THE COCOON ™: ::Thanks AVIRA::
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

19 October 2011

::Thanks AVIRA::



Hari ni aku nak berterima kasih kepada Avira sebab dapat menang contest dari Avira sendiri. Saje je masuk dan buat pertama kali jugak hahahha adoi...aku dapat guna anti virus premium version. Kiranya boleh guna segala yang dia ada kemudahan yang dia bagi. Fully utilize omputeh kata.

Baru je lepas activate, update dan segala bagai. Dah siap. Boleh ar review sikit sikit. Tak rugi aku setia. hahaha setia pada satu anti virus. Kat sini aku selitkan interface yang aku dapat bila dah upgrade kepada full protection.
Ni interface selepas upgrade

Ni interface sebelum upgrade.

Selama bertahun aku asyik guna yang versi percuma ni, tahu walaupun harga dia murah tapi aku tengok aplikasi anti virus ni walaupun percuma, boleh tahan jugak untuk protect pc aku dari virus. Banyak yang aku dah cuba guna dan ada yang setanding, ada juga yang lain bagus kan tapi terpulang pada kita dan keselesaan kita. Berbalik pada sistem Avira yang dah di upgrade, kita akan dapat protection tambahan seperti Web Protection, Firewall Protection, Mail Protection, Child Protection dan Game Mode dimana kesemua yang aku senaraikan ni takde dalam Free Version. Protection tu ada tapi limited. Kat situ kita dah dapat kelebihan.
Avira-in-Computer-Show-in-Malaysia
Untuk update database anti virus ni bagi aku tak lama la sebab kalau guna broadband, coverage tak bagus, memang akan memakan masa yang agak lama tapi kalau guna Streamyx, Unifi atau P1 aku rasa benda ni akan siap tak sampai pon setengah jam sebab nak kena restart 2, 3 kali. 

Anti virus amat penting untuk desktop atau laptop korang sebab nak mengelakkan dari benda-benda yang tak  diingini. Mudah untuk virus, malware, spyware dan sebagainya bersarang didalam desktop atau laptop korang. Bila benda semua ni dah bersarang, berkemungkinan juga program nak running pon lambat. Lepas tu merungut rungut kan? Oleh itu pastikan kita ada anti virus yang bersesuaian dan selalulah update Windows dan anti virus korang demi keselamatan data-data yang ada.
Avira Show Girls in Computer & IT Trade Show in Malaysia
Ok. Tu saja yang aku nak kongsikan dengan kengkawan dan sekarang aku harap sangat dapat menang contest dari nuffnang pulak. hahaha Blackberry Torch tu. Sape taknak. Lagi pon aku pakai skang pon cuma la hp Nokia yang berlampu suluh tu heheheh, rega rm80 sebijik. Mintak mintak la ada tuah yek. Kalau ada tuah aku, boleh aku review lak.

Nak cuba sendiri Avira selama 180 hari secara percuma? Klik sini, dan korang akan dapat Licence Key percuma. Ni adalah lesen untuk dapat versi penuh, bukan evaluate licence. Memang takkan dapat la pop-up reminder tu. heheh Ikut langkah-langkah kat situ yek. Selamat mencuba

FootNote ~ Mood seronok. Pakcik menang moto. hahahahah

2 EDITOR COMPLAINING:

Miss Dolce and Gabbana said...

Kau menang competition tu.Aku tak pernah amik kisah pun mana-mana competition yang nuffnang mahupun churp2 tu buat.

Handphone nokia lama tu jugak best kalau guna.Aku suka keypad dia.Comfortable kalau nak reply msg.haha

AcidFlynN Wraith said...

haaaa part ni yg aku nak bgtahu, kalau bosan blogging, aku memang masuk comp yg gitu je. jarang sangat aku join contest blogger lain. nak isi masa lapang mmg aku masuk la. Dah 3 kali aku memang contest kalau tak silap. Dapat tiket pegi TGV cinema. tengok premier screening tapi aku tak pegi sebab jauh wooo jb ke kl semata-mata nak tgk. baik aku beli dvd je hahahahah

hp nokia aku yg ada lampu suluh tu hahahahah, keypad pon lembut

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here