THE COCOON ™: Feb 4, 2010
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

04 February 2010

About The Naked Chef

0 EDITOR COMPLAINING

the naked chef

the naked chefWhile I was working at the River Café a TV crew were filming a documentary about the restaurant. The editors decided to show a lot of this cheeky kid who was so into the cooking that he'd answer back to the crew. The day after the programme was shown, I got calls from five production companies all wanting to talk about a possible show. I couldn't believe it and thought it was my mates winding me up!

In the end, I accepted an offer from Optomen Television. The idea behind The Naked Chef was to strip food down to its bare essentials - to prove that you didn't need to dress up ingredients or buy a load of fancy gadgets to make something really tasty. Despite my Nan's worries, it definitely didn't mean that I was cooking in the nude!

This show was packed full of sociable food to be enjoyed at home with family and friends – real food for real occasions.

• 6 x 30 minute episodes plus a Christmas party special
• first aired: UK, BBC2, 1999
Read more

Roxette » It Must Have Been Love Lyrics

2 EDITOR COMPLAINING

tetiba dengar lagu roxette... memang nostalgia ni. lagu lama. zaman-zaman sekolah rendah ni. hahaha.. kecik kecik dah dengar lagu camni eh. hahaha.. tu ar pasal. ayah aku ar ni duk pasang-pasang lagu lama kalau balik kampung sampai skang memori lagu-lagu tu suma duk melekat dalam kepala otak.

jom kita melayan lirik roxette...


Roxette » It Must Have Been Love Lyrics


Lay a whisper on my pillow,
leave the winter on the ground.
I wake up lonely,
there's air of silence in the bedroom
and all around
Touch me now, I close my eyes and dream away.

It must have been love but it's over now.
It must have been love but I lost it somehow.
It must have been love but it's over now.

From the moment we touched, 'til the time had run out.
Make-believing we're together that I'm sheltered by your heart.
But in and outside I've turned to water like a teardrop in your palm.
And it's a hard winters day, I dream away.

It must have been love but it's over now.
It's all that I wanted, now I'm living without.
It must have been love but it's over now,
it's where the water flows, it's where the wind blows.

Read more

Manjakah kita?

0 EDITOR COMPLAINING

Waktu kita kecil kita dimanja..
Manjakah mereka??
anak
Kalau kita pikir gaji kita tak banyak, kurang berjalan, bagaimana dengan mereka??
download2an2
kalau kita pikir kita ni sendirian, takde teman, camne dengan derang ni lak?
download3kg5
kalau korang rasa malas nak belajar, nak lepak je bagaimana dengan dia??
download4rd1
kalau kita rasa hidup kita ni banyak masalah, berat la...bagaimana dengan dia??
download6wv2
kalau kita duk mengeluh je pasal transport la, tiket mahal la.. so whatever.. bagaimana dengan mereka??
download7jc8
masihkah kita terfikir nak melawan cakap orang tua kita?
download8so6
nak makan hebat-hebat.. derang ni camne lak?
hunger

selalu berpikirlah positif…masih banyak yang lebih menderita dari kita….dengan berpikir positif…kita akan lebih menghargai hidup kita..
hidup cuma sekali,,jangan dibuat main-main. hehehe
Read more

kita ni manusia la.. normal la tu

1 EDITOR COMPLAINING
hahaha selain dari belajar kat sekolah, manusia ni belajar dari kesilapan walaupun manusia duk ulang kesilapan yang sama dalam situasi yang berbeza. tapi kesilapan tu la yang mematangkan pemikiran otak kita dan akal kita yang waras ni. semua benda ada risiko, tapi terpulang pada kita la mcm mana nak tempuhi risiko tu. apa yang penting teguhkan hati dan pendirian. moga berada di landasan yang betol....!!!!, apa la erti hidup ni kalau tiada jalan yang berliku dan onak duri.. kalau semua benda mudah je, manusia takkan dapat belajar dari kesilapan dan pengalaman dia sendiri. tapi bukan la aku nak cakap aku ni bagus mana pon cuma aku boleh la kongsi sedikit sebanyak pendapat ke, pandangan ke pengalaman aku ni.
kadang-kadang kita ni sebagai manusia memang memerlukan guide atau dorongan dari orang lain. bukan nye tak boleh JATUH BANGUN SENDIRI tapi kalau ada yang sudi membantu dan memimpin tangan kita di kala kita dalam hilang arah tuju ni kan lebih baik. kenapa orang susah nak sedar walaupun dah kena tipu? dah tahu kena tipu tapi tetap nak nafikan kan dan buat benda tu seolah-olah takda apa. hahahhaa... pelikkan hidup ni. aku bercakap dan menulis ni pon bukan la aku tujukan pada sapa sapa pon tapi aku dah lalui semua benda macam ni. kena tipu ke, orang tipu ke so whatever they call it who care!

satu benda yang aku pelik la kan yang melayan aku ni macam aku ni tiang kayu ke apa. hahahaa.. aku tahu la situasi ni camne kan tapi nape la buat aku ni macam tak wujud je. hari tu bukan main la kan sembang sampai ke pagi nak jumpa la whatever la bla.. bla.. bla sembang sampai langit pon nak jatuh. tapi lastly... tengok jadi macam mana.. jadi macam yang duk tercanggak ni aku sorang ja. hahahaha.. kelakar la pulak.
pe yang aku pelajari dari kesilapan ni? don't take so serious if somebody made a promise with you or tell you how they felt about you even love..take it serious when it really shown to you. what the hell.. fuck up. damn....&%&#&@&*@&#$&$&$ ni mencarut yang tak tahu nak mencarut pe. hahahahahaha

bangun pagi-pagi dah membebel macam shial je aku ni kan. mungkin sebab tak makan lagi ni. so aktiviti hari ni aku ingat aku nak masak spaghetti ala-ala Jamie Oliver. the Naked Chef tu. hahaha minat tol aku dengan cara masakan dia. memang stail la. kalau bukak astro je mesti nak miss channel AFC, The Naked Chef. skang ada yang baru lak Jamie Back to Home. kat channekl singapore pon ada, astro pon ada tapi asyik duk miss je. tunggu tv lcd aku sampai. adik aku cakap nak datang jb sebab dia ada hal sket kat UTM. so nanti dia nak bawak tv LCD aku tu. hahahaha.. pastu nanti leh ar tengok talibesen.

hurmmm pe lagi aku nak memekak pagi-pagi ni. dah nak tengah hari ni. lagi sejam nak pukul 12. so untuk kengkawan enjoy your day. masalah letak dalam kocek suar. nak buat apa pon kena hepi.

-AMEN-
Read more

Validate kan Windows Xp korang

0 EDITOR COMPLAINING

Microsoft Corporation@2007

Windows Xp genuine pack


Intall Windows XP Service Pack 2 uses the registration key: JD3T2-QH36R-X7W2W-7R3XT-DVRPQ

**** IT WILL WORK WITH OTHER VERSIONS OF WINDOWS XP but not all! **** 

This will allow you to activate Microsoft Genuine Validation legal. 
Follow the step given:

1) start, Run and type;regedit

2) go to the key:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\WindowsNT\CurrentVersion\WPAEvents\OO
BETimer

...and doubleclick on it. add any words you want at the alphanumeric. then press ok and exit the Regedit.

3) go to start, run and; type this in the box "%systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a" [dont type the quotes""]

4) the activation screen will come up,

click on register over telephone,
then click on CHANGE PRODUCT KEY,
enter in this key: JG28K-H9Q7X-BH6W4-3PDCQ-6XBFJ
then click update
it will return back..this mean it was updated.
exit the programs.

5) go to www.microsoft.com/genuine

click VALIDATE WINDOWS
click ok or install if boxes appears 

6)Its done....your pc @ laptop was genuine

We reccomended you to restart your computer...


Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here