THE COCOON ™: STATEMENT DARI BINI SEPUPU AKU YANG KURANG AJAR
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

23 June 2010

STATEMENT DARI BINI SEPUPU AKU YANG KURANG AJAR

Wahida Ibrahim Eimanz


Alhamdulillah, walau byk dugaan yg menimpa, azrul tetap dpt melaksanakan tjawabnya sbg abg sulung. Iman msuk wad, aku dah tntu kna jaga iman di wad. Dgn masalh kewangan (iyalah,dh tentu blum gaji, msuk wad pun byk pkai duit gak...) mujur ptptn emergency ada utk bntu alyn byr yuran sebanyak RM1570. trima kasih juga pada emak yg byk membantu alyn menyediakan apa yg perlu... mengalahkan saudara mara sendiri.. Emak betul2 care pada alyn. Aku juga walau hanya akk ipar bila tgok keadaan alyn mcm ni, aku pun turut tumpang sedih...xpe,aku harap alyn jadikan semua ini satu cabaran utknya lebih bersemangat belajar dan aku takkkan putus2 menasihati dia spt adikku sendiri. Walau kami blum rapat sgt,(msh dlm proses mengenali hati budi msg2)..namun akal waras ku menyatakan yg "hari ini hari dia ssh, mgkin akn dtg kami pula yg ssh, dan tika itu kita pun x tahu hamba Allah mana yg sudi menolong".. sesungguhnya nikmat hidup ini bukan selamanya milik kita..

Kadangkala kita mengharapkan org yg mempunyai pertalian darah dgn kita utk kita sandarkan sdikit pertolongan blum tentu ble mereka akn memberikan pertolongan... Sekurgnya Azrul dan azrie masih ada mama tika mereka mlangkah ke ipta tp alyn dan awe? mereka perlukan sokongan moral utk bgkit meneruskan lgkah utk masa depan mereka. Aku harap alyn kuat semangat dan tetap bersandar pada Azrul sbg abg yg cukup2 bertanggungjawab walau kekurangan dr segi kewangan.. xpe, rezeki utk golongan as-sabil (org yg menuntut ilmu) sntiasa ada,insyaAllah.. 
 
 
 
klu btl nk menolong nape masa blk klantan ari 2 xbw skali buku agrobank????nape nk create cite ckp buku xbw,padahal ms 2 mmg dh niat nk jumpe alin kt klantan..cite pasal alin nk sambung blajar kt poli bukan cite baru tp dh lama & dah basi..cite ni dah diwar2kan pd semua family sblm alin hbs plkn lg...tp pe dh jd skrg?bl alin tanya ttg buku ... See Moreagrobank,nape ada yg xjwb msg n kol...dh lama bru jwb...(mybe takut azrul mkn duit alin kan...???btl kan???)nape bl dh tggal lg 1 hari alin nk dftar bru nk bg bntuan buku agrobank?,umi ada offer suruh guna duit abh dl RM1000 ms umi call alin masa umi ada kt kg..tp bl alin call back & msg...langsung xde jwpn..mustahilla xde credit.offer 2 smpai skrg xde jwpn...klu xdpt tlg jgn bg harapan kt bdk2..klu xde buku agrobank atau ptptn RM1500 2 pn,azrul xkisah.azrul tau mcmne nk cari duit...ssh senang biar kami adik beradik yg tanggung..watpe anta buku agrobank 2?tuk ape sbnarnya?pe motif nie?nk tunjuk simpati?thanks sb simpati pd ank2 yatim...tp syg dh terlambat..1 lg nk ckp...angah klu xtau cite jgn cb2 nk ckp bkn2.kami yg rasa saat genting alin nk masuk poli..harapkan saudara tp org lain yg tolong...btl la pe yg arwah mama ckp dl.saudara ada bl kita senang bkn masa kita ssh...thanks atas pertolongan yg diberi sepanjang alin nk masuk poli ni...
 

0 EDITOR COMPLAINING:

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here