THE COCOON ™: Oct 20, 2011
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

20 October 2011

::"Rich Blogger: Fact or Fiction?"::eqbalzack.com MONTHLY CONTEST!::

9 EDITOR COMPLAINING
For the past 4 year i'm blogging,  the term of blogging for me it just a some of medium to share something or thought with people, friend or anonymous user. I never know that blogging will give you money and make you famous!

When i read about writing in blog and it makes you rich, i think about it, twice. How come just writing something people want to know can give you a stable income?. For me it just a fiction because if you write about something people want to know, they will read it but if you write something nonsense, people hate it. So, who gonna pay for you for something you write?

But when i heard the rumor about one of the blogger got pay almost RM30K, got a free gadget to review, it change my perception in the term of blogging. Trying to put the advert in my blog, write something which can make people come and read my blog. Enjoy in writing is hard when the purpose for the blogging is change. If you write about something you just want to share, it's not hard but.. if you try to write something which all the blogger write about, same topic but different view of writing, this is hard. Try to produce something different from others and it really hard.(Still.. i never got the income from blogging, nevermind that!)

Fun in writing and blogging perception now change. Get rich, famous or just move into your own path. The conclusion, Rich Blogger : Fact or Fiction? My answer, It's a fact jack! Being rich blogger, and what we must to do is change the way we used to writing, the posting, find as many follower as you can, promote your blog in Facebook, twitter, or else.



THIS MONTH'S TITLE:
"Rich Blogger: Fact or Fiction?"



Deadline: 30 October 2011


HOW TO ENTER 
[Please read carefully as I reserve the right to disqualify any incomplete/invalid entries]
1.  All entries must be original. Strictly NO PLAGIARISM! 

2. Open to my old and new followers.
3. Write a short entry in Malay or English based on the title (300 words or fewer). Entries outside the word limitation will be disqualified.
4. Leave the permalink (URL) in the comment box.

1st PRIZE x 1 
Winner will get CASH RM50 + eqbalzack.com button 

2nd PRIZE x 1 
Winner will get CASH RM30 + eqbalzack.com button 

3rd PRIZE x 1 
Winner will get CASH RM20 + eqbalzack.com button 


CONSOLATION PRIZES 
All participants will get eqbalzack.com button




FootNote ~ Banner: Put the banner in your entry with a link to this post.
Read more

::“Giveaway Pertama UmarFaruq.Com!!”::Saje Test::

4 EDITOR COMPLAINING
Giveaway umarfaruq
CARA PENYERTAAN
Buat satu entri bertajuk : “Giveaway Pertama UmarFaruq.Com!!”
Letak gambar kat atas ke dalam entri korang.. Sila bagi link ke entri ini dalam entri korang..
Like facebook UmarFaruq.Com dan jugak facebook iHosterz (penaja utama) bagi mendapatkan update semasa tentang GA ini..
Letakkan url entri korang di UmarFaruq.com iaitu bahagian komen dan jerit : “Aku join!!!!”. Boleh klik terus pada gamba untuk pergi ke UmarFaruq.com.

HADIAH UNTUK DIMENANGI !
Pemenang Utama :
1 Domain (.com/.net/.info/.org/.biz) percuma untuk tempoh setahun dari iHosterz.
Pemenang Kedua :
1 Domain (.com/.net/.info/.org/.biz) percuma untuk tempoh setahun dari iHosterz.
Pemenang Ketiga :
1 Bag ekslusif dari MissLily Shop + 1 Shawl Satin dari El Janna.

PENENTUAN PEMENANG
Pemenang akan ditentukan oleh sistem random.org berdasarkan list nombor peserta yang akan dikeluarkan kelak dan derang akan sediakan screenshot untuk tujuan bukti..

Tarikh tutup giveaway ini adalah 27 November 2011. Keputusan akan diumumkan selewat-lewatnya 5 Disember 2011. Kalau dah takde idea nak update blog, boleh juga cuba-cuba masuk contest kan. Nasib baik bukan contest LIKE hahahahahhaa

FootNote ~ Contest yang kedua sepanjang 4 tahun blogging. Jom join. Betol ke aku buat neh? Kira betol la kot. hahahahha
Read more

::Sharktopus::DumbAss::

2 EDITOR COMPLAINING
Watching the television and tune in to channel 5. Here come the movie. The Sharktopus... er.. Shark? Octopus? Damn... How did this thing get here huh? Lol...I thought it maybe a good movie, but when i see the movie effect, gosh... make me laugh man...hahahahah maybe the shark make something with the octopus, so the genius homo sapiens scientists make a mistake? or just another experiment to the animal.Who knows? 

There are some movies so tragically stupid, I firmly believe watching them will make you dumber. Why-didn't-the-digital-effects-company-ask-to-have-their-name-removed-from-the-credits (just for the record, the company is called Dilated Pixels). Given that the draw for these flicks are the monsters, this one is probably the dumbest thing to come down the pike in decades. In the water, you can sort of accept this dumpy, tentacled, shark-mouthed oddball. Once it crawls out on land, it just looks like Humpty-Dumpty with a serious overbite, wearing a hula skirt. I have to watch this because i don't have any option. 

FootNote ~ Ok. Enough with this bullshit. I'm done.
Read more

::Kenapa Tiada Sesiapa Membantu::KESIMPULAN::

2 EDITOR COMPLAINING
Ramai rakyat Malaysia ingin tahu kenapa semua orang hanya mampu memandang dan langsung tidak berusaha membantu budak berumur 2 tahun yang dilanggar di China baru-baru ini.

Korang rasa kenapa dan mengapa ianya berlaku?
Jom kita baca...

"Semenjak 17 Oktober , memang kecoh pasal video dimana seorang budak 2 tahun kena langgar dengan van dan lori tapi malangnya takde seorang pon yang peduli. Budak malang tu dah terbaring berlumuran darah tapi orang yang lalu lalang tu buat tak tau jer...

Video tersebut tersebar dgn cepat dan ramai yang marah dengan kejadian ni... Kejadian ini berlaku di China dan bukan di Malaysia.

HOT fm buat topik pasal ni...so citer nih memang hot lah.
Sekarang admin nak cerita fakta sebenar dan boleh juga dikatakan peringatan pada korang yang nak pergi ke China. Kalau korang nak tau sekiranya jumpa atau ternampak orang lain dalam kesusahan seperti seorang makcik terjatuh basikal, atau budak kecik dipukul atau dibuli ataupun korang nampak seorang tua yang tiba-tiba diserang sakit jantung,

Sila jangan tolong..ASAL?
PERINGATAN. JANGAN TOLONG!
Nak tau kenapa? Sebabnya bila korang tolong, orang itu dah menjadi tanggungjawab korang. Contohnya, kau nak tolong makcik yang jatuh basikal tu, katakan makcik tu patah kaki, maka korang yang kena tanggung sume kos perubatan die sbb korang yang tolong dia...

Ataupun korang akan disaman oleh anak makcik tu sbb korang lah penyebab mak dia jatuh. Inilah faktanya di China. Nilai moral dah takde. Mereka akan pentingkan diri sendiri sebab kalau mereka tolong pun mungkin mereka yang akan tanggung akibatnya. Ini serius, Cerita ini diceritakan dalam akhbar cina minggu lepas.
Dalam akhbar tersebut penulis memberitahu ada seorang askar menolong seorang tua yang terjatuh secara tiba-tiba.. Kerana prihatin takde org lain nak tolong maka askar ni pon naklah bantu tapi anak org tua ni nampak dia pegang mak dia so die tuduh askar ni yang tolak mak dia. So askar ni kena saman dan terpaksa menanggung kos perubatan org tua tersebut..Akibatnya dia kena buang kerja. Jadi kes budak yang kena langgar ni pun sama. Baik biarkan jek budak tu sbb kalau tolong and jadi sesuatu yang lebih teruk kat budak tu, diorang yang kena tanggung.
Nak tahu tak apa yang pemandu van tu cakap pasal dia langgar budak perempuan tu? Mula-mulakan pemandu tersebut dah terlanggar budak tu and dia berhenti kejap sebab perasan dia langgar budak. Masa tu budak tu berada di tengah-tengah antara tayar depan dan belakang. Dia terfikir kalau budak tu mati,

Dia cuma perlu bayar denda lebih kurang RMB10,000- RMB20,000 je tapi kalau budak tu hidup dia kena tanggung akibatnya seumur hidup so dia teruskan langgar budak tu dengan harapan budak tuakan mati. Itulah undang-undang di China yang mana kalau langgar mati lebih senang nak kira drpd langgar hidup. So sekarang pemandu van tu sangat berharap yang budak kecik ni akan mati..

Terukkan? Ini bukan tipu tau tapi seperti yang tertulis dalam Surat Khabar cina dan dalam website tertentu yang korang boleh baca sendiri.

JANGAN TOLONG kecuali family korang sendiri...
Semoga perkara ini takkan terjadi di Malaysia tercinta ini...

FootNote ~ Di mana saja, manusia semakin hilang pertimbangan diri. Dunia semakin kejam dan tak berperikemanusiaan
Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here