THE COCOON ™: Hanazakari No Kimitachi E
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

03 April 2009

Hanazakari No Kimitachi E


assalammualaikum wbt....


selamat malam.. dah maghrib. tapi aku duk melayan lagik citer jepon nih... tajuknya seperti diatas...er.. maksudnya.. aku dah lupa. hahhaa... ada banyak ikhitbar yang kita leh amik la.. aku je ckap macam tu kalau korang ada tengok , tak tahu la kan. betol tak? heheh.. cube la korang bayangkan kalau sorg pompuan nyamar jadik lelaki , masuk ke sekolah lelaki semata-mata nak cuba sedarkan seseorang dan bagi semangat kat seseorang supaya dia kembali buat sesuatu untuk kejayaan dia sendiri. so pendapat macam mana? cuma pe yg agak negatif kat sini ialah ada sebahagian citer nih kalau setiap pertandingan macam pertandingan menari.. mesti la ada pompuan kan.. nih yang laki pon nak jadi pompuan... pe yang aku nak tegaskan kat sini..muka jantan jepon memang jambu... haha tapi bila dress up macam pompuan.. dah nampak macam pompuan la..hahahha.. adeh..


yang penting skali budaya nak meniru sket jadi macam pompuan, jadi gay dan sebagainya la. bagi aku itu yang tak patut kita ikut atau contohi dan kalau dari segi positif yang kita leh leh lihat, setiap cerita mana skali pon mesti ada pegangannya sendiri.macam cerita yang aku tengok nih... pe yang aku dapat amik ikhtibar ialah.. semangat setia kawan, walau kawan kita terpaksa menipu untuk kebaikan kita sendiri.. lihat setiap perkara itu dari segi positif.. buka fikiran dan kembangankan ke arah yang baik..semangat setiakawan dan saling percaya.. tu yang dapat kita tahu di balik makna yang tersirat tu.
tapi ada part lak tersentuh aku nih... hahah... Kesian je tengok muka ayah Sano yang baru kuar hospital, dan nak naik teksi... dalam banyak-banyak part dalam drama tu... part tu je yang wat aku rasa cam touching... hahaha.....macam.. bila aku tgk muka ayah Sano nak naik teksi tu.. ya allah.. serius macam kesian...adeh... merepek lak aku nih kan.. haha tapi tu la hakikat...
aku ada ingat satu peristiwa sewaktu aku kat Sungai Petani, Kedah. waktu tu aku masih belajar, baru abis kelas aku dengan kengkawan lepak kat satu warung sambil makan nasi lemak. tetiba nampak sorang pakcik tu duk lepak tepi warung tu. kesian aku tengok.. seterusnya? tak payah la aku cakap.. sebaik-baiknya korang yang patut pikir pe tindakan korang bila melalui situasi macam tu kan....
sok aku kije lak.. adehh.. kije ganti lak tu.. hari sabtu lak. redha je la... jangan jadi poyo.. orang lain pon cintakkan allah gak.. tgk je macam para wali-wali allah... takde la nak tunjuk, nak poyo, berzikir pon nak bagitahu orang, nak baca quran pon nak bagitahu orang? dengar lagu nasyid pon nak bagitahu orang? tak tahu aku nak cakap. rasa kecintaan tu wujud pada allah skali pon bukan tu cara kita menunjukkan ketakwaan dan tawadduk... aku cuma luahkan pendapat aku... nak sebut nama pon..rasanya tak payah la...
akhir kata, itu sahaja yang aku nak sebut untuk setakat nih. ada pendapat? pandangan? sudi sudikanlah berkongsi dengan menghantar sebarang komen atau pendapat... melalui email an sebagainya...heheh
sekian..
wassalam..

0 EDITOR COMPLAINING:

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here