THE COCOON ™: Dec 22, 2011
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

22 December 2011

DiGi iPhone 4SURE I DO 1ST

0 EDITOR COMPLAINING

Are you kidding me? First thing come and across in my mind if i got the iPhone 4s, i will hug the phone just like a pillow and of course i will put he iPhone and lay it next to my pillow, see the phone blinking and shining at night, glowing in the dark and not to forget, having a chat with Siri. Why? From the bottom of my heart, i really want this phone. Indeed. Can't describe it and i try my best to picture it for you imagine. But... it still can't describe how i really want it bad.



Cute and beautiful ?Yeah i'm thinking in the same ways too. Hug, hold and argh.. don't know what to say if the iPhone really got in my hand, for REAL?. Maybe i'm gonna hold it just like that. Hold it and squeeze it? Oh man, what am i thinking? Really obsess and really make me addicted with the Apple product and i just install the iTunes, Safari and Quicktime Player for no reason. Just imagine if i have the iPhone , i guess.

iPhone 4s can turn my work station from this

INTO

A small scale  many function all in one, handheld workstation

The Benefit to me? It don't use too much energy consumption, handheld size or pocket size and new feature, Siri and iCloud. Store anywhere and take it anywhere and anytime. Really suitable for me if i can afford it but in this, i really hope and i will do what as i vow if i get the iPhone 4s. What is i vow? i will tell you if iSure Win iPhone 4S!

Read more

DiGi iPhone 4SURE SIRI ANSWERS

0 EDITOR COMPLAINING
Why Siri and DiGi are your best companions ?

Before this, we only got Yellow Fellow from Digi to follow us, wink! wink!, of course for better coverage and many more right? The one and only companion. When Digi want to have the iPhone 4s as a new medium in communication technology, which will give a double surprise and double the prosperous joy, you know why? That because, we gonna have a two buddies, SIRI and Yellow Fellow. When we need help and need someone so chat about or ask something, we just ask SIRI and after that, SIRI with use Yellow Fellow to interact with the knowledge of the Data Plan to find a suitable answer to give to the SIRI and pass it on to you. See the chemistry? Oh.. i see it indeed.


siri pro life  BEING FRIEND 

Siri on iPhone 4S lets you use your voice to send messages, schedule meetings, place phone calls, and more. Ask Siri to do things just by talking the way you talk. Siri understands what you say, knows what you mean, and even talks back. Siri is so easy to use and does so much, you’ll keep finding more and more ways to use it and that is why Siri need the Yellow Fellow for a guidance. If you still wondering about how Siri work, just jump HERE and the Yellow Fellow guy HERE. Just choose which one Yellow Fellow do you want 88, 138 or 238? The most cheaper plan so far. Chill out.


And now, when you think you are forever alone with iPhone 4s and while have a Digi Smart Plan, think twice because, these 2 buddies, gonna accompany you when you need, almost at the time. Smile.
Read more

The Hobbit: An Unexpected Journey

0 EDITOR COMPLAINING

Ok. Bagi peminat trilogi The Lor Of The Ring, hasik kerja Peter Jackson dan penulisan  J.R.R.Tolkien, dan aku sendiri memang akui minat dan addict dengan benda-benda TRILOGY ni akan ada movie yang baru keluar iaitu The Hobbit : An Unexpected Journey. Sebenarnya aku tak expect pon derang akan buat pasal Bilbo Baggin, iaitu orang yang ada pertalian darah dengan Frodo Baggins. Apa yang aku ingat nak sangat derang buat pasal Smeagol, iaitu si Gollum yang suka sebut "My Precious.. My Precious" tapi sayangnya, bukan la pulak kan. 
GAMBAR SEBELUM ADDICT DENGAN THE RING

GAMBAR SELEPAS KESAN ADDICTED SANGAT DENGAN THE RING

Teruk benor addicted dengan The Ring sampai jadi gitu. Kalau yang kurus macam aku ni dapat cincin macam tu rasanya aku dah tinggal rangka la kot sebab yang berisi jadi kurus gitu, yang kurus semestinya jadi rangka. Untuk yang berisi dan ada niat nak kurus, maybe korang leh cuba cara Smeagol ni yang menguruskan badan dengan hanya menjaga cincin. Terbaik kan kan?


Ulasan aku mengenai The Hobbit ni, kita cumalah dibawak ke alam Middle Earth gak tapi lebih berkisar pada Bilbo Baggin, suasana Shire iaitu perkampungan Hobbit yang dibawa lebih mendalam. Kalau secara kasarnya, waktu The Lord OF The Rings, takde pon dibagitahu secara detail sangat kan pasal cincin, pasal hobbit ni tapi kali ni Peter Jackson bawakkan macam mana peperangan epik diantara manusia, dwarf, pari-pari hutan, pari-pari sungai dan segala macam mak nenek makhluk yang korang tak tahu ni boleh bermula. Mungkin dah jadi trend sekarang buat filem kat luar negara iaitu permulaaan sesebuah kisah tu dibuat kemudian. 

Contoh yang aku dapat tengok macam filem epik trilogi lain iaitu Star Wars dimana episod III, IV, X yang keluar dulu kan? lepas tu barulah keluar episod I, II, III. Korang ada perasan tak? ke tak paham lagi ni? macam contoh yang lain, dulu kita ada filem Batman, Batman Return, Batman and Robin, tapi 2 tahun ni filem yang keluar, Batman Begin, The Dark Knight dan The Dark Knight Rises, dimana ketiga-tiga filem ni memang menerangkan tentang macam mana Bruce Wayne ni nak jadi Batman? Apa yang boleh buat dia nak jadi superhero walaupun dia takde kuasa? see...? Sebelum ni kita tahu dia anak jutawan, duit banyak berkoyan-koyan, mak bapak mati kena bunuh. Tu je kan? kan kan kan? Apa pon, jom saksikan trailer The Hobbit.


FootNote ~ Aku dah merapu banyak lak hahaha tapi pepon aku bagi 3 daripada 5 bintang. Layannn
Read more

Clash Of The Titans To Wrath Of The Titans

0 EDITOR COMPLAINING

Clash of the Titans Poster


Korang dah tengok Clash Of The Titans? boleh tahan best gak kan bila demigod Perseus dapat tahu dia separuh manusia separuh dewa atau orang panggil DEMIGOD yang cuba menyelamatkan manusia daripada dibinasakan oleh Kraken iaitu makhluk mistik kepunyaan Hades adik kepada Zeus tapi tu bukanlah penamat kepada segala galanya, ia adalah permulaan kepada perang yang lebih besar.

Wrath of the Titans Poster


Kali ni pengembaraan Perseus adalah untuk menyelamatkan Zeus iaitu ayahnya dimana Zeus telah berada di Underworld setelah di khianati oleh Ares iaitu anak Zeus dan Hades iaitu adik Zeus. Kiranya adik beradik tiri Perseus la ni cuma bezanya Ares ni dah pangkat dewa. Tapi kalau tak silap aku Hades dah dihantar ke Underworld oleh Perseus, camne dia ada balik eh? oh ok.. Hades dewa n dewa ni takleh mati la eh? gitu? ok apa-apa je lah.

Apa yang aku expect? kalau tengok dari video trailer, dulu Perseus atau Percy Jackson dalam versi moden, dia lawan Medusa dan Kraken. Tapi kali ni banyak pulak yang keluar. Apakebenda Titans ni? Sebenarnya ada banyak versi maksud TITANS kalau korang google, antaranya, TITANS yang bermaksud Titanic atau gigantic, sesuatu yang besar. Kalau nak diikutkan dari segi Greek mythology , TITANS ni dari golongan dewa gak yang dikatakan menjaga syurga yang mengikut dari segi kefahaman Greek tu sendiri. Golongan ni telah dikalahkan dan dibuang oleh Zeus selepas perang antara dewa yang terdahulu iaitu Titanomancy. Golongan dewa yang besar atau giant. Sebab tu dapat nama Titans. Semestinya dalam kategori spesis hudoh. So... Yang hudoh lawan yang cantik dan hensem, semestinya nak yang hensem-hensem je menang. hahahah Jom kita tengok preview, dan korang boleh kemukakan pendapat sendiri. Best gak ni kan cite ni. 


FootNote ~ Aku bagi 4 daripada 5 bintang. Nak wat camne, memang aku suka filem epik macam ni.

Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here