THE COCOON ™: MOTIFbasi
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

04 March 2012

MOTIFbasi


MOTIVASI. Ye aku tak pandai nak bagi motivasi kat orang tapi macam mana kita motivasi kan diri kita? Meletakkan tujuan untuk mencapai impian kita? Atau kita boleh cakap yang motivasi ni macam tukul dan pahat, dimana matlamat kita ada pahat dan motivasi bagi diri kita ada tukul tu sendiri yang untuk kita ketuk diri kita supaya cepat jalan. hahaha serius tak pandai pasal bab ni.

Apa motivasi aku setiap hari? Malam aku bermuhasabah diri. Pikir dan timbal balik apa yang aku dah buat hari ni dan bila bangun pagi aku akan motivasikan diri aku untuk buat sesuatu benda tu. Kalau zaman belajar dulu, memang terpampang la kat dinding dimana kalau aku mengadap pc aku ni kat dinding tu macam-macam kertas yang aku tulis. Formula ke, peta minda ke atau pon kata-kata semangat untuk diri aku sendiri.

Setiap benda yang kita nak buat sekali pon mesti kita akan bermonolog. Seolah-olah cakap kat diri kita sendiri. Aku boleh, Kau boleh, Bertahan la segalanya akan OK dan macam-macam lagi supaya kita tak akan kecundang atau kecewa. Banyak benda yang kita cakap untuk sedapkan hati kita walaupun hakikat yang sebenar tak macam tu tapi tu la kenyataan.

FootNote ~ Kenapa aku cite suma ni? Aku tengah motivasikan diri aku dan nak sedapkan hati aku je.

4 EDITOR COMPLAINING:

rozeeta rashid said...

cara nak motivate diri sendiri, pikir what's the worst thing yang akan jadi kalau kita tak buat apa yang kita nak buat. =)

masa belajar dulu selalu tunggu last minute baru semangat datang. haha.

AcidFlynN WraitH said...

betol gak tu kan kan hehehe

sha my heart said...

oo.. selamat bermotivasikan diri sendiri.

p/s: kenapa bckground kelabu, tulisan pun kelabu? lagi clear klu guna warna kontra mcm hitam-putih. skdr cdgn, jgn marah ye. =)

AcidFlynN WraitH said...

saje wat two tones heheheh

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here