THE COCOON ™: Waiting and keep waiting for interview
~ AcidFlynn Wraith ~ Inspired by ~ AcidFlynn Wraith ~

Followers

Blog Archive

Blog

22 September 2010

Waiting and keep waiting for interview

     Baru-baru ni aku dapat la satu email dari satu kompeni kat KL area TTDI ni. katanya aku dapat interview kerja pastu dia tunggu la respon aku. sebenarnya jugak aku agak happy la sebab ni la peluang aku nak keluar dari Johor pulak pastu nak menapak kat KL. pergh... jadi orang KL lak hahahah... berangan lebey. yela kan dah dah pusat bandar, so memang aku agak tak sabar nak pegi temuduga tu.

asyik duk baca je email tu berulang kali. haha tatau la nape tapi yang aku tahu aku memang seronok lagi haha.. brape banyak perkataan seronok yang aku nak taip. so lepas tu aku pon survey la mana aku nak tinggal kalau dapat kije ni, berangan pasal gaji la suma kan. dari pada pe yang aku tanya kat kengakawan aku, area TTDI tu memang la tempat yg poket tebal, kawasan Jammed la, dan seangkatan dengannya. aku terpikir nak pegi interview tu dengan pe pulak. dah la bukan aku reti kat kawasan2 tu. nak bawak keta? ampun la.. tak brani aku. kalau ada GPS ok gak la. leh tawakkal. aku pon ada la inform kat sorg dua kawan aku yang kalau takde aral melintang, aku nak ke kl ada interview kija sambil tu boleh la jumpa ke pe kan. dan juga ikut plan aku nak balik kampung gak. memandangkan raya hari tu aku tak dapat balik kampung, so kesempatan ni boleh la aku balik kampung terus.

untuk post yang aku dapat pon leh tahan , IT Executive. hehe dengar pon dah best. huaaaa berangan lagi hahahaha.. tapi tu la post tu untuk HQ kat kl. branch kompeni ni ada kat johor dengan Negeri Sembilan. aku ingatkan dapat la kat johor ni. tapi takpe la. kalau gaji yang nak di bagi tu reasonable, memang aku akan cuba pulak untuk berjuang kat kl ni. harap-harap takde yang tersalah langkah sebab bandar besar-besar gini memang ada jugak yang kecundang tak jumpa jalan. heheheh...

pepon aku akan follow up posting.

0 EDITOR COMPLAINING:

Post a Comment

DON'T LET THE NOISE OF OTHER OPINIONS DROWN OUT YOUR OWN INNER VOICE AND MOST IMPORTANTLY, HAVE THE COURAGE TO FOLLOW YOUR HEART AND INTUITION ™

Popular Posts

Follow by Email

Google+ Followers

Total Pageviews

My Blog List

Search This Blog

PING

Blogged.my Blogged.my
Best View Resolution 1280 x 1024 [RECOMMENDED]
Donate Here