THE COCOON ™: Men'Torrent'kan Diri : Support Piracy?
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

08 January 2012

Men'Torrent'kan Diri : Support Piracy?

Hari cuti macam ni sangat elok aku mentorrentkan diri sampai termuntah hijau. Sorry to say aku menyokong industri piracy lak pulak kan. Nak wat macam mana orang yang macam aku memang malas nak keluar rumah semata-mata nak tengok wayang. Perlu ke aku berbelanja sebanyak brape RM pon aku tak tahu harga tiket wayang sedangkan aku leh dapat dengan percuma? hahah memang patut aku gelak macam shaiton.
Kalau nak menyedut movie yang best, semestinya patut diluangkan pada masa cuti dan juga di pagi buta. Memang memudahkan pekerjaan aku ni. Download pastu biar desktop buruk aku ni tak tertutup sampai 2 hari. Kalau setakat 600mb tu, tak sampai pon satu hari tapi kalau dah 2 hari aku tak tutup desktop ni maksudnya memang banyak la yang aku sedut. Best best best.... apa pon takleh blah. Apa korang buat time gini hah? Blogwalking la tu kan. Aku memang tak agak pon benda tu. Saje je.
Sebut pasal piracy, atau benda cetak rompak ni, memang dah ada dalam kalangan kita sendiri. Untuk aku yang bukan jenis beli barang branded ke ape atau pegi ke Premium Outlet, butik-butik dan sebagainya yang aku tak larat nak list, memang akan ada benda piracy ni. Download mp3 pon dah kira piracy, Beli baji AVIVAS Adidas local pon dah kira piracy gak tu kan. Jangan kata korang takde support piracy, tu tipu je la kan. Sape tak download? sape tak kopi pes assignment? Har Har Har ! Kopi pes? er tu dah kira piracy la sebab menciplak. Ala yang aku tahu aku pon buat. Dengar lagu best kat radio, download jugak kan. Untuk apa beli kalau kita leh dapat benda tu secara percuma, senang dan cepat? betol tak? Apapon kalau ada yang kita leh support, kita sama-sama support. Bukan totally nak piracy je kan? Ayohhhh

FootNote ~ Kali terakhir aku tengok wayang di panggung wayang.... seingat aku la... 4 tahun lepas kott. haha

2 EDITOR COMPLAINING:

myblog said...

lama benau tak tengok wayang!!!hahahha
datang dari Hanif bloglist

AcidFlynN WratiH said...

yeahhh sama la. lama bebenor tak tengok wayang

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here