THE COCOON ™: May 23, 2008
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

23 May 2008

life will never getting better

0 EDITOR COMPLAINING
erm... pe yang aku nak tulis. mcm banyak idea tapi aku tak tahu nak mula mcm mana kan.
hidup ni kdg2 bosan dansibuk dgn semua urusan. setiap org, ada masalah masing-masing, tak terkecuali aku. hidup pun kena hadapi masalah, mati pun kena hadapi gak.


banyak benda aku nak kena pikir skang berbanding dulu. kena wat banayk keputusan pastu kena lak wat pilihan terbaik dari pilihan-pilihan yang aku ada. ingat senang ke nak wat pilihan? bukan macam ujian UPSR, SPM.. huhuhuh..
pe yang aku tahu, setiap pilihan yang aku buat akan mempengaruhi setiap tindakan aku. tol tak. best gak skali sekala meraban sowang dlam blog ni. sekurang-kurangnya, kalau xde tempat aku nak lepaskan keluhan pun, kat sini pun jadi la.. hehehe..
Read more

Dengan menggunakan jari sahaja

0 EDITOR COMPLAINING
Ada sepasang suami isteri yang dah lama kawin...Si laki ni ada satu tabiat buruk iaitu setiap kali bangun tidur mesti dia kentut, kentut puaka gitu sebab bunyi dia menggegarkan bilik tidur dan baunya ya rabbi tak leh nak cerita nanti pembaca muntah pulak...

Si bini ni memang sokmo komplen pasal kentut tue dan banyak kali termuntah
sebab tak tahan...tapi si laki dengan muka penuh selamba menjelaskan, kentut
tu perkara semulajadi yang baik untuk kesihatan... Satu hari si bini yang
dah lama tak tahan perangai si laki berkata, " satu hari nanti awak kentut
bukan sahaja angin yang keluar...semua isi perut awak pun akan keluar sama,
masa tu baru padan muka awak...", si laki cuma sengih jer.

Hari raya korban pun tiba...keluarga tersebut banyak dapat daging dan dalam
banyak2 bungkusan tue ada perut lembu, hati, paru-paru... maka timbullah idea
si bini nak pek! ena laki dia...Masa laki dia tengah seronok tido dia telah
longgokan perut lembu yang berjela2 betul2 kat bontot laki dia, lepas tu
dia pun ke dapur untuk menunggu aksi seterusnya.. .

Dipendekkan cerita...maka laki dia dia pun bangun dan macam rutine biasa dia
melepaskan das das kentutnya yang maha dahsyat bunyinya dan maha busuk
baunya....si bini tunggu dengan penuh khusyuk...Dari dalam bilik tido
terdengar suara laki dia terjerit sakan, histeria gitu...sibini
tertonggeng tonggeng dan guling2 ketawa...20 minit pastu si laki pun
kedapur untuk sarapan...si bini pun buat donno dan control macho..."masin
betullah mulut awak...habis tali perut saya terkeluar macam yang awak cakap
hari tue"....Kata laki dia bersungguh-sungguh. .. "Habis tue abang buat
macam mana?" tanya si bini sambil control suara dan perut yang nak pecah
sebab nak ketawa..."nasib baik abang tak panic...abang
terus ke bilik air, dan sekarang dah settle..."
"abang buat macam mana?" Tanya si bini agak suspend.
"Dengan menggunakan jari sahaja abang berjaya memasukkan balik semua isi perut abang tadi...tak payah susah2
pegi hospital untuk operation"...
Si bini terdiam kaku...
Read more

Koga san : Gambette Kudasai

0 EDITOR COMPLAINING
ni lak aku nyer boss, Mr Koga-san. kuat tol dia tiup belon. hehehh.. tapi tiup bukan nak bagi pecah. tgk sape yg lebih besor tiup.. hahahaha

ni sume rakan sekerja aku la. tapi tu la aku x dapat pegi sebab ada masalah yg tak dapat di elakkan. best je aku tgk.
Read more

Life Book part tak tahu

0 EDITOR COMPLAINING
assalammualikum wbt..

pagi tadi aku bangun awal. ada gak dlm pukul 6, tapi bangun je awal, badan x bergerak pun dari katil. dalam pukul 6.15 gitu baru bangun ank g mandi. ntah kenapa tiap2 kali bangun pagi je mest dahaga sgt2. selalu la gitu.

dah brape hari aku kurangkan merokok. dah x isap sekerap dulu lagi. pastu dah banyak gak aku tinggalkan kaffein, dah ta minum kopi, nescafe. tapi kadang2 gak pekena ali cafe. hehehe.


semalam ada 2 org new member baru masuk. tapi engineer la. pompuan dua2. cina dan melayu. tempat aku ni kurang skit laki. banyak je pompuan take over. hehehe.. baru tahu mcm mana rasa kan. bagi aku ok la sebab pengalaman baru. jarang dapat suasana kerja mcm ni. tempat kija aku sebelum ni pun kena berjumpa dgn orang ramai. kira ok la sket kalau bab2 komunikasi nih.

pastu aku kerja kuat sket seblum ni, jalan kehulu kehilir, kejap g stor, kejap g office, kejap g selling floor. pendek kata, x duduk setempat la. hehehe.. org lain nampak cam ngular lak. tapi takk. aku wat kija sebenarnya..

hehehe
Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

Loading...

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here