THE COCOON ™: Aug 30, 2011
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

30 August 2011

Apple iPhone 5 delayed until late Octobe

0 EDITOR COMPLAINING

Uh oh. Up until now, the tradition has been for Steve Jobs to take the stage and launch a new version of the popular iPhone every June. This year, it looked like the next iteration — which could be called the iPhone 4S or the iPhone 5 — would get pushed until September. Now, it’s looking like anyone waiting will have to keep waiting until some time in October.
This comes by way of AllThingsD.com, a tech blog that falls under the News Corp. umbrella… and you know how good those guys are at digging through voicemails their sources to get at the heart of a matter. This is in stark contrast to most other reports that are saying the next iPhone will be released in September, just in time for the back to school rush. The increase in staff seemed to support that notion too.
As far as the rest of the rumors go, they’re all over the map. Some say that Apple will stick with the current 3.5-inch Retina Display. Others say it’ll get bumped to 3.7-inches and others still are pointing toward a 4.0-inch display. We’ve seen all kinds of leaked cases that indicate major, minor, and no changes to the overall form factor and design. We’ve seen some with tapered shapes and others with the same block shape as the iPhone 4.  The most interesting of the recent iPhone 5 images from Gizmodo shows a mashup of the iPhone 3GS beveled edges with the unibody design of the iPhone 4; they’re so sure about it that Jesus Diaz has gone and made a bet.
And so, as is the case with all things Apple, we’re still in the relative dark about what to expect out of the iPhone 5. Steve, can you kindly put all these rumors to rest and just cross the stage in a black turtleneck sooner rather than later?
Read more

GRID Designs Next-Generation Subaru Impreza WRX STi

0 EDITOR COMPLAINING


For many years, the Subaru STi and the Mitsubishi EVO have battled one another not only in terms of style, but also in terms of rally race performance. There are some people out there who feel the Subaru WRX has gone soft, so maybe it’s time they brought the car back to its rugged and performance-oriented roots. At least, that’s what designer Lars “GRID” Martensson believes.


The current Subaru Impreza is decidedly more muted and understated than some previous editions of the rally-inspired vehicle, so the design from GRID brings the aggression back to the table. There are plenty of hard lines, an aggressively wide stance, and a mean set of angry headlights.


You’ll also notice that GRID’s take on the next Subaru Impreza WRX STi is a two-door vehicle, something that Subaru hasn’t done with its Impreza for quite a few years. From the back, I almost think that I see a meaner version of the Volvo C30. From the side, the front half is almost as hard-lined as a ’90s era Lambo.


However you decided to describe it, I think that the STi by Martensson is plenty of hotness and it’ll surely come packed with the performance to match. I hope the guys at Fuji Heavy Industries are paying attention. The sporting enthusiast market await your response.





newimpreza

FootNote ~ i love Subaru Cars
Read more

Jalan-jalan cari pasal

0 EDITOR COMPLAINING
Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua reader yang menyambut hari kemenangan.
Pukul 7:00 pagi
Siapkan diri untuk bersolat sunat aidilfitri, muka memang mengantok sebab dari semalam memang tak boleh nak tido. Mungkin sebab tak dapat balik kampung kot pastu duk pikir nak watpe je hari ni. Pilih baju kat almari, amik 2 pasang bawak keluar. Satu untuk solat, satu lagi untuk pegi jalan-jalan. Baju Melayu yang tahun lepas pon ada lagi dan tak pakai lagi. Kira baju baru la tu. Tak payah nak pikir beli baju baru dah. Lagi pon tahun lepas umie ada bagi Baju Melayu dengan kain untuk buat Baju Melayu. Yang kain tu lambat siap, tu yang tak sempat nak rasmi tahun lepas. Dapat gak rasmi tahun ni.
Pukul 8:15 pagi
Enjin kereta dah panas duduk kejap goreng nugget dan buat air kopi. Alas perut dulu dengan apa yang patut kemudian terus gerak ke Surau yang berdekatan untuk menunaikan kewajipan.
Pukul 9:30 pagi
Sampai kat rumah terus siap apa yang patut, sambil merehatkan diri pastu plan nak pegi mana jap lagi. Terpikir pulak kereta lupa nak basuh, minyak kereta pon takde sangat. Jap lagi kuar topup minyak kereta. Esok kot baru basuh kereta. Siap-siap terus gerak pegi jalan-jalan cari pasal.

Pukul 5:00 petang
Hujan rintik pulak kat area pontian ni. Kalau kat JB mesti dah lebat punya. Penat gak sehari suntuk pegi jalan-jalan walaupun pegi cuma 4 buah rumah kot tapi sebab jauh, tu yang amik masa macam sehari suntuk. Mata dah layu, kepala duk ingat bantal, tilam, kain pelikat dengan shower je kat rumah. Hujan lebat sket, dengan sejuk air cond, adalah pakej untuk tido semua tu. Singgah kat Shell, beli Power Root dengan gula-gula Kopiko. Harap-harap dapat hilangkan mengantok.
Pukul 7:00 malam
Singgah kat Shell Taman Perling, tak tahan pulak nak buang air kecik. Tertengok kereta Subaru plat singapore. Sedap pulak bunyik enjin. Ntah bila aku nak merasa ada sebijik ni bila tengok kereta Proton aku neh, bersyukur... sekurang kurangnya ada jugak kenderaan kalau nak dibandingkan dengan takde ni, memang patah kaki la nak pegi mana-mana pon kan. Sape pulak yang memerut lama-lama kat dalam toilet neh.. Aku tengok toilet ada simbol girl ni terbukak je pintu. Nak masuk ke tak..nak masuk ke tak. Pastu brader Subaru ni dengan selamba badak, sengih-sengih kat aku cakap hentam je la masuk hahahha... pas dia kuar dari toilet tu, aku pon hentam gak masuk. Tengah sedap-sedap mengkucilkan diri, macam ada orang ketuk pintu toilet. Ahh.. lantak ler.. aku dah tak tahan nak terkucil ni. Dah selesai semua hajat di hati, terus aku kuar tengok budak pompuan tunggu kat luar hahahha aku kuar tanpa tengok muka, terus pegi kat kereta aku.

Start enjin kereta pastu terus ke KFC Taman Perling yang bersebelahan dengan Shell. Tak jauh mana pon. Tadi drive dalam kepala otak aku memang aku nak kena makan nasik jugak. Nasib baik KFC ada nasi ayam. Ingat nak g mamak je tapi aku jemu dah lauk pauk kat kedai mamak ni. Pagi tadi aku perasan kedai makan mamak tu tutup. So aku ingat hari ni mesti tutup gak la kot. Tak tahu la kalau kedai mamak tu kije separuh hari. Dah siap order semua, perghh sejuk giler aircond. Minah-minah KFC pakai baju kurung nampak la manis hahahaha kira lain dari kebiasaan derang la kan kalau dapat tengok. Melaram habisss...Dengan tak lahapnye aku makan hidangan yang dah aku pesan tu di luar kotak penalti. er... kira makan kat meja luar ar. Dengan sejuk-sejuk gini aku nak pulak makan kat tempat air cond. Makan ayam yang tak abis, aku pegi kaunter mintak kotak. Tapau bawak balik ayam yang aku makan seketul je, seketul lagi aku tak jamah sebab aku melantak nasi dengan sup je. Puas....dapat gak makan nasi. Baring tengok movie Accepted kat Channel 5, best tapi mata aku macam dah ngantok.....
Pukul 8:00 Malam
Singgah kedai runcit jap beli milo dengan susu pekat. Mana tau nak minum teh tarik ke, milo ke ape kan. Pastu terus gerak balik ke rumah. Parking kereta semua, buka pintu, masuk bilik terus salin berkain tuala je. Badan memang nak kena air shower gak neh.. sejuk pon sejuk la janji rasa bersih wink wink.... Dah siap mandi, pakai boxer, sarung pelikat, on router, on tv, on pc pastu dah ready suma, baring sambil check email, facebook, dan blog. Pasni ingat nak tido. Selalunya kalau tido awal ni, mesti aku jaga pon akan awal gak la. hahahahha...

bersambung....
Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here