THE COCOON ™: Working oN Saturday
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

04 April 2009

Working oN Saturday

assalammualaikum wbt....


wahhh wahhh.... dah lama sangat la aku ni tak kije hari sabtu... huhuhuh... memang dah lama sangat semenjak kejatuhan ekonomi dunia nih yang juga membawa kesan kepada pekerjaan dan kilang-kilang di malaysia...sebelum nih kira seronok gak la kan.. dapat cuti... hehe. maksud aku, ada hari kena ganti.. macam kije hari sabtu, tapi di batalkan .. time tu pon best gak... pastu OT lak dah kena Cut.. huhuh...

tapi mungkin lain orang lain pendapat.. ada orang tanya aku, nape aku tak OT, tak cukup duit ke bulan-bulan nanti... pendapat aku lak? kije tunggang terbalik skali pon kalau sakit-sakit badan, kalau hati nak tak syok , takleh gak kan? tapi tu sekadar pendapat aku, kalau ada orang yang lain pendapat, silakan.. aku tak kisah... kita sekadar berkongsi pendapat dan pandangan..

nak tahu pe aku buat hari nih? muahahaha... aku tengok banyak staff tempat aku dah amik half day.. sampai 5 orang.. ada gak yang cuti tapi takde la rekod kat kalender opis aku... section aku saje, technician.. dah ada 3 orang je.. haha.. aku ingat lagi first aku masuk kije, section aku nih ada la dalam 8 ke 10 orang kalau tak silap aku.. skang? tinggal 4 orang. suma dah banyak berenti sebab masuk gomen (goverment) la.. heheh... ada gak orang nak tolong aku carikan kije, juruteknik komputer.. tapi aku tak minat sebab bagi aku.. kalau lama aku kija, insya allah ada rezeki dapat naik executive ke... hua hua uaaa... lagi la best. tu je target aku skang. tapi focus nak kije pon aku amik banyak cuti.. hahaha sampai orang tahu aku nih cuti ari pe.. kira dah tak elok la prestasi aku kat situ. dengar-dengar, increment tahun nih ada bersabit gak dengan cuti... wahhh.. huaaa... kat kurang sket aku kat situ...tapi serius aku cakap.. g kije pon takde kije... buhsan.. kalau kadang-kadang macam tu takpe gak. nih tiap-tiap hari... fuuhh.. lepak beb..

memang lepak arini kije hari sabtu.. kepala duk terbayang tv je.. hahaha.. terbayang katil.. nak baring je. tapi aku nih kalau cuti pon, tetap bangun awal gak... takde la sampai tengah hari ke tido. bangun awal pagi, pastu nanti leh sarapan, baca suratkhabar... kalau lewat, jawabnya terpaksa la bukak internet pastu usha la suratkhabar kat website.. goreng pon sodaaapp...

kepada follower blog aku nih.. makasih atas sokongan korang yek.. lagi bagus kalau korang ada anta respon.. komen.. dapat la aku tahu kan.. hehehe... nih pon ada la sorang dua respon .. takde pe sangat aku nak share kat sini. sekadar pengalaman hidup yang aku tempuhi hari-hari..
rasanya tu je la aku nak taip kat sini... untuk masa skang la.. jap lagi kalau datang idea best.. aku posting lagik... hehehe....


gaman.. gaman... gambette kudasai... airgatougozaimas...

wassalam

0 EDITOR COMPLAINING:

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here