THE COCOON ™: Dec 6, 2011
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

06 December 2011

Ulasan : The Thing

7 EDITOR COMPLAINING



Sape yang pernah tengok filem ni keluaran tahun 1982, mesti akan ingat kalau tengok filem terbaru ni. Memang aku lambat sikit review kot sebab ni pon baru semalam aku download. Boleh aku katakan yang filem yang terbaru ni adalah lebih kurang kepada sambungan filem yang lama cuma cara yang sekarang, permulaan atau asal cerita tersebut dibuat kemudian. Macam Star Wars, keluar Episode 3, 4, 5 kemudian baru la keluar Episode 1, 2 dan 3. 


Kalau dari filem sebelum ni, kita cuma tahu yang makhluh asing ni di jumpai oleh saintis Rusia, tapi derang punya penjelajahan tu takde terperinci sangat dan cuma yang ditunjukkan kesan yang dah terjadi kat derang, selepas terjadi pula pada penjelajah yang baru manakala bagi filem terbaru ni pulak adalah cerita mengenai permulaan penemuan derang terhadap makhluk asing yang terhempas kat antartica.



Untuk mengetahu jalan cerita dengan lebih jelas, aku memang syorkan korang kena tengok pakej. Bermula pada filem yang terbaru iaitu The Thing 2011 selepas tu barulah The Thing 1982. Makluk asing yang sama tapi jalan lebih kurang sama tapi kesan yang berlainan, dimensi baru dalam segi bentuk makluk asing. Nak kata tak best? bagi aku best sebab waktu dulu memang aku penah tengok cerita ni dan tak sangka ada versi yang terbaru. Aku memang ingat cerita yang sama macam cerita lama tapi rupanya sequel daripada cerita sebelumnya.

Kalau nak bagi bintang, aku akan bagi 4 daripada 5 bintang. Korang leh preview kat youtube atau tengok je filem sebelum ni kat youtube. 

FootNote ~ Dah tengok baru review hehehe
Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here