THE COCOON ™: Apr 3, 2009
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

03 April 2009

Hanazakari No Kimitachi E

0 EDITOR COMPLAINING

assalammualaikum wbt....


selamat malam.. dah maghrib. tapi aku duk melayan lagik citer jepon nih... tajuknya seperti diatas...er.. maksudnya.. aku dah lupa. hahhaa... ada banyak ikhitbar yang kita leh amik la.. aku je ckap macam tu kalau korang ada tengok , tak tahu la kan. betol tak? heheh.. cube la korang bayangkan kalau sorg pompuan nyamar jadik lelaki , masuk ke sekolah lelaki semata-mata nak cuba sedarkan seseorang dan bagi semangat kat seseorang supaya dia kembali buat sesuatu untuk kejayaan dia sendiri. so pendapat macam mana? cuma pe yg agak negatif kat sini ialah ada sebahagian citer nih kalau setiap pertandingan macam pertandingan menari.. mesti la ada pompuan kan.. nih yang laki pon nak jadi pompuan... pe yang aku nak tegaskan kat sini..muka jantan jepon memang jambu... haha tapi bila dress up macam pompuan.. dah nampak macam pompuan la..hahahha.. adeh..


yang penting skali budaya nak meniru sket jadi macam pompuan, jadi gay dan sebagainya la. bagi aku itu yang tak patut kita ikut atau contohi dan kalau dari segi positif yang kita leh leh lihat, setiap cerita mana skali pon mesti ada pegangannya sendiri.macam cerita yang aku tengok nih... pe yang aku dapat amik ikhtibar ialah.. semangat setia kawan, walau kawan kita terpaksa menipu untuk kebaikan kita sendiri.. lihat setiap perkara itu dari segi positif.. buka fikiran dan kembangankan ke arah yang baik..semangat setiakawan dan saling percaya.. tu yang dapat kita tahu di balik makna yang tersirat tu.
tapi ada part lak tersentuh aku nih... hahah... Kesian je tengok muka ayah Sano yang baru kuar hospital, dan nak naik teksi... dalam banyak-banyak part dalam drama tu... part tu je yang wat aku rasa cam touching... hahaha.....macam.. bila aku tgk muka ayah Sano nak naik teksi tu.. ya allah.. serius macam kesian...adeh... merepek lak aku nih kan.. haha tapi tu la hakikat...
aku ada ingat satu peristiwa sewaktu aku kat Sungai Petani, Kedah. waktu tu aku masih belajar, baru abis kelas aku dengan kengkawan lepak kat satu warung sambil makan nasi lemak. tetiba nampak sorang pakcik tu duk lepak tepi warung tu. kesian aku tengok.. seterusnya? tak payah la aku cakap.. sebaik-baiknya korang yang patut pikir pe tindakan korang bila melalui situasi macam tu kan....
sok aku kije lak.. adehh.. kije ganti lak tu.. hari sabtu lak. redha je la... jangan jadi poyo.. orang lain pon cintakkan allah gak.. tgk je macam para wali-wali allah... takde la nak tunjuk, nak poyo, berzikir pon nak bagitahu orang, nak baca quran pon nak bagitahu orang? dengar lagu nasyid pon nak bagitahu orang? tak tahu aku nak cakap. rasa kecintaan tu wujud pada allah skali pon bukan tu cara kita menunjukkan ketakwaan dan tawadduk... aku cuma luahkan pendapat aku... nak sebut nama pon..rasanya tak payah la...
akhir kata, itu sahaja yang aku nak sebut untuk setakat nih. ada pendapat? pandangan? sudi sudikanlah berkongsi dengan menghantar sebarang komen atau pendapat... melalui email an sebagainya...heheh
sekian..
wassalam..
Read more

Ahlan Wahsahlam...

0 EDITOR COMPLAINING
assalammualaikum wbt..

Hari jumaat, penghulu segala hari dan hari yang penuh keberkatan dimana semua umat islam didunia akan berkumpul untuk solat jumaat.

hari ni gak aku tak pegi kije. patut aku bagitahu ke tak.. haha.. tak payah ar. segan ar aku nak bagitahu sebab tapi kalau bebudak opis aku nih.. derang dah agak dah kalau jumaat mesti aku tak datang kije. dah macam pola la.. setiap jumaat nak ponteng je aku nih.. tapi minggu lepas aku datang kije gak.

dah agak buhsan gak nih... hahah... tapi tu la.. sebab aku tak datang kije pon pasal personal matters, maksudnya takleh nak bagitahu la pe masalah aku nih kan. arghh.. buhsan buhsan buhsan... tido ar dulu
Read more

Asal Usul Bliss Wallpaper dalam windows XP

0 EDITOR COMPLAINING
Dulu aku ada baca kat satu email nih, entah sape yang anta aku, kalau tak silap pasal gamba-gambar terbaik. nih aku cari balik dan dapat kat wikipedia. tak tahu betol ke tak tapi memang aku betol-betol kagum dengan gamba nih, lagi pon semua ni bergantung pada pendapat masing-masing.


Bliss (image)
From Wikipedia, the free encyclopedia




Bliss as seen in a typical Windows XP desktop.
The same location as of November 2006.Bliss is the name of a BMP image produced from a photograph of a landscape in Sonoma County, California, southeast of Sonoma Valley near the site of the old Clover Stornetta Inc. Dairy and Babe's Burgers and Franks. It is so named because it contains rolling green hills and a blue sky with stratocumulus and cirrus clouds. The image is used as the default computer wallpaper for the "Luna" theme, which is included with Microsoft Windows XP.

The photograph was taken by the professional photographer Charles O'Rear, a resident of St. Helena, Napa County, for digital-design company HighTurn. O'Rear has also taken photographs for Bill Gates' private Seattle stock photography company Corbis and Napa Valley photographs for the May 1979 National Geographic Magazine article Napa, Valley of the Vine. Although O'Rear's focus was on photographing winemaking in the Napa Valley, the hill in Bliss didn't have grapevines when the photograph was being taken in the late 1990s. The photograph was taken aside the highway 12/121, and by a hand held view camera. The approximate location is 3028 Fremont Dr. (Sonoma Hwy.), Sonoma, CA.

O'Rear's photograph inspired Windows XP's US$ 200 million advertising campaign Yes you can., by the San Francisco division of New York City advertising company McCann-Erickson. The campaign was launched on TV on ABC during one of ABC Sports's Monday Night Football. The TV commercials included Madonna's Ray of Light song, whose TV rights cost Microsoft about $14 million.

In November 2006, artist collaboration Goldin+Senneby visited the site in Sonoma Valley where the Bliss image was taken, re-photographing the same view ten years later. Their work AfterMicrosoft was first shown in the exhibition "Paris was Yesterday" at gallery La Vitrine in April 2007 and has later been exhibited at Galeria Vermelho, São Paulo, and 300m3 in Gothenburg.



In February 2007, in the collective exhibition Accrochage Vaud 2007 at Espace Arlaud in Lausanne, Sébastien Mettraux, a Swiss artist showed a photograph titled "Colline verdoyante", d'après Bill Gates, 2006, translated as "Bliss, after Bill Gates, 2006".Mettraux, who lives and works near the Vallée de Joux, explained that it was taken in Les Esserts-de-Rives, Switzerland.

Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here