THE COCOON ™: what a "INSIDIOUS" day
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

30 May 2011

what a "INSIDIOUS" day

Selamat sejahtera semua dan selamat tengah hari Johor Bahru.heheh


Pagi-pagi lagi dah hujan lebat. Dengan kilat semua. dasyat jugak. nasib baik la aku dah prepare router aku dengan power surge. kalau tak memang kompom la router aku kena tuka lain. sediakan payung sebelum hujan. dalam minggu ni aku melayan filem seram je. hahaha.. tu yang the best. korang dah tengok filem Insidious? bagi aku, aku akan letak la dalam 5/5 bintang. kira dapat bintang penuh la neh. tapi itu bagi aku, kalau bagi org lain yang dah tengok fiem ni aku tak tahu la kan. meh aku review sket filem dia kat sini.

Untuk sesape yang suka dan selalu tengok cerita seram mungkin ada perasan ada persamaan sikit dengan filem-filem seram sebelum ni. daripada pengamatan aku sendiri la yang memang selalu tengok cerita seram ni, pe yang aku perasan mula-mula ialah rumah nya. scene dalam rumah. bila aku tengok rumah tu 2-3 kali, aku perasan yang rumah ni macam sama macam rumah dalam filem Paranormal Activity..dari bentuk rekaan dalaman tu takde sangat tapi bila tengok susun atur bilik, tangga.. macam lebih kurang je. hehe macam sama gitu. tengok je, terus aku teringat cerita Paranormal Activity. korang ada perasana? tu cuma pendapat aku je la. ok. tapi cerita Insidious ni bukan pasal rumah berhantu. heheh

seterusnya, kalau korang pernah tengok filem-filem seram yang lama macam Demian the omen, poltegiest? betol ke aku eja? heheh lebih kurang gitu la. untuk bab rasuk-rasuk ni memang dah banyak kita tengok la kan tapi ni satu kelainan bagi aku sebab bila tengok filem ni, rasa macam tengok cerita lama, retro gitu. tapi tak tahu la kalau taste org lain mcm mana. 


walaupun tak banyak bagi ulasan pasal filem ni tapi bagi aku keseluruhan terbaik jugak.Ending filem? korang kena tengok la kan. hehehe. sebenarnya memang macam banyak nak taip ni tapi sebab berenti separuh jalan, pegi dapur, masak jemput2 pisang, pastu kenyang. kemudian. otak jadi tepu dan malas nak pikir. heheh sambung lain kali

0 EDITOR COMPLAINING:

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here