THE COCOON ™: James Dean via Rebel Without a Cause:: Awesome
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

25 September 2011

James Dean via Rebel Without a Cause:: Awesome


Selamat sejahtera semua... sibuk study ke ape neh hehehe..

Pesal topik aku duk English je, tapi entry Bahasa Melayu? hahaha malas nak taip omputeh kot. Bruuppp alhamdulillah.. kenyang makan nasi goreng pattaya tadi bersama dengan Nescafe ais. Tapau je. Bosan sangat tak tahu nak update ape. Sebenarnya aku ada buat 2, 3 posting tapi terhenti di tengah jalan. Terus aku delete posting aku tu. Nak share tapi takut orang bosan baca hahaha.. kisah pulak dengan apa orang nak baca yekk.

Baru je lepas tengok F1 night race singapore tadi. Sekali enjin keta dia bunyik macam gajah pon ada aku dengar. hahahha layan je. Dari tadi aku asyik bertuka-tukar channel.

#fact bout me ~ # i love retro movies or tv series.
Yeah. betol tu. Aku memang suka sangat tengok cerita-cerita lama neh. Contoh macam sekarang ni, James Dean. Korang pernah dengar pasal James Dean? Dia ni icon jugak. Dia mati sebelum filem yang aku tengok ni kuar iaitu tahun 1955. Dah lama dah pon. Tapi boleh jadi legend hahah.. lagenda sebab pe? korang kena kaji sendiri. Semua nak kena suappp je eh?
Antara cerita yang aku suka tengok, Hawaii-Five-O, The Three Stooges, The Persuaders dan apa lagi eh? Tombstone kira lama tak? hahahah atau King and I ke, Marry Poppin, er... Sound Of Music? boleh gitu? hehehe Ten Commandment pon aku ada tapi versi lama la. Tak tahu lak ada versi baru ke tak. Bagi aku kalau korang tengok filem-filem lama yang ada sensitivi agama ni, aku nak nasihat, jangan sesat. hahahaha sebab mentaliti orang kita ni bukan boleh kira sangat. Sikit-sikit murtad. Tu yang bahaya kalau pegangan agama tu tak kuat, mudah terpesong. Sama jugak kalau korang tengok Evan All Mighty ke, Bruce All Mighty ke kan, cerita yang seolah-olah melambangkan Nabi atau Allah ni memang takleh ler sebab takut fikiran atau akidah terpesong.
Ni lagi satu siri tv yang aku paling minat, The Persuaders. Sebab apa aku minat? Sebab ada Sir Roger Moore. Kalau korang nak tahu Sir Roger Moore ni adalah salah seorang pelakon James Bond dulu-dulu selain dari Sean Connery. Kenal kee? heheh meh aku attach gamba eh.
Gamba muda
gamba dah tua 
Haaa.. ada rasa-rasa kenal? kenal kan? heheheh.. ni lak Rooger Moore. Muka dia ala-ala Pierce Brosnan sikit kan? Lebih kurang la tu.
Roger Moore
Apa yang aku nak bagi tahu kat sini, kalau kita tengok cerita dulu-dulu dengan sekarang, takde yang dapat buat sebagus dulu jugak rasanya. Ada pro dengan kontra la kan. Yang aku suka cerita-cerita lama ni sebab jalan cerita atau pun environment cerita tu sendiri. Best dan tergelak-gelak bila tengok stail orang dulu-dulu. Tapi best yaww... hahahha

Apa yang aku merepek? aku tak tahu. Yang aku tahu aku nak juga posting 1, 2 entry. Rasa macam rimas perut je kalau takde posting nak letak, takde benda nak cerita ke ape. Apasal banyak gamba laki je? nak gamba pompuan? pon ada jugak. Tapi lain waktu aku cerita pulak. hahahah

FootNote ~ If you wish your merit to be known, acknowledge that of other people!

0 EDITOR COMPLAINING:

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here