THE COCOON ™: Tip Membeli Juadah Di Bazaar
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

15 August 2011

Tip Membeli Juadah Di Bazaar





Bulan puasa kalau tak pergi pasar ramadan memang tak sah. Bukan puasa tak sah tapi tak lengkap, sampai sanggup berbajet-bajet untuk membeli di pasar ramadan.Jangan sampai membazir...banyak kuih yang nampaknya sedap tapi rasanya hampeh.. hehe




Tip 1
Jalan sampai hujung, survey dulu kalau itu kali pertama korang ke pasar ramadan tu. Kalau takut ada gerai yang terlepas, korang tawaf sebelah kanan pulak andai tadi korang perhati sebelah kiri.


Tip 2
Korang mesti dapat agak. Gerau yang ramai orang beratur tu pasti juadahnya lazat lagi sedap. Tapi korang jangan konpius kalau bawak balik juadah yang tetap tak sedap, itu bermaknanya gerai tu lembab.


Tip 3
Kalau korang nak selamat, belilah sikit je tapi banyak jenis. Jika korang tak suka makan kuih yang berbagai jenis...contohnya karipap, belilah kat gerai ni sikit, gerai tu sikit. Jadi bolehlah cover selera korang yang nak sedap je tu.


Tip 4
Satu lagi tip untuk korang, elok pergi beli ketika dekat berbuka puasa sebab time tu peniana nak perhabis jualannya. Jadi pasti derang berlumba-lumba bagi potongan harga, silap-silap beli satu dapat lapan free.


Tip 5
Untuk tak rasa boring dengan satu pasar ramadan, apa kata korang jalan-jalan cari pasar ramadan yang lain. Lagi pun korang boleh rasa pelbagai juadah dari peniaga yang berlainan.


tu saje tip yang hendak di kongis. ingat... anda buat.. anda dapat.. heheh 


selamat berpuasa

0 EDITOR COMPLAINING:

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here