THE COCOON ™: ‘Saya bukan Nur Amalina’
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

06 January 2012

‘Saya bukan Nur Amalina’

PALSU...akaun facebook menggunakan nama Nur Amalina.



JOHOR BAHRU: Belum pun reda isu penulisan blog memfitnah dan memburukkan pelajar genius, Nur Amalina Che Bakri, 23, kini timbul pula individu menyamar sebagai gadis itu di laman sosial facebook hingga mengelirukan pengguna lain.

Selain menggunakan nama dan biodata sama, individu berkenaan dilihat menggunakan gambar Nur Amalina sebagai profil gambar akaun itu hingga menarik perhatian pelayar Internet lain yang menyangka laman itu milik pelajar terbabit.


Bagaimanapun, ketika ditanya individu yang curiga dengan kesahihan akaun berkenaan, pengendali akaun palsu itu berterus terang dan berani mengaku dia bukan Nur Amalina dan mendaftar akaun berkenaan hanya untuk suka-suka.

Antara persoalan pengguna kepada pengendali itu termasuklah ‘Gara-gara keluar berita kau berubah, ramai nak add kau sebab nak tahu cerita sebenar, ini Amalina real (tulen) ke Fake (tidak tulen) ni?


Bagaimanapun, pengendali akaun itu dengan selamba menjawab ‘trully fake’ (sah tidak tulen) terhadap soalan individu terbabit.

Di petik dari Harian Metro

Pendapat aku :

Ntah apa la sampai ada yang nak menyamar jadi Amalina ni? Kalau setakat jadi FAKE Amalina kat Facebook tu, baik tak payah. Takde pon naik Unique Visitor ke ape ke kan. Pastu mak Amalina ni dah siap bagitahu kalau tak tutup ke ape akaun FAKE tu, dia nak report polis. Haa.. cepat la tutup yek jangan mudah nak amik kesempatan keatas benda-benda hot gini, amik kesempatan dan salah guna pulak tu.

FootNote ~ Apa yang dia dapat aku pon tak tahu sebab takde untung apa pon menyamar jadi Amalina ni.

0 EDITOR COMPLAINING:

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here