THE COCOON ™: Nov 8, 2011
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

08 November 2011

::Siakap STIM:: EH::

2 EDITOR COMPLAINING

Berselimut kan dengan bahan-bahan
Hari aku kebelakangan ni skang macam terganggu sedikit dengan banyak benda yang bermain dalam kepala otak aku tapi takpe, tu tak menganggu dan menghalang aktiviti memasak aku kat dapur. Patutnya ni cerita minggu lepas tapi aku tak terpikir lagi nak update apa-apa dan terpaksa mencari-cari gamba dalam hp pinjam untuk update gamba. hahahhaa Nak kata aku pandai masak? tak kot... aku kalau benda yang aku rasa aku leh cuba, memang aku akan cuba. Yela sekali sekala nak makan kan, tak salah kalau nak cuba sendiri pon.

Makk oi... tangan berurat hahahah
Resepi ni yang aku nak share, ikan masak stim atau kukus ke ape ntah. hahaha aku tak tahu nak panggil mana satu, masak stim ke atau kukus, kira stim la ni kot kan. Pegi jalan-jalan kat Giant (kawan Nobita), tengok ada Siakap, so aku rasa macam nak buat masak yang simple je kan. Beli seekor pon dah cukup la. Harga dalam seekor ni pon RM8.60 sekor. Bukan timbang kilo tapi kira ekor. Siakap memang mahal sikit. Kalau korang pegi kat kedai makan, nak pesan yang ni aku tak tahu brape dia cas, tapi bagi aku, kalau ada RM10, beli bahan-bahan dan ikan ni, dah berbaloi baloi kan. 

Lauk yang aku masak ni selalunya memang makan sampai ke malam. hahahhaa Tapi pandai-pandai la korang nak bajet macam mana makan tu. Untuk yang duk kat hostel, aku memang tak dapat nak tolong. Kalau korang leh bawak periuk nasi dalam bilik, boleh je buat ni sebab senang je. Kalau aku nak cite pon, korang leh tanya pakcik Google kan.

Serba sedikit cerita pasal aktiviti aku. Nanti aku nak buat daging bakar atau macam steak sikit. Insya allah kalau takde aral yang melintang, aku share la gamba-gamba yang aku buat ni. Cerita je tahu masak yek, kalau ada gambar, baru la org percaya sikit hahahh lelaki pandai masak tak semestinya lembut tau hahahahah auuwww

FootNote ~ Hujan lebat lak kat sini... aduhhh baru je cuci kereta semalam
Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here