THE COCOON ™: CONTEST :: Cik Suzlin's FIRST Giveway!
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

09 December 2011

CONTEST :: Cik Suzlin's FIRST Giveway!

CARA DAN SYARAT PENYERTAAN
[#1]
Follow blog Cik Suzlin
[here and here]

[#2]
Buat satu entry bertajuk "Cik Suzlin's FIRST Giveway!" beserta banner di atas dan link kan ke entry ni.
Jangan lupa selitkan sekali kat dalam entry, makanan kegemaran
Kalau nak bubuh resepi sekali pun boleh.

Makanan Kegemaran : Spaghetti Meatballs

BAHAN-BAHAN:
Spaghetti 1 paket
Meatballs / Daging Cincang (Boleh digunakan untuk buat meatball)
Button Mushroom (di potong 4)
Green Peas
Parmesan Cheese (di parut)


UNTUK SOS ATAU KUAH :
1 Biji Tomato di potong dadu
5 sudu besar Sos cili
5 sudu besar Sos Tomato
1 tin Tomato Puree (kecik)
4 ulas Bawang Putih
3 biji Cili Padi 
Sos Prego (Optional)

Cara-cara menyediakan Spaghetti :
Didihkan air didalam periuk. Tambahkan sedikit garam kat dalam air. Bila dah mendidih, masukkan spaghetti dan tunggu sehingga lembut. Untuk mengetahui spaghetti dah lembut atau tak, cuba putuskan dengan jari. Kalau susah maksudnya tak masak lagi. Kalau dah masak, angkat dan terus tos kan.

Cara-cara menyediakan sos / kuah spaghetti : 
Panaskan kuali dan masukkan 3 sudu minyak masak. Tumis bawang putih sampai wangi kemudian masukkan tomato yang sudah di potong. Masak sehingga tomato lembik. Amik air yang ada didalam tin green peas dan Button Mushroom, kacau hingga sebati dan tomato tersebut hancur. Skang leh masukkan kacang hijau dan cendawan butang. Selepas tu masukkan lak tomato puree, sos cili, sos tomato dan cili padi. Kacau hingga sebati . Dah selesai semua tu, masukkan meatball. Kacau sikit kemudian tutup. Tunggu hingga mendidih. Kalau Meatball tu dah timbul, tu tandanya dah masak.

Cadangan Hidangan :
Bila menghidang, taburkan Parmesan Cheese kat atas, ala-ala topping gitu dan sedikit daun pudina  atau yang korang rasa sesuai. Bagi nampak cantik dan sedap dimakan. Nak makan macam laksa pon bolehhhh

[#3]
Share entry ni kat Facebook and tag sekurang-kurangnya 3 orang rakan.

ATAU

Share entry ni kat Twitter and tag sekurang-kurangnya 3 orang rakan.


[#4]
Tinggalkan link entry dekat kotak komen dan jangan lupa sertakan Facebook ID dengan Twitter URL


[#5]
Tarikh Tutup 12/01/12. Pemenang akan dipilih menggunakan Random.org.



FootNote ~ Masuk je. Bagi support kat kengkawan blog yang nak memulakan buat contest. hehe asyik masuk contest je kan. By the way cik suzlin, sy dapat gak Hada Labo punya product tu hihihihih tapi wat simpan je la hahahha

2 EDITOR COMPLAINING:

Leods said...

good luck to u....

AciDFlynNWraitH said...

hehehe thank you. bagi sokongan je hehe

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here