THE COCOON ™: Nov 16, 2011
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

16 November 2011

:: Re - Construction :: DONE ::

2 EDITOR COMPLAINING

Yeahh.. Beta test dah keluar. Aku ingat mungkin akan amik masa sebulan la kot nak siapkan benda baru ni, tapi disebabkan bersemangat lebih je semalam, terus la aku berjaga nak mengeluarkan BETA layout untuk blog aku. Masih lagi dalam proses BETA sebab blog ni tak siap sepenuhnya. Nak kena tengok apa yang kurang, nak kena check page load mcm mana atau mungkin aku nak ubah gak url aku tu. Tapi tu la, jagnan cepat kita berpuas ati atas segala yang kita buat. Kena buat sampai la jadi yang terbaik. 

Warna coklat masih lagi kena ada walaupun sikit sebab tu dah memang jadi warna kegemaran aku, cuma layout ni macam agak cerah sikit dari layout sebelum ni kan. Memang rasa macam kekok pon ada hahaha... Takpe kan. Jadi kalau ada komen-komen atau kritikan pedas, bagitahu je la yek. Aku pon masih dalam proses belajar jugak. Nak kata jadi otai pon belum tentu lagi sebab aku otai part lain je. Part ni sampingan. Takde dapat otaimer lagi. hahahaha

Ada widget yang aku dah buang dan ada yang aku kekalkan jugak. Tapi kalau sekali imbas, macam aku buang semua je kan. Mungkin dulu nampak semak kot. Tapi skang aku rasa yang semak iklan kat sebelah kiri bawah tu je. Yeke nampak semak? Aku test dulu port kat situ. Kalau macam dah menganggu gak, terpaksa buang la kot. Kalau tak menganggu orang nak membaca atau aku yang nak membaca, aku rasa memang akan aku kekalkan kat situ jugak. Apepon... harap korang nikmati la layout terbaru. Hahahaha takde masa aku nak tuka selalu sangat layout aku ni. Silap-silap aku akan pakai layout ni dalam 4 - 5 tahun lagi. Orang lain dah buat ala-ala flash semua kan. Mana la tahuuu.. Nak buat simple kan, rasa macam tak best lak kan. 

Cukup dengan bebelan jari aku, kita nikmati hidup ni. Kalau jatuh bangun sendiri, kalau merajuk pon kena pujuk sendiri dan sekarang aku sendiri yang buat. Terima kasih.

wassalam

FootNote ~ Blog baru, hidup baru dan berwajah baru.
Read more

::FIRST:: Earning::WW

9 EDITOR COMPLAINING


FootNote ~ 1th earning hahahahahahah
Read more

::NUFFnang::Problem::

2 EDITOR COMPLAINING

Internet connection aku yang problem atau benda apa yang problem? Dari tadi memang aku takleh nak masuk ke Nuffnang dan Churp Churp gak, rasa macam server problem je tu. Awal tadi memang boleh masuk tapi skang dah takleh masuk pulak.

Korang ada alami benda ni ke? ke aku sorang je. Lagi satu pasal dashboard Blogger yang problem dimana page yang di load kan semua tak load sampai abis. Macam cache crash gitu kalau tak silap aku. Ada jugak dalam seminggu dah jadi gitu dan sekarang dah ok. Tengok la macam mana yek. Takde lagi aku dengar rungutan dari blogger lain bermakna aku yang bermasalah sekarang ni kot. hahahaha 

FootNote ~ Bosan sudah nak WW hari ni
Read more

::PROJECT:: Metamorphosis ::

0 EDITOR COMPLAINING
Terbitan idea terkeluar ketika aku tengah sedang buntu dan bermacam-macam input yang masuk ke dalam otak aku via wireless tanpa disumbat oleh soket Cat 5 kabel yang berwarna kuning di belakang desktop aku. Ilham yang datang ketika aku kusyuk menyedut dan mengepam asap rokok yang berbau lagi sedap dari asap ekzos kereta aku. Target untuk mengubahsuai blog tak terlunas lagi walaupun niat aku dihati baru tadi tapi tu tetap aku letak sebagai salah satu matlamat yang aku perlu cakap sebelum berakhir tahun 11 ni.

Menulis adalah salah satu bentuk medium untuk kita bebas bersuara dan aku rasa seolah aku seperti lari dari landasan yang telah lama aku ikut seperti sebelum ni. Mungkin aku dah lama sangat berada didalam kepompong diamana zon yang aku anggap selesa tidak pernah lagi terganggu dek serangga ganas. Apa yang ingin aku metamorphosis? Mungkin aku kena cari tempat untuk aku menulis tanpa pikir pasal benda lain atau penulisan aku yang perlu di metamorphosis kan dengan gaya yang berlainan.

Influenced yang bagus bukan untuk mengubah gaya kita tapi membuat kita nak jadi lagi berlainan dari orang lain. Takde stereotype , typical atau apa jua bahasa yang boleh kita tafsir ikut pemahanan bahasa dan bacaan kita sendiri. Tak perlu nak terkenal untuk bagi orang kenal siapa kita sebab apa yang kita buat semestinya itu adalah tiket untuk kita  masuk ke dalam dunia jalur lebar.

FootNote ~ Sebahagian dari diri aku nak menjadi penulis Anonymous. Silent Readers and Anonymous Blogger. Ngam!
Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here