THE COCOON ™: 02/01/2010 - 03/01/2010
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

28 February 2010

Desktop hard drive is not detected??

0 EDITOR COMPLAINING

Purpose

Use this checklist to determine whether the BIOS has detected your hard drive, and to troubleshoot situations where it has not.

Typical Symptoms


After the Gateway/eMachines splash screen:

  • PXE Boot screen
  • Error messages:
    • No bootable device -- insert boot disk and press any key
    • DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
    • Hard drive not found
    • Missing hard drive
  • Computer tries to load operating system from DVD/CD, diskette, or USB drive
  • Blinking cursor on a blank screen (after the splash screen)
  • Random text characters displayed (after the splash screen)

Notes

  • Only "Hard Drive not found" or "Missing hard drive" error messages conclusively indicate a hard drive has not been detected. Other symptoms could be a result of bad hard drive data or BIOS boot order settings.
  • Use proper Electrostatic Discharge procedures
  • Drive jumper settings are not applicable to SATA (Serial ATA) drives.


Disconnect external devices


Remove external devices and removable storage media.

  1. Start the computer.
  2. Eject/remove all media inserted into Zip drives, floppy drives, CD/DVD drives, card readers, etc.
  3. Power off the computer.
  4. Disconnect all external devices except the monitor.
  5. Note: Include the keyboard, mouse, printers, anything connected to the USB ports, anything externally connected to the expansion card ports (except the monitor), speakers, microphones, etc.
  6. Plug the power cord into the computer and press the power button.
  7. Check the front panel LEDs (lights) found on the front face of the computer, on optical drives, and listen for the power supply fan.
  8. If LEDs are on or the power supply fan starts spinning, watch for a boot screen on the monitor.
  9. If computer begins to start, turn off the computer.
  10. Reconnect each device one at a time, beginning with keyboard and mouse.
    Note: Make sure to power the computer on and off when reconnecting each device.
  11. If computer fails to start after a device is reconnected, this device may be causing the issue. Refer to the manufacturer of that device for assistance.
Ejecting Removable Media: The computer may boot or attempt to start using this media. Depending upon the state of the media and the drives in which they are inserted you may observe undesirable behavior that may seem to suggest more serious computer problems.
Disconnecting External Devices: If the computer appears to start normally, one of the devices previously plugged into the computer may have been preventing the system from starting properly.

Check RAID configuration


If your computer has a RAID configuration:

  1. Check RAID BIOS.
    1. If status is listed as Normal in the RAID Volumes section, there is not a RAID issue.
    2. If you are unable to enter RAID BIOS or a RAID volume is not listed in RAID Volumes section, a RAID volume has not been configured.
  2. Check the list of drives and RAID types. If the required number of drives for your RAID type, plus any non-RAID drive(s) included in configuration are not listed, continue with this checklist.
    • RAID 0: at least two drives must be detected
    • RAID 1: at least two drives must be detected
    • RAID 5: at least three drives must be detected
  3. If status is not listed as Normal, refer to appropriate checklist for the RAID configuration:
    • How do I troubleshoot a RAID0 volume?
    • How do I troubleshoot a RAID1 volume?
    • How do I troubleshoot a RAID5 volume?

This checklist is only applicable to RAID when BIOS has not detected one or more of the required RAID volume drives. Unlike system BIOS, RAID BIOS, if accessible, will present a clear indication of the hard drives that have been detected. RAID BIOS will also present the status of any configured RAID volumes.

Check hard drive settings in BIOS


To check BIOS settings:

  1. Start the computer.
  2. Press the F2 or F1 key repeatedly until BIOS Setup Utility Main page is displayed.
    Note: A message is displayed on the screen as to which key should be pressed.
  3. Make sure that the ATA/IDE Mode (or similar setting) is set to Enhanced or Native, not Legacy.
  4. If the computer has RAID, make sure that RAID is Enabled.
    Note: The RAID enable option may be included under either Configure SATA or RAID settings.
  5. Check the Drive Configuration (or similarly named) page, or the Standard CMOS Features page to make sure all hard drives are detected.
    • If all hard drives are listed, exit the BIOS.
    • If all hard drives are not listed, continue troubleshooting.
    Note: If a drive name contains odd characters, size appears to be incorrect, and cannot web browse the product name, assume the drive, cable, or port connection is defective. There may have been a read failure associated with one of those components.
  6. If the configuration has more than one hard drive:
    • Note the port name for each detected hard drive. This information is required to troubleshoot undetected hard drives connected to other ports.
    • Note the name of the first hard drive listed. In a non-RAID configuration, this drive should be the drive from which operating system starts.

The Drive Configuration page (or similarly named page) provides a list of all detected serial ATA (SATA) and Parallel ATA (PATA) devices that have been detected. If this page identifies all installed hard drives, Desktop Hard Drive not detected is not the proper checklist.

Use Disk Management


Use Disk Management in Windows XP to perform disk-related tasks, such as format, change drive letters, convert to a dynamic disk, delete a volume, create a new volume, color code the disk detail pane, and for adding a second hard drive.
Refer tot MS Knowledge Base article:
How to use Disk Management to configure basic disks in Windows XP - http://support.microsoft.com/kb/309000 for additional information.

Inspect and reseat cables


Use proper Electrostatic Discharge procedures.

  1. Turn off the computer and unplug the power cord.
  2. Disconnect everything except the monitor and keyboard.
  3. Place the computer on a stable work area with the case cover facing up.
  4. Remove the cover.
  5. Find the internal drives.
  6. Inspect and reseat any cables connected to the drives not detected.
    • Check for broken connectors on the hard drive, motherboard, and drive cables.
    • Check for bent or broken pins on the hard drive, motherboard, and drive cables.
    • Check cable orientation.
    • Try a different cable, if possible. If the hard drive works with the new cable, the original cable is probably defective. Contact Gateway to get a replacement cable.
  7. Note: Make sure to firmly reseat the data cable connections to the hard drive and motherboard, then the power connection to drive. If the connectors do not firmly reconnect, the damaged component (cable, drive, or motherboard) may need to be replaced. Contact Gateway to get a replacement component.

The drive cables may have become loose if the desktop had been moved or during the shipping process. Reseating the cables ensure that they are properly connected to both the drives and to the drive connectors on the motherboard.

Test the hard disk drives in another computer


If available, test the hard drive(s) in another computer.
Testing the hard drive in a different computer eliminates other issues and isolates the issue to the hard drive.
Read more

25 February 2010

Kill!!! Kill!!! Die!! Die!!

1 EDITOR COMPLAINING
There are many ways to die, but do you know how YOU are going to die, for sure? Death is not easily excepted by all, but if you know how it will come to you, then it will be more easily understood. As I laid in bed trying to fall asleep last night, I began again to think about death. be like being asleep. You are unconscious, you go to bed as it is dark, you wake up and it's 8 hours later, it's bright outside and you don't know what has happened when you were asleep. You were absent from the world itself, the world as experienced by you, your life. You see, I've also wondered about life, and how this person is me, experiencing my life. It is me who is sitting here, It is me who has seen things through my eyes, who has formed opinions through interaction with the world.



It makes me shiver sometimes.
Lately this somewhat depressing thought has also given me a spirit to life, if not just to get out of bed in the morning. I wondered about my life so far, how I've been wasting my life lately (that's probably due to depression, mostly), how I am planning to waste my life waking up every morning to go and get educated, and later to make money to end up being dead anyway.
To put it in words, I guess I sometimes wish my life were just a TV show and I get to watch it as exciting things happen but it's not me that has to do anything. And that maybe I can do other things when I'm bored with that TV show. Applying that to the real life means I should just do things that I can enjoy, things that are significant. But what is the use? I am still going to die anyway. Maybe I can go and see the world, but how would that be significant when I am dead and my life no longer exist?

"How's that going to do me any good?". I am too selfish.


Read more

sorry for everything??

0 EDITOR COMPLAINING
salam all

sebenarnya aku tak tahu sangat nak tulis pe kat sini. ada la sket sket blur.. kadang - kadang tu macam terkilan pon ada kot. heheheh terkilan sebab pe? sebab aku pon tak tahu. saje syok nak terkilan sengsorang.

dalam 2-3 hari ni aku pon macam moody gak. tak tahu la nape. ke aku ada terasa dengan sesape? mungkin gak kot. tapi tak kisah la semua tu. bukan penting mana pon. tak banyak gak aktiviti yang aku buat so memang aku agak blur nak tulis story kat sini. huaaaaaaa blur n blur.... help me.!!!

skang ni musim panas la pulak. nak tido malam-malam pon susah. yelah kul 1 pagi pon aku leh lagi bersiram dalam bilik mandi. duduk kejap je badan dah melekit sebab berbahang dalam bilik ni. tempat lain tak tahu la kan. terpaksa la ber boxer je aku tiap-tiap malam padahal memang pon aku pakai boxer je pon kalau tido. hahahahaa ampeh lak

untuk sesape yang berkenaan aku nak bagitahu la sorry sebab terpaksa la delete korang dari friend list aku. tak kira la delete kat mana-mana pon. aku ni angin jenis pelik sket. ikut suka ati perut aku la kalau aku nak remove dari friend list. bukan ada yang kisah pon kalau tak berkawan dengan aku kan dan macam tu la gak aku, yang tak kisah sape nak berkawan ke, taknak berkawan ke apa sooo on... aku tak peduli sangat.

lebih baik aku macam ni dari aku duk tanggung azab sengsorang. hahahah duk baca ntah apa-apa ntah yang di posting. naikkk menyampahhhh. i just nobody but a useless guy. hahahahah musim sakura juga yang ku tunggu... huhuhuhu

jom g mampos...


Read more

24 February 2010

Gubra punya pasal.. hahaha

0 EDITOR COMPLAINING
Al kisah ada la satu famili...yang penghuni ayah dan mak mertua, anak dan menantu serta sorang cucu.

satu hari, tengah sedang menantu lelakinya tgk tv, ayah nyer lalu depan dia.

tiba2 ayah mertuanyer rebah depan dia sambil pegang dada..
kelam kabut dia ..pastu bini
,  mak mertua dia pun datang terkam..semua
terkejut.. semua d
ah gabra..sambil pegang2 dada... ayah mertua dia pengsan.. tak sedar diri..pastu macam sedar tak sedar..

menantu tadi gabra..mak mentua dia suruh dia ajar mengucap kat bapak dia tu
sebab dia
yang ribakan.
dia gabra jugak...pastu bini dia pun sur
uh sambil tolak2 bahu...
mak dia suruh lagi... d
ah le gabra sgt, dia pun buat..
dia letak k
at telinga ayah mertua dia dan dia pun cakap...

'MA ROBBUKA....'''

terkejut bini
dan mak mertua dia..

tiba2 ayah mertua dia sedar dan terus sound..

'OII..AKU T
AK MATI LAGI CIS...'''
sambil ayah mertua dia tu urut2 dada dia..
sengeh aje la si menantu "Sekurangnya pak mentua dah bangun"..katanya dalam hati.

sepatutnya dia ajar mengucap, gabra punya pasal..dia dah jadi malaikat.. 
Read more

23 February 2010

Rehatkan minda anda sebentar eh

0 EDITOR COMPLAINING
Cerita 1

Ada sorang cikgu pompuan yg mengajar B. Inggeris utk thn 1. Dia bagi assignment kat murid-murid suruh cari 3 perkataan Inggeris dan kemukakan pada hari isnin nanti.
Ada sorang anak murid cikgu itu pun berjalan balik kerumah. Dalam perjalanan balik, dia nampak sepasang suami isteri keluar dari kereta dan sedang menjerit pada satu sama lain. Dia terdengar lelaki tu menyergah "Shut up you !!". Sampai rumah dia tanya bapa dia, "'shut up you' tu bahasa Inggeris ke?" Bapa dia kata, iye. Dapat dah satu perkataan, ingat budak tu.
Lepas mandi dan makan, dia tengok tv cerita Superman. Masa Superman nak terbang dia kata "Superman !!!" dia tanya bapa dia lagi, "'superman' tu bahasa inggeris jugak ke" dan bapa dia kata "yes". Dua perkataan dah, kata budak tu. Lepas tengok tv, dia ke perpustakaan. Dia nampak ada sorang lelaki dan sorang pompuan sedang bertengkar berebut buku. Pompuan itu kata "Ladies first". Balik rumah dia tanya lagi dan bapa dia kata itupun bahasa inggeris. Ah, leganya kata budak itu. "aku dah dapat carik ke semua perkataan B..I tu!!
Hari Isnin dia ke sekolah, cikgu tanya dia tentang perkataan baru.
Cikgu: "OK boy, did you get the words?"
Budak: "Yes, teacher".
Cikgu: "Good, what is your first word?"
Budak:"Shut up you!!"
Cikgu: "What did you say? Are you mad? Who do you think you are?
Budak: "Superman !!!"
Cikgu: "Bloody fool! Get out from this class!"
Budak: "Ladies First!!"
Thank you

Cerita 2

Seorang guru perempuan bertanya soalan pada muridnya yang bernama Amin. "Amin, 5 ekor burung di atas pokok dan seekor ditembak oleh pemburu, berapa ekorkah yang tinggal?". Amin menjawab "Tidak ada yang tinggal cikgu".
"Jawapan sebenarnya ialah 4, tapi saya suka cara kamu berfikir" balas guru tersebut.

Amin kemudian berkata "Boleh saya tanya cikgu pulak?". Cikgu tadi mengangguk setuju. "Tiga orang wanita makan ais kerim, wanita pertama menjilat bahagian atas aiskerim manakala wanita kedua memegang bahagian krimnya dan menjilat kon aiskerim terlebih dahulu dan wanita ketiga hanya memandang pada aiskerim tersebut. Wanita manakah yang telah berkahwin?"

Gurunya dengan teragak-agak menjawab "Wanita kedua!".

"Jawapan sebenarnya ialah wanita yang memakai cincin perkahwinan. Tapi saya suka cara cikgu berfikir" balas Amin dengan selamba.



Cerita 3

Seorang lelaki dengan tergesa2 telah pergi ke sebuah kedai kek untuk memesan sebiji kek sempena hari jadi isterinya. "Apa yang hendak ditulis pada kek ulang tahun ini, encik?" tanya si gadis manis yang bertugas di kaunter kepada lelaki
itu. "Mmmm, tulis saja "Sayang tidak bertambah tua" di bahagian atas, kemudian sambung dengan "Sayang cuma bertambah cantik" di bahagian bawah," kata lelaki itu.

Esoknya, lelaki itu datang mengambil kek yang ditempahnya itu dan terus membawa pulang ke rumah untuk persembahkan kepada isterinya yang tersayang di hadapan tetamu-tetamu yang lain. Dan ketika kek itu dibuka di depan isteri dan tetamu undangan yang lain, lelaki itu setengah pengsan ketika membaca tulisan yang tertera! di kek itu:

"SAYANG TIDAK BERTAMBAH TUA DI BAHAGIAN ATAS. SAYANG CUMA BERTAMBAH CANTIK DI BAHAGIAN BAWAH."

Hahahahaha…




Cerita 4


Johan dilahirkan tanpa kedua telinganya, tetapi walaupun
cacat dia berjawatan tinggi di sebuah bank.. Dia sangat marah kalu ada orang
yang mempersoalkan tentang telinga.
Satu hari dia mahu mengambil kerani baru dan tiga
orang disenaraipendek untuk sesi temuduga. Calon
pertama seorang lelaki yang mempunyai penampilan yang baik. Diakhir
temuduga, Johan bertanya satu soalan kepada lelaki itu.


"Awak nampak tak sesuatu yang ganjil pada saya?"
"Ya, tapi minta maaf kalau saya kata tuan tak ada
telinga, macam ayam" jawab lelaki itu dengan jujur. Merasa terhina dengan
jawapan itu, Johan mengusirnya
keluar dari pejabat. Calon kedua ialah seorang perempuan yang berpengalaman
bekerja di bank
hampir 5 tahun. Dia lebih baik dari calon pertama
tadi.. Di akhir sesi temuduga, Johan bertanya soalan yang sama ditanya pada
calon pertama.
"Awak nampak tak sesuatu yang ganjil pada saya?"
"Ya ....saya heran bagaimana tuan boleh mendengar saya dengan baik, sedangkan
tuan duduk jauh dari saya." puji perempuan itu. Sebaik mendengar jawapan
dari perempuan itu, Johan berang dan menghalaunya keluar. Calon terakhir
adalah yang terbaik, walaupun masih muda dia
telah bekerja lebih 8 tahun di bank. Selain bijak dia juga tampan dan
bergaya. Seperti calon terdahulu Johan bertanya soalan serupa.
"Awak nampak tak sesuatu yang ganjil pada saya?"
"Ya. Awak pakai contact lens," jawab pemuda itu menahan perasannya dari
tergelak. Walaupun terkejut, Johan gembira dengan jawapan pemuda itu. Dia
hairan kerana pemuda itu sangat teliti dan dapat melihatnya memakai contact
lens walaupun mereka duduk agak jauh.
"Bagaimana awak tau" tanya Johan lagi. Pemuda itu tidak dapat lagi menahan
gelihatinya lalu ketawa besar hingga
jatuh terguling-guling sambil berkata," Dah tentu tuan tak boleh pakai
cermin mata sebab tuan tak ada telinga, nak sangkut kat mana". Huargh!
Huargh! Huargh! Huargh!"


Cerita 5


Seorang Pelancong Cina masuk kedalam sebuah bar di Hawaii dan dia amat terperanjat kerana didalamnya terdapat Steven Spielberg! Pengarah filem yang ternama. Sedang dia enak menikmati minumannya tiba-tiba beliau melihat pengarah filem tersebut meluru kepadanya dan melepaskan sebiji penumbuk.

Setelah bangun dari duduknya, beliau menjerit "Apa pasal engkau tumbuk aku ni?"
Pengarah filem tersebut berkata," Itu sebagai balasan di atas pengeboman Pearl Harbor , datuk aku mati pada masa tu".

Cina tersebut membantah. "Aku bangsa Cina laa bodoh! apa kena mengena dengan Jepun pulak?" Pengarah filem tadi membalas "Aaah..! Jepun, Cina , Burma , Vietnam , semua sama aje!"

Keadaan kembali reda selepas itu. Setelah memesan sebotol beer lagi, Lelaki Cina tadi terus meluru kepada Pengarah filem dan memberi satu tumbukan yang padu.

"Apa pasal kau tumbuk aku pulak ni?" balas sang pengarah filem.

"Itu sebagai balasan kerana menenggelamkan Titanic, moyang aku ada dalam kapal tu dan mati" balas Cina tadi..

"Hey budak! Titanic tenggelam pasal Iceberg laa bodoh..!" jerit sang pengarah lagi.
"Aaahh! Iceberg, Carlsberg, Spielberg... korang semua sama aje...!"


Cerita 6


Pada satu masa dahulu ...
Ader sekor monyet
Dia tersangatlah pandainya ..
Disebabkan kepandaian yang ada pada dirinya
Dia telah menciptakan satu alat
Alat itu dinamakan ..KOMPUTER..

Bila monyet nie mati...
Kebijaksanaan beliau telah diturunkan kepada anaknya
Disebabkan komputer itu diwasiatkan kepada anaknya
Anak monyet itu pun mencipta apa yang dipanggil .. INTERNET..

Bila cucu kepada monyet itu dewasa ..
Dia pun tertarik dengan komputer dan internet ..
Dia pun mulalah mencipta apa yang kita panggil ..EMAIL...

Tetapi cicit monyet tersebut lain plak kisahnya..
Dia ni dahlah bengap.. bodoh.. bangang.. tolol.. bengong..
Disebabkan kebodohan dan ketololan tersebut...
Beliau tak tahu nak mencipta ape-ape
Kecuali membaca email..dan segala ape yg terkandung di dalam internet serta terpapar di screen komputer
Contohnya dia sekarang tengah baca cerita nie.hehehhehehehe



TAK PENAT KE KORANG GELAK? G BUAT KERJA LA… 
Read more

20 February 2010

Tahu hakikat lelaki? emmm

0 EDITOR COMPLAINING
Lelaki tulin.
Tahu hakikat yang dia dijadikan sebagai lelaki dan dari itu bersifat sebagai lelaki dan tidak bertingkah laku hingga terkeluar dari kategori lelaki

Lelaki yang berharga.
Lelaki yang tidak cemburu buta kerana lelaki yang cemburu itu lemah dan cemburu itu melambangkan bahawa dirinya tidak berharga.

Lelaki yang teguh jiwa.
Tidak mudah mengalirkan air mata. Bila lelaki menangis, maka harga dirinya hilang kerana air mata adalah perhiasan hati wanita.

Lelaki yang sederhana.
Tidak meninggi diri dan tidak pula terlalu merendah diri.

Lelaki yang cantik.
Wanita menganggap kecantikan lelaki berada pada perangainya dan kebersihan hatinya.

Lelaki yang punya pendirian
Lelaki yang berpegang teguh pada kata-katanya dan menunaikan janji bila berjanji.

Lelaki yang kemas dan bersih.
Menjaga kebersihan serta rapi. Pakaiannya kemas dan tidak nampak canggung.

Lelaki yang cerdik.
Cepat faham apa yang dikehendaki oleh wanita tanpa perlu disebutkan.

Lelaki yang cekap.
Segera memberikan kepada wanita apa yang dihajati tanpa perlu diminta terlebih dahulu.

Lelaki yang bijak.
Tidak suka bercerita tentang kelebihan atau ketampanan dirinya.

Lelaki yang tabah.
Tidak mudah hilang akal bila menghadapi masalah dan tidak bingung atau kalut bila menghadapi suasana menekan, kesuntukan masa, atau cemas.

Lelaki yang berwawasan.
Tidak melakukan sesuatu tanpa merancang. Objketif dan cekal dalam mengejar cita-citanya. Masa digunakan untuk perkara yang produktif.

Lelaki yang baik.
Tidak suka hidup berfoya. Taat kepada suruhan agama. Tidak berjudi, berzina atau minum arak.

Lelaki yang sopan.
Tahu menghormati orang tua serta pandai mengambil hati.

Lelaki yang mengasihi.
Walaupun mungkin dia tidak menyatakan kasihnya pada wanita itu. Suatu masa,wanita berharap lelaki ini akan meluahkan perasaan kasihnya itu.

Lelaki yang ceria.
Boleh berjenaka dan berkongsi cerita. Tidak selalu sugul dan berkerut-kerut dahinya.
Read more

19 February 2010

All that we see or seem is but a dream within a dream

0 EDITOR COMPLAINING
hajimemashte mina san...


hahahaa intro jepun je sket. so pe benda aku nak citer ari ni? banyak sangat aku nak citer tapi tak semua aku leh citer la. ceritera yang ntah kepebenda ntah haku pon tatau. aktiviti tak banyak sangat dan yang penting aku tak on komputer aku untuk seharian tu dah kira rekod la bagi aku.

berbalik pada tajuk kita, hahahaha macam nak bagi syarahan lak. takde benda menarik la aku tulis ni. asyik nak merapu je. sebab duk kena penyakit pe ntah kan kan.. hahaha tapi yang penting aku rasa hepi kot walaupun muka aku ni tak macam hepi. dalam hati ada taman.. hahahahah sape la leh tahu. tuhan je yang tahu.

skang dah kurang sket aku masuk bab masak memasak ni. takde benda sangat aku nak masak pon. nak share masak-masak ni pon takde lagi. kalau ada benda special aku nak story, terus aku story la. waaaaaaaa bila la nak beli laptop ni... hangin satu badan je aku guna pc ni. nak hempuk hempuk je... kejap kejap freeze je. kang aku letak CPU ni dalam peti ais baru tahuuu hahahahha


kadang-kadang kan, tajuk aku ni tak kena mengena dengan cerita yang aku nak taip kat sini. memang la. semua ada impian. aku pon ada impian tapi semua tak tercapai. sebab pe? sebab aku kena usaha lebih lagi. tu tandanya aku tak cukup usaha la tu. nak usaha nak usaha sekilo leh tak? hahaha kira timbang kilo la pulak.
so malam ni ada movie best? ke takde? kalau takde aku nak layan dvd je laa... hahaha

ok ok.. ngarut sket sket dulu lewat malam kang ngarut lagi. nak kena pikir lak nak posting pe lak ni. blaaaaah duluuuu

zasssss zaasssss layan...
Read more

17 February 2010

Jom kita cuba sama-sama eh

0 EDITOR COMPLAINING
Saya pun baru try ; jom cuba tanpa keluarkan duit cuma perlukan masa jer.. ye lar dari korng surfing tak tentu hala.. meh sama2 cuba: 


Daripada korang on9 je, hasil pon xde, mesti BOSAN kan???
mule2 mmg xcaye bnde ni,tp y not kite try kn sbb die XPERLU MODAL pn.XPERLU MODAL..
haaaa, nie die...sambil on9, sambil cari duit..
beri saya masa 5 minit je boleh? mari sertai saya di catcheyes
jom..

Catcheye adalah sebuah syarikat pengiklanan terbaru di Malaysia,
apa yang menariknye anda dibayar untuk setiap iklan yang anda lihat
disini,

ya,mudah saja,klik2 iklan tak samapai seminit dah dapat duit,
malah mereka membayar kita sehingga level 4 secara infiniti..

katakan anda menaja 10 orang di level 1, kemudian mereka menaja 10 orang lagi sehinggalah 4 level, tahu tak awak akan peroleh RM11 jika
sehari mereka klik untuk 1 iklan, kalau sehari mereka klik 10x anda
peroleh RM11x10=RM110 jika sebulan anda akan peroleh RM110x30=RM3300..

banyak tu .. awak tak nak ke? ayohlah sertai saya..benda ni 100%
percuma..tak perlu modal cuma perkenalkan kepada 10 orang je..benda
free xkan tak boleh ajak..

untuk maklumat awak,keahlian catcheye telah
mencecah 46,723 orang sekarang.. jangan berlengah lagi..Ini bukan
penipuan..

Cara nak register:

1. Anda click pada link dibawah ini:
http://www.catcheye.com.my/?r=62064
2.klik join catcheye now

3.isi maklumat diri,IC dan alamat (penting sebab cek dihantar berdasarkan ini selepas cukup RM50)

4.Isi jawapan:

soalan 1 jawapan A (atas sekali),
soalan 2 jawapan B (yang tengah),
soalan 3 jawapan A (atas sekali).

p/s (jika jawab salah pendaftaran tidak diterima)

5.klik agree and proceed..
Ok siap
kemudian apa perlu buat?

1.klik sign in

2.lepas sign in klik reward panel

3.Awak lihat akaun awak ade RM1 (bonus) dan link awak.

4.Copy link awak dan gantikan link saya ini dengan link awak.

5.postkan risalah saya ni di buletin facebook atau myspace & emailkan kepada kawan2.

6.Lihatlah tak sampai sebulan awak dah ade 10 orang di level 1.

percayalah!sebab benda ni 100% percuma REZEKI TUHAN YG BG..TP KITE KNE USAHA JGAK KN??
TGGU APE LG?? J0MLA J0IN.. =)
klik, klik, klik

*x berminat pn try je…anggap je main2 mne tau ade rezeki FREE JE...=)

try je la klik...

http://www.catcheye.com.my/?r=62064
Read more

16 February 2010

happily just for a while...

1 EDITOR COMPLAINING
happy .. i'm happy... but just for a while maybe. for the past 3 day i guess, the day that make me happy even for a while. hahahaha.. it ok. the beginning of never ending story or endless story or whatever you want to call it. ooo damn and now i' back and being like a normal people, start feeling like nobody want me.

such a beauty-fool or beautiful life? it depend on yourself how to decorate it. but to me it just useless when someone that make you happy maybe just for a while is disappear again? hahahha nothing much to say and write because i don't have a great story about my life to share and nothing good happen indeed. yeah yeahh... talking and writing too much until the dead sent to me an invitation to go to the hell... hahahaha

so tired for looking a new job. huaaaaaa.. don't know that so hard to find a new job ha...then my scooter just make me piss off, damn it shit . ti think i gonna throw my bike into the sea, so the fish can make it a comfortable house.. hahahahha

bla.. bla.. bla...
Read more

13 February 2010

Life is getting hard and damn....speechless

0 EDITOR COMPLAINING
hurmm.. entah macam mana aku nak mulakan aku pon tak tahu la. betol-betol dah rasa macam dah give up. mungkin orang lain tengok aku ni seorang yg agak tabah kot tapi aku rasa macam lemah dah sangat jiwa aku ni. rasa cam taknak idop pon ada gak atau aku ni terlalu mengharap sangat kat orang lain atau bergantung pada orang lain? entah la aku pon tak tahu la.

aku ni memang frust kat parent aku. ayah aku kot. ke mak aku? sape eh? adik-adik aku? entah la weh. seriously aku memang tengah susah sangat-sangat pastu dah tak tahu la nak mintak tolong kat sape lagi. kat kawan-kawan? muka ni dah tebal gak la nak mintak tolong. aku faham la kawan-kawan ada gak masalah derang sendiri. takkan nak tolong aku je kot. i need a kick start. huhuhuh macam mana aku nak mula ni kalau skang pon dah jadi tunggang langgang sket. entah entah entah. aku tak tahu. serabut la kepala aku nak pikir ni.

malas aku nak citer kat orang. bukan la aku ni suka nak mintak simpati ke apa tapi aku taknak orang lain pikir aku bukan-bukan la, itu la ini la. hahaha memang aku tak citer kat sape pon. nak citer kat sini pon aku pikir banyak kali gak. lantak laaaaaa...lalalalalalaa....

orang lain ada yang nak mati sebab frust bercinta, aku ni nak mati sebab frust dengan life aku, sekeliling aku.. pe la yang tak kena dengan dunia yang sementara ni eh? aku pon tak tahu la. tapi cabaran tu yang leh wat manusia ni nak give up ke atau terus berjuang. aku memang sedang berjuang. berjuang untuk hidup. takde duit camne nak hidup ni.. alaaaaaaahai

camne la aku nak tido dengan tenang. hahaha time gini dah macam-macam aku pikir. serabut otak ler. orang lain berjaya, aku macam ni je. macam mana? macam ni ar.. macam skang ni.. orang lain tido tapi aku duk berjaga. main game ni wat semua masalah aku tu hilang kejap. pastu bangun pagi esok dah bertubi-tubi beban yang masuk dalam kepala otak aku ni. huhuhuuhuhuh

sendiri kesepian.. sesuai tak tajuk tu? hahahhaa macam tajuk lagu.. memang tajuk lagu pon. dah la bestfriend takde dah. nak share dengan sape? hahaha kalau kengkawan ramai gak la. tapi bukan semua boleh share citer. alalala alantak laaaa..

nak tido tapi hati aku tak tergerak nak tido. blaaaahhh
Read more

07 February 2010

Whatta Boring life WTF!!!

0 EDITOR COMPLAINING

arghh.... seriously bosan.

baru je aku lepas berkebun kat facebook ni. pastu dah tak tahu nak watpe. hari ni takde aktiviti sangat cuma banyak terpikir pasal kija yang gajinya mencecah RM2500.00 macam tak percaya pon ada tadi kija 12 jam lak tu. memang dah takde life la kalau gitu. dah biasa dengan kerja 8 jam sehari, pastu 5 hari seminggu. nak amik masa berubah angin ni memang liat. tapi aku tetap duk terpikir gak pasal tu. hahahha.. terpikir pasal gaji banyak cam shial tu. ish kalau gaji banyak tu.. memang cepat la leh simpan duit wat nak beli keta, iphone bla.. bla.. bla.. berangan lebeeeyyyyy...

keta bukan aku taknak guna, orang tua aku pon nak bagi kat aku keta wira tu tapi aku ni tak harap sangat nak pakai keta. cukup la dengan scoot aku tu yang nak isi minyak pon memikir dua tiga kali gak. hahah ini kan pulak nak pakai keta. bukan orang tua aku tak mampu nak bagi sebijik.. tapi aku nak ar cari kereta yang aku suka. tu pasal berangan lebey. tapi takpe dari angan-angan la kita nak berusaha keras sket tapi aku tengok kat diri aku ni macam tak usaha je pon.. ntah pe nak jadi ntah...

banyak gak kija yang aku dah cuba apply ni. Bank, Kilang, tukang tilik, tukang sambung ekor beruang. haahahha merepek lagi. time-time gini kalau mengarut sorang kat blog cam gini la jadinya. aku ni takleh nak tido lewat kalau tido lewat memang cepat la perut aku lapor walaupun aku ni kurus.. huhuhuhuh kurus sejak azali. makan banyak pon tak naik. lantak la korang nak gelak kat aku macam aku peduli. kang jadi emo lak aku pasal benda-benda kecik ni. hahahahhah
pening kepala dengan macam-macam hal. lagi aku tak suka orang mention pasal benda peribadi aku kat facebook ni. sekali je sebut, terus aku remove connection. harap yang dah kena tu jangan terasa eh sebab memang patut aku remove kan sebab aku memang benda yang aku tak suka sebut korang lak sebut. what the hell? if nak sembang, sembang je la. tapi jangan sebut. lantak korang la yg kena remove tu eh .. kawan tu kawan jugak tapi paham paham la nape aku letak gamba sket je kat facebook. if korang tak faham memang bukan kawan sehidup aku la. hahahah setakat kawan gitu gitu la orang cakap kan.


susah nak cari orang yang boleh faham aku ni kecuali sorang dua je kot. thanks to matyen sebab faham aku walaupun aku ni tak tahu ko faham ke tak. heheh tapi ko memang best la sebab tulun aku dengan banyak nyer.. heheheh.. memang kawan yg leh di harap la. saje je mention nama. yang lain pon ok gak.. ada yg tulun.

yang buat aku tak faham... yang buat aku ni cam tunggul kayu kat celah sungai ni. ni yang aku tak faham sangat ni. time seronok , suka cari aku. bila dah jauh hanyut suma.. jangan kan YM, email pooooonnnnnnnnnnnnn TAK! jenis camne pon aku tak faham la camne. satu berita pon tak inform. orang lain pon kija gak tapi takde la diam camni. if tak suka ke, menyampah ke apa apa ke.. terus je la bagitahu cakap je .. dah tak suka, dah menyampah, bla bla bla WTF! kan senang takde la aku ni termanggu manggu macam orang dalam toilet je. duk pendam je ni. tapi dalam masa yang sama aku nak lupakan pasal ni. sape la tak sakit menyampah kalau orang duk buat macam sampah.. damn it la... kalau nak memaki dalam ni .. sok pon lom tentu abis posting aku taip ni. tengah tepi kiri kanan sabau pala otak. hehehhehe

sian aku kan. duk membebel sorang-sorang. kalau nak komplen.. g jauh2... tak baca pon takpe. takde nak suh sapa sapa pon baca blog or posting aku kalau tak suka. kalau rasa tak puas ati leh pm lagi pon cam aku peduli gak. lalallaallalala

lalalalalalaa.. hahahhaa

wassalam
Read more

05 February 2010

Jack Purcell.. dah lama aku cari gak. takde wet nak beli

0 EDITOR COMPLAINING

Cobain-Inspired Converses Court Controversy

E! Online, May 30, 2008 11:00 am PDT
Kurt Cobain boots bad; Converse-inspired ones rad.

A year ago, the Nirvana frontman's widow, Courtney Love, kicked to the curb print ads in the U.K. that featured her late husband modelingDoc Marten boots in heaven.

How things change.

Now, the ex-Hole singer is giving thumbs up to a line of Converse sneakers paying tribute to the grunge icon, who committed suicide in 1994. The shoes will hit stores this fall, along with footwear inspired by the Grateful Dead, to help mark the manufacturer's 100th anniversary.

"They are the renegades of sound, the league-changers, champions of underachievement, the paint drippers and those with flawless style," Scott Patt, Converse Global Footwear's creative director, touted in a press release Friday.

"These pioneers follow what's inside and do what they believe to be right."

And that apparently includes making the most of commercial endorsements.

The Cobain collection comes in three different styles—Chuck Taylor All Stars, Jack Purcell and One Star—and sports artwork and scribbles taken from his personal notebooks and lyrics from such seminal songs as "Come As You Are."

As for the Dead's line, they ain't Birkenstocks. Instead, the shoe company is selling designs sporting some of the legendary jam band's artwork from the '60s and '70s, including the red-and-blue skull logo and those famous dancing bears.

Both sneaker lines will retail between $50 and $65.

While Cobain did wear Converse when he was alive, to some Nirvana faithful the deal smells like a sellout by his estate, and many are ridiculing the shoemaker's claim to honor him. Here's a quick sampling:

• "They're my favorite brand of sneakers. I've also worshiped Nirvana since I was 13. That being said, this is disgusting. Courtney Love is disgusting! The whole thing makes me ill," wrote a fan atEarsucker.com. • "Kurt would had of hated this filth...I am disgusted with Courtney he would have never wanted it to be like this," an anonymous commenter wrote at the Seattle Post-Intelligencer's reader blog. • "I just threw up in my mouth. This is repulsive," opined another. • Another simply quoted lyrics from Nirvana's "Rape Me." This isn't the first time Love's been called out for cashing in on Kurt's legacy.

A year ago, Love put up for auction the bulk of the rocker's belongings, including many of his flannel shirts. That came a year after the cash-strapped "Doll Parts" singer struck a $50 million deal with Primary Wave Music Publishing to sell off a 25 percent stake in the Nirvana catalog.

Read more

This is Awesome HAhahahahsha

0 EDITOR COMPLAINING

Smashed Kurt Cobain guitar sold for $100,000

AP, Dec 24, 2008 7:00 am PST
A smashed guitar from the late grunge rocker Kurt Cobain has been sold to an unidentified private collector for $100,000.

Helen Hall, a broker in England, says it's the second-highest known price for an item of Cobain memorabilia. The seller was punk rockerSluggo of The Grannies and Hullabaloo.

The sale was confirmed Tuesday by Jacob McMurray, senior curator at the Experience Music Project in Seattle, where the taped-up Fender Mustang guitar in sunburst finish was displayed for a time.

"It's a really cool-looking guitar because it's smashed and held together with duct tape and Kurt Cobain wrote on it," McMurray said.

Sluggo said he traded a working guitar for the smashed one during the first U.S. tour of Cobain's band, Nirvana.

McMurray said Nirvana, living hand-to-mouth, was on a tour in New Jersey when Cobain smashed the guitar on stage and went looking for one to play at his next gig.

The swap was made while Cobain was staying at the apartment of Sluggo, who goes only by that name, and Sluggo's girlfriend, McMurray said.

He said he hoped the buyer would allow the instrument to return to Seattle for a Cobain exhibit he is preparing for 2010.

"There's not a huge amount of broken Nirvana guitars out there," McMurray said, adding that most amount to "little slivers and fragments."

A news release from Hall said the highest price paid for a piece of Cobain memorabilia was $131,000 at a 2006 auction for his Mosrite Gospel Mark IV guitar.


Read more

just wanna share about my rock idol

0 EDITOR COMPLAINING

Kurt Cobain's daughter to make singing debut with My Chemical Romance's Gerard Way

Yahoo! Music, Feb 4, 2010 4:00 pm PST
Courtesy of NME -- Frances Bean Cobain sings as part of a "gang" on Dresden Dolls side-project

Kurt Cobain and Courtney Love's daughter Frances Bean is to make her singing debut on a track also featuring My Chemical Romance's Gerard Way, Andrew WK, and Weird Al Yankovic.

Seventeen-year-old Cobain sings on "My Space," which will appear on the eponymous debut album by Evelyn Evelyn, who are made up of Dresden Dolls frontwoman Amanda Palmer and Seattle musician Jason Webley.

Other acts on the track include Tegan & Sara, ex-Hold Steady keyboardist Franz Nicolay, Margaret Cho, Eugene Mirman, and various members of Mindless Self-Indulgence, reports Twentyfourbit.com.

The album Evelyn Evelyn is due to be released on March 30.

In December, Courtney Love lost custody of Frances Bean Cobain.

Read more

04 February 2010

About The Naked Chef

0 EDITOR COMPLAINING

the naked chef

the naked chefWhile I was working at the River Café a TV crew were filming a documentary about the restaurant. The editors decided to show a lot of this cheeky kid who was so into the cooking that he'd answer back to the crew. The day after the programme was shown, I got calls from five production companies all wanting to talk about a possible show. I couldn't believe it and thought it was my mates winding me up!

In the end, I accepted an offer from Optomen Television. The idea behind The Naked Chef was to strip food down to its bare essentials - to prove that you didn't need to dress up ingredients or buy a load of fancy gadgets to make something really tasty. Despite my Nan's worries, it definitely didn't mean that I was cooking in the nude!

This show was packed full of sociable food to be enjoyed at home with family and friends – real food for real occasions.

• 6 x 30 minute episodes plus a Christmas party special
• first aired: UK, BBC2, 1999
Read more

Roxette » It Must Have Been Love Lyrics

2 EDITOR COMPLAINING

tetiba dengar lagu roxette... memang nostalgia ni. lagu lama. zaman-zaman sekolah rendah ni. hahaha.. kecik kecik dah dengar lagu camni eh. hahaha.. tu ar pasal. ayah aku ar ni duk pasang-pasang lagu lama kalau balik kampung sampai skang memori lagu-lagu tu suma duk melekat dalam kepala otak.

jom kita melayan lirik roxette...


Roxette » It Must Have Been Love Lyrics


Lay a whisper on my pillow,
leave the winter on the ground.
I wake up lonely,
there's air of silence in the bedroom
and all around
Touch me now, I close my eyes and dream away.

It must have been love but it's over now.
It must have been love but I lost it somehow.
It must have been love but it's over now.

From the moment we touched, 'til the time had run out.
Make-believing we're together that I'm sheltered by your heart.
But in and outside I've turned to water like a teardrop in your palm.
And it's a hard winters day, I dream away.

It must have been love but it's over now.
It's all that I wanted, now I'm living without.
It must have been love but it's over now,
it's where the water flows, it's where the wind blows.

Read more

Manjakah kita?

0 EDITOR COMPLAINING

Waktu kita kecil kita dimanja..
Manjakah mereka??
anak
Kalau kita pikir gaji kita tak banyak, kurang berjalan, bagaimana dengan mereka??
download2an2
kalau kita pikir kita ni sendirian, takde teman, camne dengan derang ni lak?
download3kg5
kalau korang rasa malas nak belajar, nak lepak je bagaimana dengan dia??
download4rd1
kalau kita rasa hidup kita ni banyak masalah, berat la...bagaimana dengan dia??
download6wv2
kalau kita duk mengeluh je pasal transport la, tiket mahal la.. so whatever.. bagaimana dengan mereka??
download7jc8
masihkah kita terfikir nak melawan cakap orang tua kita?
download8so6
nak makan hebat-hebat.. derang ni camne lak?
hunger

selalu berpikirlah positif…masih banyak yang lebih menderita dari kita….dengan berpikir positif…kita akan lebih menghargai hidup kita..
hidup cuma sekali,,jangan dibuat main-main. hehehe
Read more

kita ni manusia la.. normal la tu

1 EDITOR COMPLAINING
hahaha selain dari belajar kat sekolah, manusia ni belajar dari kesilapan walaupun manusia duk ulang kesilapan yang sama dalam situasi yang berbeza. tapi kesilapan tu la yang mematangkan pemikiran otak kita dan akal kita yang waras ni. semua benda ada risiko, tapi terpulang pada kita la mcm mana nak tempuhi risiko tu. apa yang penting teguhkan hati dan pendirian. moga berada di landasan yang betol....!!!!, apa la erti hidup ni kalau tiada jalan yang berliku dan onak duri.. kalau semua benda mudah je, manusia takkan dapat belajar dari kesilapan dan pengalaman dia sendiri. tapi bukan la aku nak cakap aku ni bagus mana pon cuma aku boleh la kongsi sedikit sebanyak pendapat ke, pandangan ke pengalaman aku ni.
kadang-kadang kita ni sebagai manusia memang memerlukan guide atau dorongan dari orang lain. bukan nye tak boleh JATUH BANGUN SENDIRI tapi kalau ada yang sudi membantu dan memimpin tangan kita di kala kita dalam hilang arah tuju ni kan lebih baik. kenapa orang susah nak sedar walaupun dah kena tipu? dah tahu kena tipu tapi tetap nak nafikan kan dan buat benda tu seolah-olah takda apa. hahahhaa... pelikkan hidup ni. aku bercakap dan menulis ni pon bukan la aku tujukan pada sapa sapa pon tapi aku dah lalui semua benda macam ni. kena tipu ke, orang tipu ke so whatever they call it who care!

satu benda yang aku pelik la kan yang melayan aku ni macam aku ni tiang kayu ke apa. hahahaa.. aku tahu la situasi ni camne kan tapi nape la buat aku ni macam tak wujud je. hari tu bukan main la kan sembang sampai ke pagi nak jumpa la whatever la bla.. bla.. bla sembang sampai langit pon nak jatuh. tapi lastly... tengok jadi macam mana.. jadi macam yang duk tercanggak ni aku sorang ja. hahahaha.. kelakar la pulak.
pe yang aku pelajari dari kesilapan ni? don't take so serious if somebody made a promise with you or tell you how they felt about you even love..take it serious when it really shown to you. what the hell.. fuck up. damn....&%&#&@&*@&#$&$&$ ni mencarut yang tak tahu nak mencarut pe. hahahahahaha

bangun pagi-pagi dah membebel macam shial je aku ni kan. mungkin sebab tak makan lagi ni. so aktiviti hari ni aku ingat aku nak masak spaghetti ala-ala Jamie Oliver. the Naked Chef tu. hahaha minat tol aku dengan cara masakan dia. memang stail la. kalau bukak astro je mesti nak miss channel AFC, The Naked Chef. skang ada yang baru lak Jamie Back to Home. kat channekl singapore pon ada, astro pon ada tapi asyik duk miss je. tunggu tv lcd aku sampai. adik aku cakap nak datang jb sebab dia ada hal sket kat UTM. so nanti dia nak bawak tv LCD aku tu. hahahaha.. pastu nanti leh ar tengok talibesen.

hurmmm pe lagi aku nak memekak pagi-pagi ni. dah nak tengah hari ni. lagi sejam nak pukul 12. so untuk kengkawan enjoy your day. masalah letak dalam kocek suar. nak buat apa pon kena hepi.

-AMEN-
Read more

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here