THE COCOON ™: tak sedar diri
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

23 June 2010

tak sedar diri

salam

hari ni aku hangin sangat ler sebab adik aku bagi tahu pasal sepupu aku yang yang tak tahu nak kenang budi. lepas pe yang orang tua aku buat kat dia. aku paham dia skang anak yatim piatu. tapi dia boleh cakap lak kat mak bapak aku camtu. orang tua aku ni nak jaga kebajikan adik-adik dia, tapi dia pulak yang menghabiskan duit amanah adik-adik dia. aku kesian dengan adik beradik dia. nasib baik la ada adik dia yang boleh di harap, tolong jaga duit tu sebagai amanah bila adik-adik yang kecik dah besar. tapi dia tak nampak la kesusahan semua tu. aku dapat tahu dia guna duit tu untuk kemewahan dia laki bini. dah tu bini dia boleh pulak campur tangan. brape lama la dia kenal sepupu aku tu.. aku ni sepupu dia kenal lagi lama dari dia tapi dia pulak yang pandai cakap.

ada pulak dan ada ke patut boleh posting semua tu kat facebook. ingat dia sorang la ada facebook, sedara mara ada la dalam facebook. tak malu ke ko bukak pekung kat dada macam ni. aku pelik pelik sangat.. frust pon ada. dah la dia cakap macam tu. kalau ko rasa family aku ni takleh nak tolong ko, cakap la direct. jumpa face to face. bapak aku boleh leh bagi duit kat adik ko tu untuk sambung belajar tapi masalahnya bapak aku dah cakap, kalau ko nak, ko kena datang sendiri jumpa dan cakap dengan dial. tak payah nak msg2 je. ni pasal duit ribu, bulah singgit dua. nak mintak tolong orang tapi bukan nak jumpa n cakap elok-elok. bila ayah aku nak jumpa dia, boleh pulak dia mengelak. dalam facebook ko berani la cakap. jumpe tengok, ko taknak pulak. ntah manusia tak kenang budi jenis pe pon aku tak tahu la.

tadi terus adik dia call aku citer suma benda yang patut. 16 ribu duit yang abg dia pegang, terus lenyap macam tu je. tak pelik ke? dia tak pikir ke adik-adik dia nanti besar nak guna duit tu untuk belajar, nak guna untuk kawen ke. ada ke dia pikir macma tu?

sepupu aku ni aku dah tahu dia ni macam dah lost, suka benda-benda mewah walaupun dia tahu dia tak mampu nak semua tu. tapi tak patut la dia buat macam ni. kite ni kalau tak tahu pe-pe jangan pandai cakap. kang tak pasal-pasal dapat gelaran bodo je.

0 EDITOR COMPLAINING:

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here