THE COCOON ™: Call Me V, Anonymous or Guy Fawkes ?
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

10 February 2012

Call Me V, Anonymous or Guy Fawkes ?


Dah banyak kali gak aku tengok movie V for Vendetta neh dan memang seronok. Untuk pengetahuan korang, kedua-dua gambar di atas dan di bawah ni adalah nama yang sama iaitu Guy Fawkes, orang yang nak cuba letupkan bangunan parlimen di London  tetapi gagal pada 5 Novermber 1605. Ada lebih dari 400 tahun tak? Kata-kata yang orang selalu sebut atau V ni sebut "Remember, remember The 5th of November The gunpowder treason and plot. I know of no reason Why the gunpowder treason Should ever be forgot.". Ayat memang powe abis la.


Kalau korang ada google cerita pasal Guy Fawkes ni dan korang ada tengok filem V For Vendetta memang akan nampak persamaannya. Antara kata-kata yang aku ingat dalam filem ni ialah People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people . Nak kena aku cerita ke maksud yang mendalam tu? hahahah Skang pon kita dapat tengok gak bila topeng ni memang digunakan sebagai tanda protes kepada sesuatu perkara. Umum yang kita tahu ialah kumpulan hackers Anonymous tu sendiri. “The point of wearing the mask is to be able to go to a protest without fear of retribution or aggression from the establishment.” 


Sebelum ni Guy Fawkes pada asalnya dianggap dan di lihat sebagai seorang pengganas yang cuba menghancurkan England tapi sekarang peranan dia telah dilihat sebagai pejuang kemerdekaan dan kebebasan dimana dia menentang penindasan dan politik.

I know his name was Guy Fawkes, and I know that, in 1605, he attempted to blow up the houses of Parliament. But who was he really? What was he like? We are told to remember the idea, not the man, because a man can fail. He can be caught. He can be killed and forgotten. But four hundred years later an idea can still change the world. I've witnessed firsthand the power of ideas. I've seen people kill in the name of them; and die defending them. But you cannot kill an idea, cannot touch it or hold it. Ideas do not bleed, it cannot feel pain, and it does not love. 


FootNote ~  We are told to remember the idea, not the man, because a man can fail. He can be caught. He can be killed and forgotten. But four hundred years later an idea can still change the world.


0 EDITOR COMPLAINING:

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here