe jangan pandai cakap. kang tak pasal-pasal dapat gelaran bodo je.
Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here