THE COCOON ™: KuKu Hentak Hei la pulakkk
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

11 February 2012

KuKu Hentak Hei la pulakkk


Not bad and not bad at all kan. Kalau tengok cerita ni petang tadi memang aku boleh flash back balik waktu zaman sekolah dulu. Serious layan hindustan waktu sekolah dulu. Ada la dalam tahun 1997 ke 1999 gitu kot kalau tak silap aku. Kalau nak dibandingkan dengan cerita skang memang aku tak tengok dah. Hahahaha Mungkin agak merapu sket daripada jalan cerita dulu. Tu blom zaman rajinikanth lagi tu. hehehe


Bagi aku industri filem kat Malaysia ni not bad gak tapi aku belum jumpa filem keluaran Malaysia kategori sains fikyen yang dapat buat lagi ok. Setakat zaman XX-RAY tu je la. Kalau korang tengok cerita Robot versi hindustan, bukan i-Robot yang will smith berlakon tu tapi Robot yang Rajnikanth ni berlakon. Ala kalau dulu-dulu dia berlakon kan ada banyak sound effect part tumbuk-tumbuk macam bunyik gendang tu. Jangan marah eh. Industri filem kita belum ke tahap tu lagi. Paling terbaik pon keluar filem bermusim. Kalau cite hantu.. sepanjang tahun la keluar cerita hantu yang macam-macam jenis hantu. Dah bosan wat benda yang horror, buat pulak comedy horror. Dah jadi macam Scary Movie kan. Support tu memang support tapi bila terlampau banyak lambakan, jadi macam malas nak tengok gak.

Aktiviti hari ni? Salam Maulidur Rasul iaitu hari keputeraan Nabi Muhammad. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada pada Isnin (Dari hadith riwayat Muslim, 8/25), 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Setiap tahun pada hari itu, umat Islam di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad s.a.w dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya. Kenapa tarikh dan hari ni tak sama? Ia mengikut kepada anak bulan bagi awal bulan. Tolong google.

Pagi berarak, malam lak ada ceramah. Aku sekadar sedekahkan buah-buahan dan kuih pada masjid terdekat untuk buat jamuan pada pagi selepas berarak dan malam selepas ceramah. Cukup setakat yang termampu saje. Kalau tak silap aku tadi petang mmg angin kuat, redup macam nak hujan tapi tak hujan pulak la yek. Berbahang lagi malam ni. Siang hari memang dah cukup panas terik. Cuti sekadar bersantai kat rumah sambil layan Hindustan sampai pukul 5 dan sambung pada Tv9 untuk cerita Spongebob. Tamat.

FootNote ~  Tumpah Sehh air. Abis basah la

0 EDITOR COMPLAINING:

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

Loading...

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here