THE COCOON ™: kita ni manusia la.. normal la tu
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

04 February 2010

kita ni manusia la.. normal la tu

hahaha selain dari belajar kat sekolah, manusia ni belajar dari kesilapan walaupun manusia duk ulang kesilapan yang sama dalam situasi yang berbeza. tapi kesilapan tu la yang mematangkan pemikiran otak kita dan akal kita yang waras ni. semua benda ada risiko, tapi terpulang pada kita la mcm mana nak tempuhi risiko tu. apa yang penting teguhkan hati dan pendirian. moga berada di landasan yang betol....!!!!, apa la erti hidup ni kalau tiada jalan yang berliku dan onak duri.. kalau semua benda mudah je, manusia takkan dapat belajar dari kesilapan dan pengalaman dia sendiri. tapi bukan la aku nak cakap aku ni bagus mana pon cuma aku boleh la kongsi sedikit sebanyak pendapat ke, pandangan ke pengalaman aku ni.
kadang-kadang kita ni sebagai manusia memang memerlukan guide atau dorongan dari orang lain. bukan nye tak boleh JATUH BANGUN SENDIRI tapi kalau ada yang sudi membantu dan memimpin tangan kita di kala kita dalam hilang arah tuju ni kan lebih baik. kenapa orang susah nak sedar walaupun dah kena tipu? dah tahu kena tipu tapi tetap nak nafikan kan dan buat benda tu seolah-olah takda apa. hahahhaa... pelikkan hidup ni. aku bercakap dan menulis ni pon bukan la aku tujukan pada sapa sapa pon tapi aku dah lalui semua benda macam ni. kena tipu ke, orang tipu ke so whatever they call it who care!

satu benda yang aku pelik la kan yang melayan aku ni macam aku ni tiang kayu ke apa. hahahaa.. aku tahu la situasi ni camne kan tapi nape la buat aku ni macam tak wujud je. hari tu bukan main la kan sembang sampai ke pagi nak jumpa la whatever la bla.. bla.. bla sembang sampai langit pon nak jatuh. tapi lastly... tengok jadi macam mana.. jadi macam yang duk tercanggak ni aku sorang ja. hahahaha.. kelakar la pulak.
pe yang aku pelajari dari kesilapan ni? don't take so serious if somebody made a promise with you or tell you how they felt about you even love..take it serious when it really shown to you. what the hell.. fuck up. damn....&%&#&@&*@&#$&$&$ ni mencarut yang tak tahu nak mencarut pe. hahahahahaha

bangun pagi-pagi dah membebel macam shial je aku ni kan. mungkin sebab tak makan lagi ni. so aktiviti hari ni aku ingat aku nak masak spaghetti ala-ala Jamie Oliver. the Naked Chef tu. hahaha minat tol aku dengan cara masakan dia. memang stail la. kalau bukak astro je mesti nak miss channel AFC, The Naked Chef. skang ada yang baru lak Jamie Back to Home. kat channekl singapore pon ada, astro pon ada tapi asyik duk miss je. tunggu tv lcd aku sampai. adik aku cakap nak datang jb sebab dia ada hal sket kat UTM. so nanti dia nak bawak tv LCD aku tu. hahahaha.. pastu nanti leh ar tengok talibesen.

hurmmm pe lagi aku nak memekak pagi-pagi ni. dah nak tengah hari ni. lagi sejam nak pukul 12. so untuk kengkawan enjoy your day. masalah letak dalam kocek suar. nak buat apa pon kena hepi.

-AMEN-

1 EDITOR COMPLAINING:

Hanna_Adilef said...

pe yang aku pelajari dari kesilapan ni? don't take so serious if somebody made a promise with you or tell you how they felt about you even love..take it serious when it really shown to you. what the hell.. fuck up. damn....&%&#&@&*@&#$&$&$ ni mencarut yang tak tahu nak mencarut pe. hahahahahaha

yg neh i skeeeeeeeee

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here