THE COCOON ™: Oct 13, 2011
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

13 October 2011

::Misi - Ops..GasMask::

6 EDITOR COMPLAINING
Hari ni aku iaitu Perry si Platypus ada satu misi khas yang diberi oleh O.W.C.A. (The Organization Without a Cool Acronym) (a.k.a. "The Agency"). Misi untuk menyelamatkan dapur aku dari tidak berasap. Ketika mood hati berbunga-bunga bagai  bunga raya dan bunga bunga matahari nyanyian Maya sedang berlagu dalam tengorak aku, aku dikejutkan dengan satu kejadian yang tak akan dapat aku lupakan dimana perjalanan epik aku dalam menyahut cabaran meminum minuman Nescafe panas dan ais (iaitu satu aktiviti rutin harian aku)..  telah terbantut.

Pusingan jam ada tombol dapur gas aku dengan bayangan jenama dapur yang masih samar-samar membuatkan aku tersentak. Pehal api tak kuar-kuar ni. Aku check dapur gas seperti mencari-cari dimana spark plug dapur ni. (macam dapur tu ada spark plug) sebab bagi aku kalau ada percikan percikan api kecil yang nampak seolah-olah seperti spark plug kereta tu, automatik aku terus panggil spark plug.
Setelah abis segala troubleshoot yang aku dah buat kat dapur gas tu... er macam troubleshoot pc pon ada suda, baru aku sedar.. tong gas yang berada di sisi sebelah kanan aku rupanya telah kehabisan gas-gas nadir, dan gas yang aku rasa aku pon tak tahu gas mende suda. Niat aku untuk lebih addict pada caffeine malam ni mungkin akan terbantut. Bukan takde cerek letrik tapi aku fobia kalau bau air dalam cerek letrik tu berbau semacam plastik. Lagi akut terbantut nak minum. Walaupun kail atau akal aku panjang sejengkal, lautan dalam aku nak duga juga. Terpaksa roger adik aku untuk menapau rm50 bagi menjadi bekap aku dimasa dapur kesayangan mengundang kecelakaan er... sebenarnya tong gas abis. Takleh nak masak air, taklah nak masak pepon. hatta megi sekali pon. Tercanggak menunggu gas dalam tong gas aku refill sendiri. Blur...memang nak kena pegi kedai ar ni tuka tong gas? esok ar.

Sekian.

FootNote ~ Main Catur jap cari idea dan ilham. sigh ~ ~ ~ menyusahkan betol.
Read more

::Depress and Happily Ever After::

2 EDITOR COMPLAINING
Everyday are always boring. Which is pretty sad. I haven't talked to anyone, and this is starting to depress me. i don't want to lose myself in this too.

The first thing i need is change, bad feeling comes and change, and again.. and again... call this another sign of a 'broken heart'??, but i'm not going to sit around on my ass and let this destroy me.
I really hate going on rooftops, or walking on the edge of things... because whenever i look down, i always have the urge to just.... jump.

FootNote ~ Happily Ever Aftermath yaw hahahahah

Read more

::Mode ~ Henshin to Legendary Senin::

8 EDITOR COMPLAINING
Dah pukul 4 pagi, mood aku tetap takleh blah jugak. Bertemankan Youtube, aku cuma boleh layan segala macam video yang ada untuk sedapkan hati aku yang dah tak sedap. Kalau ada minyak dan kuali, dah lama aku goreng hati aku ni. Sedap makan hati goreng dan bertambah lagi kalau goreng bagi garing. Terangkat dari kerusi terus aku bersila atas meja je sambil meneguk Nescafe O panas yang aku dah buat pukul 11 tadi, sampai sekarang tak minum-minum lagi pon.

Video yang aku attach takde kaitan pon dengan entry aku, cuma lagu tu mungkin boleh mengambarkan mood aku di pagi-pagi buta. Kalau bulan puasa, memang confirm, aku dah bersahur waktu ni. 

Henshin to Legendary Senin yang bermaksud Bertukar Kepada Pertapa Lagenda. Yep.. aku tengah bertapa sorang-sorang depan monitor aku neh. Siapa Pertapa Lagenda? kalau korang tengok anime Naruto, ada 3 orang yang jadi lagenda dalam dunia ninja iaitu Orochimaru, Tsunade dan Jiraiya.Sorang daripada 3 orang ni hidup. 2 lagi yang dah mati iaitu Orochimaru yang dibunuh oleh anak murid dia sendiri iaitu Uchiha Sasuke, Jiraiya dibunuh oleh anak murid dia juga(selain Naruto) iaitu Pein. Tinggal Tsunade sorang dan anak muridnya ialah Sakura. Naruto, Sakura dan Sasuke satu pasukan manakala Jiraiya, Orochimaru dan Tsunade pon satu pasukan sewaktu derang muda dulu. Yang ironinya... Orochimaru tinggalkan Konoha sebab addict dengan Jutsu ninja manakala Sasuke tinggalkan Konoha sebab nak tinggalkan ilmu ninja untuk membalas dendam kat Itachi (abang Sasuke). hahahahha merapu lagi wes

Pesal aku cerita pasal anime? Ada orang nak baca? Tapi selalunya kita jangan tengok cerita kartun ni tak kembangkan minda. Selalunya gelagat atau aksi dalam kartun tu memang di ambil dari gelagat manusia sendiri. Diadaptasi kearah yang lebih humor tapi ada relevannya. Tapi duk pikir kalau kartun kena ada power la, so manusia kena ada power? nop. Bukan macam tu cara berpikirnya. Kalau watak kartun tu jenis yang tak berputus asa, sentiasa membantu kawan dan tak tinggalkan kawan di belakang bila kesusahan, itu yang boleh kita cuba ambil dan terapkan dalam hidup kita.

Berimaginasi tak semestinya tak menjadi realiti kan? dan selalunya dari imaginasi juga la akan bertukar kepada lakaran kasar, idea dan akhir sekali, menjadi sesuatu yang realiti kalau kita betul-betul nak berusaha ke arah tu. Macam tu jugak aku selalu cakap pada diri aku sendiri. Jangan mudah mengalah, cuba kuatkan hati dan cuba alih tumpuan aku yang berserabut ke atau yang bermasalah pada benda-benda lain. Kalau tak boleh juga, cuba la pretend benda tu tak apa. Aku lagi suka tipu diri aku sendiri dan cakap semuanya takde pe. Boleh settle. 


FootNote ~ Aku tengah pretend takde pe dan tengah alih perhatian aku dari merasa sedih.(xtahu emo ape) hahahahaha
Read more

::Satu Hari Yang Cukup Sempurna::Totally::

0 EDITOR COMPLAINING


Yep.. memang hari yang cukup lengkap, sempurna dan paling best. Hari ni la. Ye.. hari ni.iaitu 13hb Oktober. Kenapa lengkap dan sempurnakan hari aku ni? Sebabnya ialah ia tetap macam hari-hari biasa yang aku lalui. Takde benda berubah dan aku masih dengan rutin harian aku iaitu Nescafe Gold(panas dan sejuk), televisyen dan internet.

Berbekalkan misi yang telah diberikan oleh Puan Tsunade, aku dan rakan sepasukan Tenten pergi berjumpa Naruto. hahahah aku dah mengarut bab anime Naruto episod 231. Wordless Wednesday untuk hari ni dah tamat. Memang takde cerita yang terbaik pon untuk aku kongsi. Cuma dalam proses nak habiskan novel Bravo Two Zero. Less talk, more typing. Err... boleh ke macam tu? aku rasa boleh la kot.

Sejujurnya kepala otak aku memang berserabut. Dah lama sangat aku tak rasa berserabut macam ni lagi lagi kalau stress pasal benda yang aku pon malas nak sebut kat sini. Aku rasa aku kena mulakan lagi semula aktiviti uTorrent aku ni. Download movie banyak-banyak pastu layan sampai lebam biji mata.Hard Disk aku memang dah penuh dengan movie yang aku download. Nak kena cari External Hard Disk pulak pasni. Biar download banyak pastu tengok movie puas2. Ada satu lagi rasanya yang aku belum tengok lagi ni tapi takde kesempatan lagi aku nak tengok kot. 

Bagi nak menghilangkan hati aku yang tengah layar lara neh.. meh kita nyanyi lagu ni ramai jomm... aku bagi lirik, korang hafal yek hahaha
miyo tokai no sora akete
kyokujitsu takaku kagayakeba
tenchi no seiki hatsuratsu to
kibo wa odoru oyamashima
Dah hafal? hahaha kalau korang nak tahu, ni la lagu dalam Laksamana Do Re Mi. hahahahahha gile punya hafal. Mesti ingat lagu J-Pop mana ntah kan. Alaaa.. lagu ni part derang naik tikar terbang tu. ha. yang tu la. Bagi nak menghilangkan lara di hati sara eh di hati aku.. moh kita nyanyi ramai ramai sambil tepuk tangan, goyang kaki. Tahu mesti taknak punya. Takpe aku nyanyi sorang-sorang.

FootNote ~ kat mana aku nak mengadu? Balai Polis? Bomba? atau Jabatan Kebajikan?
Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here