THE COCOON ™: The Hobbit: An Unexpected Journey
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

22 December 2011

The Hobbit: An Unexpected Journey


Ok. Bagi peminat trilogi The Lor Of The Ring, hasik kerja Peter Jackson dan penulisan  J.R.R.Tolkien, dan aku sendiri memang akui minat dan addict dengan benda-benda TRILOGY ni akan ada movie yang baru keluar iaitu The Hobbit : An Unexpected Journey. Sebenarnya aku tak expect pon derang akan buat pasal Bilbo Baggin, iaitu orang yang ada pertalian darah dengan Frodo Baggins. Apa yang aku ingat nak sangat derang buat pasal Smeagol, iaitu si Gollum yang suka sebut "My Precious.. My Precious" tapi sayangnya, bukan la pulak kan. 
GAMBAR SEBELUM ADDICT DENGAN THE RING

GAMBAR SELEPAS KESAN ADDICTED SANGAT DENGAN THE RING

Teruk benor addicted dengan The Ring sampai jadi gitu. Kalau yang kurus macam aku ni dapat cincin macam tu rasanya aku dah tinggal rangka la kot sebab yang berisi jadi kurus gitu, yang kurus semestinya jadi rangka. Untuk yang berisi dan ada niat nak kurus, maybe korang leh cuba cara Smeagol ni yang menguruskan badan dengan hanya menjaga cincin. Terbaik kan kan?


Ulasan aku mengenai The Hobbit ni, kita cumalah dibawak ke alam Middle Earth gak tapi lebih berkisar pada Bilbo Baggin, suasana Shire iaitu perkampungan Hobbit yang dibawa lebih mendalam. Kalau secara kasarnya, waktu The Lord OF The Rings, takde pon dibagitahu secara detail sangat kan pasal cincin, pasal hobbit ni tapi kali ni Peter Jackson bawakkan macam mana peperangan epik diantara manusia, dwarf, pari-pari hutan, pari-pari sungai dan segala macam mak nenek makhluk yang korang tak tahu ni boleh bermula. Mungkin dah jadi trend sekarang buat filem kat luar negara iaitu permulaaan sesebuah kisah tu dibuat kemudian. 

Contoh yang aku dapat tengok macam filem epik trilogi lain iaitu Star Wars dimana episod III, IV, X yang keluar dulu kan? lepas tu barulah keluar episod I, II, III. Korang ada perasan tak? ke tak paham lagi ni? macam contoh yang lain, dulu kita ada filem Batman, Batman Return, Batman and Robin, tapi 2 tahun ni filem yang keluar, Batman Begin, The Dark Knight dan The Dark Knight Rises, dimana ketiga-tiga filem ni memang menerangkan tentang macam mana Bruce Wayne ni nak jadi Batman? Apa yang boleh buat dia nak jadi superhero walaupun dia takde kuasa? see...? Sebelum ni kita tahu dia anak jutawan, duit banyak berkoyan-koyan, mak bapak mati kena bunuh. Tu je kan? kan kan kan? Apa pon, jom saksikan trailer The Hobbit.


FootNote ~ Aku dah merapu banyak lak hahaha tapi pepon aku bagi 3 daripada 5 bintang. Layannn

0 EDITOR COMPLAINING:

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here