THE COCOON ™: ♂Lecturer-student relationship, anything wrong? ♂ Versi Bahasa Melayu Kertas 2 ♂
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

23 November 2011

♂Lecturer-student relationship, anything wrong? ♂ Versi Bahasa Melayu Kertas 2 ♂

Kenyataan di atas,  boleh diguna pakai untuk hanya untuk yang cukup pakej SAHAJA tetapi tak boleh digunapakai untuk lelaki/perempuan yang TAK famous,TAK hensem atau TAK cantik seperti aku dan untuk pelajar yang dah memasang niat yang betul bila dah menjejak kaki ke IPTS/IPTA.

Setakat menaruh hati, mungkin boleh! Tapi nak ke orang pandang? Kenyataan membina "Muka Pecah Bersepai Kat Jalan tapi Ada Hati Kat Pensyarah Cantik/Hensem" yang akan keluar, betol? Kita tengok sendiri , bab berpasangan semestinya nak dari kalangan yang dah cukup pakej. Tak kisah la dari pakej muka photogenic atau berkewangan. Kalau duit poket pon PTPTN dan orang tua tanggung, ada harapan nak bercinta dengan pensyarah sendiri?. Tapi kalau pensyarah tu lelaki dan peminatnya pula perempuan, aku sendiri pon takkan tolak kalau yang minat tu cantik dah lengkap semua, sebab lelaki dah bekerjaya dan berjaya! (lumrah manusia la beb, nak semua terbaik). Walaweh

Bahagian mana yang silap? Bagi pelajar yang terkenal dalam kolej, bukan sesama pelajar je yang minat dan  menjadi buah hati pensyarah tu sendiri, bahagian tu memang tak mustahil. Yang mustahilnya bagi orang yang tersembunyi di dalam kelompok pelajar TAK popular dan yang muka hancur(kami ada hati dan perasaan la) pegi kolej pon naik bas, tumpang kawan dan kadang tu makan pon meggi je, yang tu memang takde harapan nak mengurat kan.

Kaji Selidik : Adik aku sendiri pensyarah dan seorang perempuan. Pelajar lelaki yang nak mengurat dia pon tak berani. Sebab apa? Orang tengok kereta dia pon, takde yang berani nak tegur, inikan pulak nak mengurat. hahaha Kalau setakat pakai Proton Wira 1.8 Manual, Enjin Evo 3 endorse JPJ lepas tu jadi pelajar dia. Bercinta? nun jauh pitching kau akan lari ke laut. Setakat cinta je, belum tentu boleh bagi makan anak orang nasi dengan lauk pauk sedap.

Tepuk kepala, tanya akal ! 

FootNote ~ Number of words: 298 / Tag = ! Sha My HeartCik Suzlin

6 EDITOR COMPLAINING:

#ciksuzlin said...

kami pelajar tak famous, bercinta bercouple berkahwin dengan kelompok kami sendirilah. hidup cuma guna duit tajaan, hidup je kami. tak ada kereta, cuma ad moto ego cabuk. cukuplah tu, rezeki akan datang kita tak tau lagi. kan?kan? p/s: lecturer kami smua doktor yang tak hensem rambut botak licin tak pandai cakap melayu, layak ke? :P

AciDFlynNWraitH said...

tu tandanya tak sokong kan dengan statement kat atas? hahaha sama la kite hahahahahahahaha

Kami makan megi, g kolej naik bas, seluar koyak rabak kat lutut tapi cemerlang dalam exam, pon lecturer pompuan tak pandang. hahahaha layak kah kami?

nadeafu chan said...

masa belajar dulu lecturer semua dah pangkat prof..dah beruban dah semua huhu

AciDFlynNWraitH said...

zaman2 sy dulu pun lecturer pangkat2 abg n kakak. orang berjaya, memang leh jadi lecturer muda

nadeafu chan said...

tapi skng dah ramai anak muda tak mahu jadik lecturer..kalau ada pun golongan minoruty je huhu

AciDFlynNWraitH said...

Mungkin gak tu. Yang Minority sebab tu kot yg mudah kalau lepas abis Master.

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

Loading...

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here