THE COCOON ™: Feb 8, 2012
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

08 February 2012

Why Should You Fear SOPA and PIPA?

0 EDITOR COMPLAINING

SOPA or (Stop Online Piracy Act) PIPA, or (Protect Intellectual Property Act)

Kalau korang ada perasan ke tak kan, skang ni dah dimulakan sikit-sikit akta SOPA dan PIPA neh. Bulan lepas aku rasa memang senang nak tengok movie online kat youtube. Search je kat mana-mana dan senang nak tengok tapi skang rasanya dah tak boleh dah kot. Al kisah aku nak mencari balik video yang aku dah tengok atau dengan kata lain movie yang aku dah tengok dan dari yang aku dah subscribe pon aku cari dah takde. Tu tandanya derang dah remove mana-mana video yang memang tak dapat kebenaran atau macam cetak rompak.

Kalau tak silap aku google pon dah UPGRADE polisi derang. Korang dah baca? Ada sesetengah saje yang menentang semua ni. Kalau penggunaan atau maklumat dalam internet ni disekat, rasanya kalau kita nak cari apa-apa sekalipon mesti kena cari kat perpustakaan pulak kan. Ada ke kalau nak cari movie kat perpustakaan? aku rasa takde la kot kan.

Aku sebenarnya tak sokong sangat pasal akta neh sebabnya apa yang kita nak buat ke ape mesti sumber kita pon akan jadi terhad. Kalau maklumat kita di disekat dalam internet ni apa guna internet lak neh kan. Memang agak frust sebab mana-mana movie yang nak dicari tu pon susah. Kalau setakat kat tempat yang boleh dicari tu memang takde masalah.

FootNote ~ Stop Stop Stop.

Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here