THE COCOON ™: ::Tutorial::Profile Tak Keluar Di Follower::
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

26 October 2011

::Tutorial::Profile Tak Keluar Di Follower::

Kat sini aku nak buat tutorial ringkas. Jarang aku buat tutorial ni kan, ok kat sini aku sediakan cara-cara kalau profile kita tak keluar sewaktu nak follow blog orang. Macam kalau kita tengok kat sini, bila kita klik butang Sertai Tapak, gambar dan profile kita tak akan keluar. betol?Untuk mengatasi masalah ni, ikutilah langah-langkah ni dengan berhemah.
Mula-mula tengok pada bahagian Follower tu, klik Sertai Tapak Ini. Sebenarnya aku dah masuk benda ni tapi selalu sengat kalau profile kita takkan keluar dimana benda ni dia selalu keluar automatik kan?


Lepas kita klik Sertai Tapak Ini, akan keluar satu pop-up windows seperti yang tertera gamba di atas. Untuk contoh ni aku mengunnakan blog yang sedia ada. Secara default, aku menggunkan akaun Google. Untuk sebarang kebarangkalian, aku andaikan kita semua register Google kan. Klik pada log masuk pilihan Google.

Masukkan email dan password korang seperti biasa. Ni aku tak payah nak bagitahu kan. Id yang korang guna untuk blogger tu, id tu jugak yg korang pakai untuk log masuk kat sini.

Selepas dah selesai suma password dan id, dia akan tutup pop-up windows tu. Kalau yang ok, dia akan keluar gambar, id kita dan option. Tapi kalau yang bermasalah selalunya dia akan keluar gambar kosong. Yang ni pon aku selalu terjadi dimana aku dah follow blog orang tapi tak keluar profile macam kat atas. Kalau jadi macam tu, klik pada OPSYEN

Dibawah OPSYEN tu gak, pilih TETAPAN TAPAK
Perlu di ingat, kalau profile kita bermasalah, ia tidak akan keluar seperti di atas, nanti dia keluar gamba kosong berserta nama lain walaupun sepatutnya dia akan keluar page kita. Apa yang perlu korang buat? pilih Kini menggunakan profile Blogger anda TUKAR. Klik pada perkataan TUKAR.

Bila korang dah klik TUKAR, akan keluar pop-up untuk kita tukar profile kita. Kat sini korang pilih la Blogger dan masukkan password dan id korang yang selalu korang masuk.

Lepas dah masukkan (step yang sama korang dah buat seperti sebelum ni) semua tu, pop-up to akan tutup sendiri dan akan keluar page profile korang yang sebenar. Kemudian pilih SELESAI.

Tu antara salah satu sebab yang aku perasan bilaaku blog follow orang, tak keluar id. So korang leh cuba dulu. Kalau ada masalah, boleh hubungi aku pada tab ASK ME! kat situ ada online chat dan kalau aku offline, tinggalkan soklan kat situ. heheh
terima kasih

FootNote ~ Takde bakat nak buat tutorial

1 EDITOR COMPLAINING:

sha my heart said...

Wah, bagusnya tutorial ni.

Eh, guna kite punya 'join this site' a.k.a follower. =)

Saya tak ada masalah utk follow-memfollow. cuma komen kdg2 hilang dan tak dapat nak diletakkan dalam bloglist, jadi Who Q

P/s: YM lambat la. Cepat la add fb. klik like fb kat blog sy tu. nanti, tegur saya kat situ.

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here