THE COCOON ™: Flash Mob.... huhu... tahu ke?
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

16 August 2010

Flash Mob.... huhu... tahu ke?

Salam Ramadhan...


tengok pada title posting yang aku letak ni, mesti ada yang tertanya-tanya gak kan mende alah pe la Flash Mob ni, flash mob ni aku dah dengar lama dah, cuma tak pernah nak join lain mana-mana flash mob. memang happening.


Flash Mob ni lebih kurang macam sekumpulan orang yang melakukan aktiviti menari beramai-ramai atau melakukan sesuatu aksi dengan secara beramai-ramai dan selalunya bukan di uruskan oleh organisasi mana-mana pon, selalunya di uruskan oleh orang perseorangan, rakan-rakan rapat yang nak berkumpul .selalunya derang ni kenal kat facebook ke, myspace ke, pastu masing-masing set masa nak buat Flash Mob kat mana-mana tempat public la. tu boleh tengok sendiri la kat youtube, search Flasb Mob. kat KL dah ada la orang buat benda ni, kat JB aku rasa tak lagi kot.


selalunya kalau kat luar negara la kan, orang yang buat flash mob ni atas niat suka-suka nak buat je, sebab dulu-dulu punya flash mob, derang cuma set masa dan tempat, duduk berkumpul ramai-ramai kat sesuatu tempat tu dan berlakon macam pelanggan ke, pelancong ke, ikut pada orang yang organize Flash Mob tu la..


kalau ikut kat wikipedia, flash mob yang pertama ni bermula tahun 2003, Bill Wasik ni, editor kat majalah , tdia buat satu artikel pasal Flash mob ni. tak brape ramai la sambutan flash mob yang dia buat tu, tapi untuk kali kedua dia buat Flash Mob ni, ada sambutan gak. kalau kita tengok dekat Youtube, memang happening sangat-sangat... hahaha...


so pada sapa-sapa nak wat Flash Mob kat Bazaar Ramadhan ke, Shopping Complex ke, hehehe roger la ramai-ramai sket... aku pon teringin gak nak join Flash Mob neh. heheh

0 EDITOR COMPLAINING:

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here