THE COCOON ™: 09/01/2012 - 10/01/2012
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

15 September 2012

Jailbreak

4 EDITOR COMPLAINING
Ok. Tajuk pon dah tahu. Hahah update blog dari iphone dengan macam- macam posisi baring. Skang aku nak cite pasal jailbreak. Bagu yang suka melangkaui batasan waranti, boleh la
Cuba jailbreak iphone kirang tu. disebabkn ios aku versi 5.11 jadi kita kena cari jailbreak version yg sama dengan version iphone kita. Contog yg aku dah jailbreak pon ad kat gambar tu. hanya menggunakan absinthe untuk install cydia dan gunan cydia untuk install installous. Satu aplikasi yang sama dengan apps store itunes. Dan yang best lagi ianya percuma.

Sebelum nak jailbreak memang aku sarankan korang kena banyak wat research pasal absinthe kat website nye. Serba sedikit kena la tahu pro dan kontranya. Jangan membuta tuli buat. Dan yang penting kalau nak upgrade ke ios baru, back up dulu sebelum jailbreak. Silap2 nanti abis iphone korang. Pastu cari la tweak, theme atau apa pon yg korang suka dgn cara tgk review org yang dah penah guna benda alah ni. Heheh dan akhir sekali... Enjoy the jailbreak idevice korang heeheheh
Read more

09 September 2012

iOS 6 yeaa

3 EDITOR COMPLAINING
Yea iPhone 5 pon dah nak keluar dan aku bukan x sabar nak beli iPhone baru tapi tak sabar nak update iOS iPhone 4s aku. Bukan apa kan sbb salah satu yg aku suka part iOS 6 ni adalah FaceTime yang boleh buat over the cellular gitu. So x payah nak kena tunggu ada wifi. Itu adalah salah satu ciri firmware yang telah dikemaskini. Antara program yg di kemaskini adalah Siri, kamera, facebook utk iPhone dan ada lagi 2 3 jenis yg aku x ingat.

Bagi aku yg memang berminat dgn produk Apple ni memang selalu gak baca info2 pasal Apple ni. Produk pertama yang aku ada dari Apple ialah iPod Touch. X banyak beza dari iPhone cuma xleh call je. Heheh Apa pon memang x sabar nak tunggu 12hb ni sebab pada tarikh tersebut Apple akan umumkan produk terbaru mereka iaitu iPhone 5. Tapi tak tahu la derang nak letak nama pe lak kan ... Hehe
Read more

Takde kije la ni

1 EDITOR COMPLAINING
Malam ini kita kije overtime penyamun suma. Ai ai cip. Hahaha takde kije sangat sampai aku duk ulang tayang tengok movie P. Ramlee ni shiok woo walau pun dah brape kali tengok tapi x bohsan.

Ape plak aktiviti orang lain time2 gini yek. Kat jb ni dah hari-hari hujan, tapi x lama la hujan. Jenis hujab kejap2 he. Sape naik moto ni mmg kena prepared la baju ujan siap2. Karang x sempat nak g kije memang dav basah lencun suma. Ape pon all the best utk aku. Hahaha
Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here