THE COCOON ™: kija hari sabtu
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

18 October 2008

kija hari sabtu

assalammualaikum wbt..

hari ni aku kerja. hari sabtu. time orang lain lepak kat umah.. aku lak gi kerja. kerja ganti pasal cuti raya aritu. tak best langsung sebab bukan dpt OT. huuhuhuh..sebenarnya kerja hari sabtu la yg paling buhsan. sebabnya aku tak dapat nak lepak-lepak kat umah. tapi.... seperti yang kita tahu, setiap kekurangan mesti ada kelebihan dan etiap kelebihan pasti ada kekurangan. macam tu gak keadaan aku skang nih.. walaupun sabtu kerja.. aku dapat main tenet.. hehhe... ok ok.. cukup la pasal diri aku nih..

skang aku nak wat tutorial sket... meh meh meh dengar...

ikutkan nih.. technician takleh guna internet sebab Information System Department aka ISD, kat kompeni aku ni dah block. yang leh guna internet cuma Engineer ke atas je. so.. dengan kata lain, aku nih kalau nak pakai internet memang kena buat la cara jahat sket. huhuh..tapi aku tak pernah nak insaf. yelah. dah kena warning letter yang pertama dah terakhir sebab ada staff ISD nih ada nampak aku buka internet tanpa kebenaran.. hack la u konon. hehehe..

kat opis, aku guna Windows Xp.. semua guna windows XP. lain-lain OS nih, pakai untuk testing sofware je. aku teringat la kata-kata kawan aku nih... aku tanya dia, camne nak blaja Linux? dia cakap.. ko explore XP bior abis dulu, pastu baru la ko leh main Linux. erk... terdiam gak aku dengar bila dia cakap camtu. kebanyakan yang aku tahu ni bukan aku blaja kat kolej pun, aku tahu sendiri. belajar sendiri dan aku tanya orang la.. tu pun kalau ada yang jenis nak kongsi ilmu dan tukar-tukar pendapat dengan aku kan.

walau mcm mana pun kita adminkan pc kite tu xnak bagi orang lain kacau... mesti ada gak yg terlepas. macam aku la... pc aku nih tak dapat admin, jadi aku gunakan ilmu aku nih bagi leh guna internet. benda senang je, tapi malu aku nak ceria lak. mungkin oang lain pun tahu agaknya kan.

aku bukan nak sombong.. tapi kalau sapa-sapa yang ada masalah cam aku nih.. leh inform kat aku... dengan segera dan dengan pantas.. aku cuba nak tolong . ok.

tetiba.. tengah kusyuk je aku duk menaip.. perut aku lak memula. rasanya satu hari aku tak makan. aku ada bawak bekal. beli roti kat petronas... tapi syg... baru nak makan. roti aku jatuh. tak sempat aku nak makan. tu yg lapor sangat ni kot... tak kan sakit perut nak memerut lak kan.

0 EDITOR COMPLAINING:

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here